сряда, 17 август 2011 г.

184.1986.03.26 Отговори на различни въпроси

Книга 8

26.03.122(1986)г.
София-Изгрев

ОТГОВОРИ НА РАЗЛИЧНИ ВЪПРОСИ


1.Поле над земната повърхност 15 см.; 2.Плюсове и минуси на града; 3.За Словото и новите души, които идват; 4.За почистване на книгите; 5.За чистене на устата и зъбите и хранене с твърди плодове; 6.За изкуствените зъби, готвенето и приборите; 7.Причини за разваляне на зъбите и начини за израстване на нов зъб; 8.Пастите за зъби; 9.Положение на устните; 10.Лоша миризма на аурата у страхливите и стиснатите; 11.За влиянията на хората в плюс и минус; 12.Масаж на венците с различни пръсти; 13.Пръстите на ръцете са под знака Дева; 14.”И Аз съм малко нещо йога...”15.Монарните токове на Христовата Мъдрост; 16.Зъбите – не със сол или карамфил, а с розова вода.

Много важно нещо: наистина полето, което носи сила, не се простира над повече от 15 метра от повърхността на земята; при това то отслабва не аритметически, а геометрически, така че на 15-ия метър е почти нула. И като искате високи етажи, може да се отдалечите от шума и прахта и газовете, но се отдалечавате и от прегръдката на майка ни.
Аз това зная: направи ли нещо човека, откъснат от Бога, то непременно е калпаво - няма никакво изключение досега! Много добре, ама първите етажи са дъното на клозета - най-гъсто е там, всички върху вас се изхождат: и мисли има изпражнения, и чувства има такива, и желания. Но сега ще кажете: "Нали всичко е целесъобразно? Щом Бог го е допуснал, значи има и някакъв положителен ефект?" - Наистина има, то градовете ви убиват, съкращават живота ви, но сега с това развивам у вас колективното съзнание, понеже има ей такива едни окултни лалугери и религиозни къртици, които не искат да живеят за другите, понеже имало "влияния"... Такива умират да живеят по пещери и скали, по далечни места в дън гори Тилилейски - остров им дай на тях... Робинзон Крузо да бъде... Не че е нещо лошо, и на вас съм предвидил такива обители; нали съм ви казвал: един ден ще ви дадат цяла планета само за вас. Сами ще бъдете, ала още много хляб ще има да изядете дотогава. А тоя хляб, който трябва да се яде, та да ставате по желание самотници понякога, се яде само на трапеза с другите! Който е добър брат, съгражданин, съсед, съкварталец - него ще зачета в бъдеще!
Ако по неизбежност живеете нависоко, приемете това, няма как, но по-често пребивавайте навън, слизайте по улиците даже. Когато сте на полето, в гората и планината, въргаляйте се по земята, за да се намагнетизирате - да забравите, че сте "големи". [Но и няма защо да питате Небето за всичко до най-големи подробности, разчитайте и на] собствения си мозък - дал съм ви, имате си... (В ръкописа нечетливо, изразът в средни скоби допълнен от Е. на 5.8.2009 г. 08:35:40)
Сега на всички ви пострадаха краката, понеже почва периодът на усилена обработка на Словото и искам да трамбовате по-малко. Ще ви оставя малко крачна сила - колкото да посрещате изгревите и изигравате по една паневритмия - напълно достатъчно... Повече няма какво да правите навън, понеже идват, спускат се лавини от готови души и те ще викат: "Гладни сме!" Какво ще им дадете - шушулки.?Тука тираж трябва, тираж, какво си мислите!

(За чистене на книги)

Не е нужно да се дезинфекцират книгите, обаче първо ги изтупай от праха, после ги мини с влажна кърпа, после ги остави на слънце няколко дни!

(Пастата на Дев Мурти)

Може, но първата ти причина за слаби венци е, че не ядете твърди плодове и зеленчуци, а правите салати, супи и манджи. Не стържèте морковите, не стържèте гулията, но отхапвайте от всичко юнашки!
Второ - металните ви зъби са чужди тела, на което венците отговарят с кървене. Тази проста като фасул истина не се проумява от зъболекарите и науката им. Не че не трябва да се правят и поправят зъбите, но това, с което сега ги обработвате, е товар за организма ви. Аз още не съм ви казал как може да израсне нов зъб на млад или възрастен човек. Първо, като облечете един зъб и го сковете по този начин, той, колкото и да се напъва, никога не може да израсне. Вие това правите и с душите на децата, на юношите,на младежите: притискате ги отвсякъде с плътни стени от изисквания и рецепти как да живеят - и те не могат да се възстановят.
Зъб расте или се поправя - това е факт! За тази цел не трябва да ядете нищо готвено, ама нищо, без никакво изключение. Не трябва да ползвате никакви уреди, особено металните, понеже тия железа, може и да са милиардерски, па даже и сребърни и златни, разкъсват постоянно цялостта на полето в човешката уста и по този начин пускат разрушителните си вибрации.

- Как да белим плодовете?

- Аз не знам. Аз не съм ги пръскал...

- Дори и златни и сребърни прибори ли са вредни?

 - Внасят нещо, разбира се, но представете си овца да пасе с вилица и нож, къде ще му отиде краят?.. Представяте ли си колко много ще се зарадва Т.Ж. като му кажат, че ще трябва да се построят още 300 завода, понеже модерното животновъдство било открило, че овцете дават по-висок млеконадой и повече вълна, ако ядат с прибори... Нали сте “нация техническа”...
Сега по-сериозно. Не само пълното, но и най-разнообразното растително суровоядство е пълна гаранция, че няма да има нужда въобще от реставрация на зъби, понеже няма да се развалят зъби; но не само това - грижите, страхът, мисълта за утрешния ден, постоянното паникьосване какво ще кажат хората за това и онова - ето кое съсипва зъбите ви повече от захарта и месото дори. Можем да направим опит с някой от вас, ако се осмели да не лекува някой зъб при зъболекар, а повярва, че най-добрият зъболекар съм Аз - Любовта на практика. В една нощ мога да ви възрастя зъб и без всякакви режими, но това значи подмладяване! Ще дойде време и за такива множество случаи - сега сте дошли да се учите, да страдате и да благодарите.
Във всеки случай, на новите майки казвам: никаква захар, никакви бонбони, никакви сладкиши на малките! Правете всичко с мед, щом толкова мислите, че плодовете Ми са по-лоши от вашите рецепти. Не че не трябва понякога да си усладите душата, но даже и от меда мийте незабавно устата си! Това по този въпрос.
- Може ли с бялата захар?
- Не, кафявата захар. Не е толкова опасна като бялата; обаче, ако можете, предпочетете меда, понеже всяко нещо, минало през машини, се умъртвява и обезчестява.
(За пасти за зъби)
- Поначало, ако трябва да си говориме направо, не одобрявам никакви пасти, без изключение. Ако препоръчвам на някого, па дори и по 5 различни на ден, това е защото, простете Ме, Аз прекарвам някои немарливи към себе си деца през изпитателни упражнения, за да се научат на режим и външна чистота.
(А пастата на Дев Мурти?...)
- После за нея - не съм свършил. Простете, но ще обоснова решението на Н. да се полага така често миене на устата; понеже съдържа заразни бацили, създаващи онази лига в устата. Може ли ученикът да стои с отворена уста, питам? Това е първата причина да влизат микроби в устата ти! Ти стоиш постоянно с отворени уста. Не е келепир и напълно затворената: казвал съм ви в беседите, че най-красиво и здравословно е да остава по средата един малък отвор. Някои сестри - подчертавам, - някои монахини, някои много стиснати сърца, не само от скъперничество но и от страх за принципни и непринципни неща; някои, които не пият често вода или не ядат достатъчно плодове и зеленчуци, като употребяват престояли храни, развиват особена миризма в етерното тяло, която се предава на дъха им. Най-главната сърдечна причина за това е нежеланието за изобилен сърдечен обмен с другите - "потулването" в "спасителни" координати, стереотипи или отблъскващи реакции.
Казах достатъчно. И когато се усмихвате, моля ви, първо извадете едно огледалце, да се погледнеш дали няма лига - пастите не препоръчах толкова за очистване на устата, колкото за по-често поглеждане в огледалото... Ако Ме питате, пиенето на вода изобилно и честото жабурене са за предпочитане. Казах и за преглед на зъбите по 3 пъти в годината - за чистене на зъбния камък. По-добре с куки, отколкото да мирише устата и да си личат венците отдалече. Но основното е сърцето: изобилно раздаване, изобилна обмяна на природни енергии - подчертавам: природни. И да не се стяга сърцето! Ако пътувате в един автобус и се отвращавате от "светските" хора, откъде ще получите природни енергии, как ще се обмените? Нали всеки носи специфично поле, нали всеки е, макар и нескопосано, въплъщение на Бога на земята? Как ще мислиш лошо за баща си, за брата си? Не че няма лоши влияния, не че няма мръсници и вампири, но това е рядкост и то се усеща. В такива случаи - прави сте да се ограждате; но ограждате ли се всякога, погубени сте!
Масаж с показалеца на лявата ръка има изключително силна очистителна функция, понеже показалецът (левият) разтоварва от излишното електричество; напротив, с десния показалец може да се заредите, ако потенциалът ви е паднал. Препоръчвам масажи на венците, особено със сатурновия пръст, нещо, което не важи при другите органи и системи - при масажа така е, понеже венците са венерини и със Сатурн се разбират - Сатурн обича Венера. Левият среден пръст освобождава сърцето от скръжавост и егоизъм, а десният - с масажа си - влага разумност, принципност и сериозност у по-лековатите. А физиологически с него се заздравява най-много венецът - относително, разбира се. Може и с безименния, разбира се, и с кутрето, и с палеца, но за тях ще ви говоря при друг контакт.
Сега ще ви кажа още само това, че най-голямо значение има планетата в знака Дева в хороскопа на лечителя. Особено когато е на асцендента или при лечебни домове. Не Близнаци, а Дева управлява ръцете - първо, понеже ръцете, т.е. китките са отпуснати под нивото на кръста, в пояса на енергиите, идващи от долната част от трупа; второ, понеже ръцете боравят с формите и веществата, на което Девите са майсторите. Ако река подробно до ви говоря, ще разпределя пръстите на ръцете по градусите на знака Дева и така ще разберете с кой пръст сте най-силен при масаж или самомасаж. На практика, системата на йогата е добра, но питайте и Мене - и Аз Съм малко нещо йога...
Н., има време да ти говоря пак и за великата ти мисия, и за прекрасните ти качества, понеже ти си единствената на земята в момента, която може да провежда монарните токове на Христовата Мъдрост. А сега, над гушата те напълних с конкретни отговори - искай още, ако ти стиска...
Чистете зъбите не със сол, понеже е много драстично, а с розова вода, понеже тя не само убива микробите, но и гони всякакви гниди от всички полета. Солта, както вече казах, не може да чисти астрално.
Карамфилът е много мощен, обаче върви по линия на Козерога в индусите и прабългарите. Ако искате славянски влияния, предпочетете розовото масло. По веднъж на годината поне. Всякакви посредници като четки за зъби, памуци и прочие прекратяват достъпа на полето на пръста до зъба и венците. Предпочитайте да разтривате леко венеца с често натопяване на пръста в розовата вода.
И преподаването не е лесна работа, и приемането...
Повече по конкретни въпроси тази вечер - не.
Малко почивка - и...

Няма коментари:

Публикуване на коментар