вторник, 16 август 2011 г.

001. Необятното продължава да говори (предговор)



  



    Вие четете предисловие към поредица от томове с общо заглавие "НЕОБЯТНОТО ГОВОРИ". Първият запазен материал от осиянията, които ще бъдат включени в тях, е "Евангелие от Мария Магдалина". Той се появява в България през 1975 г., за която е казано от Учителя Беинса Дуно или Петър Конс­тантинов Дънов (1864-1944) още преди 1944 г.: “През 1975 година ще има една голяма акция на Бялото Братство”.
Някои считат, че освен конгресите на езотерично рав­нище през тази година на Рила, в Кавказ и в Хималаите, прог­нозата се е осъществила и като срещата на "големите" в Хелзинки. Пак Учителят Беинса Дуно, преди 1944 г., пророкува и за 1984 г.: "През 1984 година вие ще видите Новото!”.
Преди 1984 година почти няма материали от същия Из­точник, но от началото тази година те бликват като буен извор и до края на 1989 г. общият им брой е над 400, а сега, в края на 2003 г., те са вече хиляди. Това са осияния, лекции, послания и отговори на въпроси, задавани от отделни лич­ности и диктувани по вътрешен път на последовател на Учителя Беинса Дуно. Диктуващият ги нарича "осияния", "еди­нения", "холизации". Холизирането се отличава от медиу­мизма по това, че не е необходимо време за извикването на дух. Информацията потича мигновено - още с мисловното или словесно поискване - и може да тече по 24 часа в денонощи­ето, независимо от състоянието на холизатора. Източникът се самоназовава "ЕЛМА" - в Шеста звездна приказка за звез­дата Ахернар, алфа от Еридан. В световните религии мно­гократно се среща съставката на името Елма - "Ел" - в раз­лични варианти, като име на Бога. Същата етимология и се­мантика има и "Аллах". Известно е огромното значение на това име (Елаа) и в исляма, и в други религии.
 В началото на ХХ век двама англичани издават книги, диктувани на единия от тях от много висш дух (според тях - най-висшия), който се е назовал "Ела". А второто послание на Учителя Беинса Дуно в България от края на миналия век е подписано с името "Хио Ели Мели Месаил". През февруари 1983 г., в осиянието за първото от Седемте рилски езера, накрая има подпис "Ело", преди още Елма да даде Своето пълно име в "Звездни приказки". В Библията и мистицизма е известна най-високата, равнобожествена йерархия на елохи­мите, а Учителят Беинса Дуно казва за Себе Си в края на Своето "Възвание към народа Ми" от 1898 г.: "Аз съм елохим, ангел на Завета Господен". По-нататък в единенията Елма се идентифицира с Духа на Христа и постоянно говори от Не­гово име. Това се проследява и във всичките лекции и беседи на Учителя Беинса Дуно в България до края на 1944 година.
Възниква въпросът, какво ще кажат ортодоксалните ре­лигиозни християни, наплашени от предупреждението в Еван­гелието, че в последните времена: "...мнозина ще дойдат в Мое име, говорейки: "Аз съм Христос, и ще прелъстят мно­зина; и тогава, ако някой ви каже: "Ето, тук е Христос", или "там е", не вярвайте, защото ще се появят лъжехристи и лъ­жепророци и ще покажат големи личби и чудеса, за да пре­лъс­тят, ако е възможно, и избраните" (Евангелие от Матей - глава 24, стихове 5, 23 и 24).
Елма отговаря по два начина, с други стихове от Све­тото Писание: "Аз съм добрият пастир", "...имам и други овце, които не са от тая кошара, и тях трябва да приведа - и ще чуят гласа Ми, и ще бъде едно стадо, и един Пастир" (Еванге­лие от Йоан, глава 10, стихове 11 и 16); както и с ду­мите, че е въпрос кои точно са лъжепророците и кои посто­янно пропо­вядват - вече 20 века - от името на Христа и по­губват мили­они тела и души. От друга страна, УчителятБе­инса Дуно казва нееднократно: "Аз мога да продължавам жи­вота Си на Земята вечно, стига да има верни и достойни ученици"; "До края на века, на всички ви ще се дадат най-раз­нообразни сили и дарби, а на верните и готовите ще се даде повече."
От някои следващи материали става ясно, че в случая с холизациите не става дума за идването на Мировия Учител с Неговото "празнично тяло" на Земята. Това се очаква да стане в Кавказ след 2030-та година, според казаното от са­мия Учител Беинса Дуно. Но в останалите промеждутъци от време Той използва много по-скромни, безкрайно много по-ниски от Него Свои проводници, които могат да предават Словото Му точно.
През 1972 г. за пръв път Диктуващият отвътре казва на единатора че е напълно свободен и го насочва към беззаветно служене на Словото. Тогава именно започват първите холи­зации. Удивително бързо се изписват няколко тетрадки, ко­ито, за съжаление, са напълно невъзстановими, понеже са били унищожени от холизатора. Причината за това е един силен натиск от страна на най-мощни адепти на класичес­кото Учение в България, които внушават на холизатора, че е станал жертва на някакъв съмнителен медиумизъм.
Най-значителните материали от 1972 г. до 1984 г., ко­ито са разпръснати и не се пазят копия от тях, са следните:
 "Евангелие от Мария Магдалина" идва през 1975 г. То е изгубено в България - затова във варианта, включен тук, от първоначалното диктуване е останала само втора глава. Це­лият оригинал на Евангелието се намира в Москва и там се разпространява на руски език. Ето фрагмент от историята му там: руският му превод е издаден под заглавие “Эвангелие от Магдалины”, отпечатан в Минск, на стр. 9-19 в сборника “Обращение Иерархии к 2000-летию от Рождества Христова” през 1998 г. от издателство “АстроЭзотерическая Школа”, Одесса. Съставител на сборника е Виталий Андреевич Поля­ков. Там не е съобщено, че този текст е съвременен, а не древен или средновековен и че е превод от български език – издателят може да не знае, защото руският превод на Еван­гелие от Мария Магдалина бе направен още след 1975 година и се разпространяваше апокрифно из цяла Русия.
Също и в Англия и САЩ има екземпляри от този материал, който е включен в един окултен роман със заглавие "Про­фесии за резиденти" (става дума за космически резиденти). Поради изчезването на оригинала на “Евангелие от Мария Магдалина”, първа и трета глава са продиктувани от Елма отново през 1986 година, по молба на холизатора. Те обаче са съвсем различни от съответните глави на първия текст. Ко­гато се появи руското издание, ние го включихме към другия вариант в нашите издания, за да има сравнение. Не е уместен вторичен превод от руски на български.
Отделни холизации са поместени в любителското изда­ние на един албум със снимки и текстове, озаглавен "Мигове с Учителя". Там е включено осияние за паневритмията и още няколко холизации, за които няма запазен спомен. Този албум е разпространен на десет места по света.
Друго единение, продиктувано през 1977 г. по молба на приятелка, живееща в САЩ, е "За лечебните свойства на скъ­поценните камъни". Оригиналният ръкописен екземпляр на това осияние е изгубен, а копието е изпратено в Ню Йорк. Малко след попадането на този материал там, в Америка се надига вълна от лечение със стрити на прах скъпоценни ка­мъни, но не е известно дали осиянието е въздействало за тази цел. Елма строго забранява изваждането на скъпоценни камъни от недрата на земята - лекуването с тях трябва да се извършва само при екскурзии по местата, където те се срещат. Освен това, самият човек съдържа в модела на мю­онното си тяло (за което говори Елма) етерните модели на всички видове скъпоценни камъни, които могат да се пробуж­дат с определени формули, упражнения, добродетели и пр. Същото важи и за билките, и за всички други неща, които хо­рата унищожават и преработват.
По същото време се дават и указания за устройството на уникален вид телескоп, които в момента също са в САЩ. Това е, според спомените на холизатора, азбестова сфера с диаметър 30 см., покрита с пемза. Вътре трябва да има тръ­бичка от кварцово стъкло с диаметър 1 см. и дълга 15 см., а в тръбичката - спирала от месингов проводник, която трябва да се разтяга и свива със специален механизъм. Това описание бе дадено на един приятел от гр. Варна, който се зае да кон­струира устройството и след време заяви: "Това нещо за­почва да работи!" После вече нямаме сведения как е бил изпол­зуван този уред и има ли по-нататъшни резултати – чове­кът емигрира в САЩ. Елма бе казал, че ако направим телес­копа според описанието и се уверим, че то почва да действа, ще даде и втората му част, чрез която ще може да се проек­ти­рат обемни изображения във въздуха от всеки обект във Все­лената, до най-дребни детайли.
Още един случай от този период. Елма диктува бързо писмо до петричката ясновидка Ванга - да престане веднага да гледа на хората в тъй широки мащаби и да замине другаде, където да приема само тези, за които получи вътрешно раз­решение. В противен случай я очаквали много големи непри­ятности. Първият изпратен човек не успява да й предаде писмото. Тогава, с принципно същото съдържание, се диктува второ писмо, което отново не достига до нея. Скоро след това е извършено брутално посегателство на властта върху Ванга, което разстройва здравето й. Тези мрачни събития пораждат един сериозен духовен прелом у Петричката врачка. На най-близък човек тя разказва: "Яви ми се Учителят...” (има предвид именно Петър Дънов), който й дава точни инструк­ции как трябва да се постъпи за спасяването на мястото с елипсата и пентаграмите на Изгрева от опасността да бъде дадено от държавата на чужди посолства. И акцията - благо­дарение на тази бърза намеса и на послушанието й - успява. По това време някои са наблюдавали Ванга как три часа се е молила на гроба на Петър Дънов. Тя фактически получава ново посвещение, което се придобива само в случай, че можеш да разпознаеш последното въплъщение на Мировия Учител на Земята. По този начин и тя се записва в "белия списък", по­добно на някои неизвестни и неколцина известни люде по света, които са могли в този век да получат Второто Пос­вещение (според науката пентаграмика). Днес видни българи като Нешка Робева открито разказват по телевизията за мнението на Ванга за Учителя. Защото има и други като Ванга. Това са хора като Николай Райнов в България, който също разпознава кой е Учителят в края на живота си; акаде­мик Димитър Михалчев, който дълго време преди това е бил Негов идеен противник; папа Йоан ХХIII - Ронкали, който е бил в България и e посещавал лекциите и беседите на Петър Дъ­нов, като получава високо посвещение от Бялото Братство, а след това става глава на римо-католическата църква във Ватикана и го наричат "Червения Папа" - прави революция в католицизма. И до ден днешен има мисии на негово име не на едно място у нас; Алберт Айнщайн - френското радио излъчва негово изказване за Учителя; един тибетски далай-лама; Они­сабуро Дагучи - известен духовен учител на Япония; видният френски религиолог Рене Генон, който нарича Учителя "най-големия магнит, слязъл от Божествения свят"; индусите Кришнамурти, Свами Шивананда и др. Говори се и за симпати­ите към Учителя на световноизвестни личности днес като Пако Рабан и Бил Гейтс.
От Новото Слово има и едно послание във вид на писмо, изпратено през 1977 г. на приятелка в Москва. То е на чужд език, макар и с български букви, от което холизаторът не разбира нито дума. Чак много години след това, при лична среща в Москва, тя разказва: "Писмото го носихме на много места, докато попаднахме на египтолог. Той го разчете и каза, че това е ясен текст на едно древноегипетско наречие и ми го преведе". През 1984 г. музикантката Р.П. от Москва каза каква е била финалната му фраза: “Аз съм твоят Учител и ти си дясната Ми ръка в Русия”.
 В Русия има и осияние от Елма и за кедъра.
Холизацията има милиарди методи, въпреки че има и хо­лизация без външен метод. Учителят в случая обаче държи на начините, при които има физическо действие и инструмент, защото чрез тях "...слизат същества от супервселената, т.е. духовния свят, и възлизат същества от ултравселе­ната, т.е. микросвета или Божествения свят". По този въп­рос има специални осияния. Именно така са получени почти всички единения, част от които са включени в първия полу­том за 1984 г. и са приети само от един холизатор.
Още след 1972 г. този метод се предава на петима чо­века и двама от тях получават контакт с Елма. При първия потича поток от послания и "Небесни Документи" и той пре­нася силата на този Контакт в Ирландия, където пише книги и създава общество. Вторият тръгва, инструктиран от Все­мирното Присъствие, по различни познати и непознати хора, за да им се помага от Елма в решаването на техни проблеми. Така един ден спасява от смърт съвършено непознат човек в една болница – Учителят праща тази приятелка точно в стаята му. Ето още едно свидетелство за естеството на “феномена”, който се проявява едновременно в двама едина­тори: човекът с “Небесните Документи” твърди, че в него ра­боти сам Учителят Зороастър – а това е пак Той, Вечният. Диктува му се книга за Новия Йерусалим точно по същото време, когато се диктува книга със същото заглавие и на съ­щата тема в България, без холизаторите да са били във връзка! Формата е различна, но темата – една и съща.
При всеки холизатор е различен методът и стилът, ко­ето е още една от много важните, съществени особености на единението. Въпреки че говори Мировият Дух, все пак мо­надата, полиадата и холиадата на човека (термини, който Той дава и разяснява) имат индивидуални особености, през които се пречупва небесната информация. Това пречупване е неповторимо и прекрасно, но истинността е гарантирана.
Особени феномени на холизациите са вътрешната връзка на холизаторите и вярващите в Елма; едновремен­ното бликване в сърцата им на един и същ импулс, на една и съща информация; събирането им на едно и също място без предварителни уговорки; силата на Словото да се превръща мигновено в действие пред очите на всички, а също и ускоря­ването на кармата и дхармата на всеки, който се докосне до новите осияния; осъществяването на прогнозите с точност до ден и час; и - най-важното - цялостното възраждане на чо­вешката личност и на здравето, на младостта, на духа, ко­гато съветите се изпълняват дословно.
От океана на Словото Божие, Което извира и се лее неп­рестанно, тук предлагаме на вниманието на читателя оглед на част от холизациите:
- "Звездни приказки" - това е работното им заглавие, да­дено от холизатора. Те влизат в една поредица от единения под общото название "РОМОН ОТ БОЖЕСТВЕНАТА НАУКА". В тези осияния се говори за звездите Вега, Сириус, Мицар, Ри­гел, Зосма, Ахернар, Алдебаран, Регулус, Албирео, Нокон, Ал­таир, Онтла, Тау от Касиопея, Алгол, Процион, Ом, Юмна, Бетелгейзе, Поларис, Елмаил. Дава се истинското име на 19 звезди според един или друг код, говори се за живота там, за предназначението на всяка от тях в Битието, за условията, при които Посветените могат да ги посещават и пр. Вече не един и двама изпитващи холизациите потвърждават силата на тези кодове и методи за контакт. Най-ярко доказателство за това е периодичната връзка със Сириус на много хора всяка година по методите на Елма. В осиянията и особено в Жи­воструйните Лични Осияния до отделни хора, Елма говори и за други звезди и космически обекти, но числото на първите 19 съвпада със съвета на Учителя до 1944 г. да работим с 19 звезди на небето. Това не е било известно на единатора в мо­мента, когато приема “Звездни приказки”.
- Живоструйно лично осияние с начално изречение “Опра­вих пътищата ти ...” – откакто сме във връзка, виждаме, че Елма постоянно помага за решаване на конкретните проб­леми на много приятели и непознати;
- Осияние за оценяване на единението, за мисията на България и появата на минералното тяло на човека. Тук се казва, че единението не е "пазар" – нужно е благоговение. Преди светиите са се подвизавали цял живот, за да чуят една дума от Бога, а ние сега “плуваме” в единение и нямаме све­щен трепет. За пръв път тук Учителят разкрива, че мине­ралното тяло на човека сега е напреднало най-много на Бал­каните. Скоро се очаква мутация на биологическите ни тела в кристални;
- Друга тема от поредицата “Ромон от Божествената Наука” са "Приказки за цветята": Еделвайс, Здравец, Тинтява, Мак, Маргарита, Лайка и Слънчоглед, Роза, Магарешки трън, Теменуга, Босилек, Лотос, Кокиче, Зюмбюл, Минзухар, Анемо­ния, Шипков цвят, Петуния, Невен, Люляк, Карамфил, Магно­лия, Мащерка, Незабравка, Нарцис, Исусово око, Ирис (Перу­ника), Лале. И при тях Елма дава най-различни думи и формули за връзка с елфите и ангелите на всяко цвете, разкрива ле­чебните и мистичните им качества, казва как чрез всяко едно от тях може да се катапултираме в различни вселени или да получаваме образи и информация от там. Това е засегнато в един съвременен фантастичен разказ от руския писател Ми­хаил Грешнов (“За какво говорят лалетата?”) – затова при­казката от Елма за лалето е посветена и на него. Отделни приятели имат живи опитности с елфите и ангелите на ня­кои цветя и с феномените, описвани в тези текстове. Инте­ресен случай с "Приказки за цветята": при обиск през 1984 г., от жилището на холизатора биват иззети първите осияния за тях и по този начин материалът е сериозно накърнен. То­гава той моли Елма да продиктува наново единения за изгубе­ните цветя. Така се възстановяват неща, които не биха могли да се запомнят дословно по никой начин, но при дикту­ването се дават и нови сведения, произтичащи от междувре­менно дошлите нови холизации. Елма казва тогава: "За всяка иззета приказка, в бъдеще по десет приказки за цветята ще издиктувам!" – Това още не е изпълнено - не защото няма да потекат, а понеже ние не сме поискали. Разбира се, когато преценява, Елма сам почва да диктува някакво осияние.
 Следват осиянията:
- "История на Балканското дело на Всемирното Братс­тво";
- Живоструйно лично осияние с начало "Мила Онтиел..." – Господарят на хипервселената се обръща към повечето хора с името на тяхната монада, която представлява първичната Божия искра – раждането на духа ни в Проявеното Битие;
 - Живоструйни осияния за Аза в козерожките народи и Агарта на Балканите и азът в различните езици и народи;
   - Информация за народностни групи в България: шопи, рупчани и македонци;
   - Отговори на въпроси от 1984 г. за архангел Михаиил и за иглотерапията. Наскоро намерихме в интернет още едно потвърждение за осъществяването на прогнозата на Елма в това осияние, направена 3 години предварително, че всеки момент се очаква избухването на свръхнова звезда – нещо, което, според астрономите по онова време, става веднъж на 300 години. Приложени са и уникални снимки на Свръхнова`87, библиография и история на случая;
- Живоструйни осияния за Орфей, за глаголицата. Уникалното в сведенията за Орфей е това, че Той е искал да обе­дини Слънчевия и Лунния Път – борел се е за общ език и жи­вот между фините обитатели на Рила и много по-първичните в Родопите – “Дионисиевото” население. В тази драма Еври­дика – нимфа според легендата и духовен ангел според Елма - не е поискала да му подаде ръка, противейки се на Родопа, ко­ято е богиня;
 - "Тържествена меса за Бременната" – първото живост­руйно осияние в стихове. По указание на Източника, тя бе преведена на руски език в мерена реч и през 1994 г. се публикува в Латвия;
   - "Съвременен български апокриф" – това са лекции, хвър­лящи светлина върху вечните проблеми на Любовта, майчинството, бременността и общуването на мъжа и же­ната в сегашното общество и в бъдещото – за тези, които са дорасли за това. Истинската жена – жената с искра Божия – има божествен вкус и затова зачева видими и невидими деца само от мъже с искра Божия. В девствените светове хората са голи като в рая и не произвеждат никакви вещи и домове. След грехопадението на човечеството са се появили тър­говци, които са си създали идеолози и свещеници, зомбиращи хората да произвеждат и купуват дрехи и вещи и да стават войници, трудещи се и клиенти - потребители на инфернални стоки и учения. Адът учи човека да става продавач и купувач. В свободните светове из всемира човечествата не робуват на адския модел мъжът и жената да живеят на несменяеми двойки, търпейки несъвършен партньор. Живеят в ритъма на периодичното присъствие и отсъствие на любимите. Истин­ското здраве и щастие се поддържат чрез постоянно самоу­съвършенстване и взаимоусъвършенстване, за да бъдем дос­тойни за любимите, които ни изпраща Бог и при които ни праща. Моралът в целия Космос не е като този на Земята: там всяка нощ се преспива по жребий с различен кандидат за родител, като гаранцията за ненасилие и неизнудване е абсо­лютна. Истинският мъж е нежен, деликатен, благоговеещ и обожаващ всяко женско същество и никога не преминава гра­ницата, която му е определена от тази, която го е поканила. В райската вселена не мъжът, а жената е тази, която избира баща за децата си, първа дава знак за любовта си, приласкава го и става инициаторка на приближаването. Страхове, съоб­ражения, корист, комплекси и кокетство там не съществу­ват. Ако искат да се роди дете с монада и да стане гений, светия или ученик, по време на бременността бащата от­съства – скита се по земните и небесните райове, за да изп­раща на майката и детето в утробата асуин – есенцията на Абсолютната Красота. В това време бременната и кърме­щата, която кърми детето си 3 години, живее в земен рай, има безплатно плодове от всички видове в градината си и общува с най-прекрасните хора. Те й поднасят своите най-възвишени творения и я обгръщат с грижи, нежност и обич, а благодарение на Нея – Бременната, Кърмещата, Богинята на света, решила да не страда от отсъствията на любимия, – наоколо бликват извори и плодовете стават още по изобилни и вкусни. Фактически, из цялата вселена именно Тя храни света! Естествено, Любимият идва от време на време и пре­живяванията им всеки път са все по-силни и нежни, но никой не знае кой точно е той, даже и детето му; За сегашните хора това може да звучи неприемливо, но за същото говори в беседите си и Учителят Беинса Дуно.
   - Отговор на въпрос за растението клюква;
   - Живоструйни лични осияния до То Къ Ну (име от ки­тайско прераждане на човека, за когото се отнасят тези пос­лания);
   - Живоструйно осияние за праната и салмата (според Елма, праната е човешка енергия, а салмата – природна);
   - Живоструйни осияния за Красотата (започнати на 04-05.09.1984 г.);
   - Живоструйни осияния за Христос. Това е един от фено­мените на самовключване на Елма. Докато "Звездни при­казки", "Приказки за цветята", "Осияния за Красотата" и пове­чето други единения са дадени от Него по молба на отделни хора, то холизации като "Осияния за Христос" и "Колоните на Новия Йерусалим" идват по личното желание и с неочаква­ната намеса на Елма. Понякога подтикът не е само вътре­шен, а започват да се движат и падат предмети в стаята – или по някакъв друг, очевиден начин, Христос изразява волята Си да говори;
   - Живоструйно осияние за духовния алпинизъм;
   - Живоструйни лични осияния до приятели с космични имена "Прелин" и "Зонилус". Това са все имена, които се дават за пръв път в нобятното и неизчерпаемо Слово Божие – имена на различни същества, полета, звезди, планети, места в Битието и пр.;
   - За някои "дезинформации" и неточности при прогно­зите (има си дълбоки причини за това и то зависи от свобод­ната ни воля и от правото на Педагога да изпитва буд­ността на вниманието ни и стабилността на вътрешното ни убеждение);
   - "Подвигът на верните сега" – 16.11.1984 г.;
   - Живоструйно осияние с информации и отговори за Шко­лата, за прогнозите, за детето и за елохимите. Именно тук Елма за пръв път говори за "илухими" и "алохими". Илухи­мите са божества на Мъдростта, които могат да обичат само едно същество или семейство; алохимите – божества на Истината, които обичат всички еднакво, но не могат да оби­чат едного или малка група близки същества; елохимите – такива, които имат и двете способности, без те да са в про­тиворечие в душата им и в живота им. Затова този най-висш вид богове са равни на Бога. Човекът, като последно творе­ние, има в потенциал всички тела на съществата от всички йерархии и класове, включително и елохимно;
 - Живоструйно осияние за отговорността на духовното човечество;
   - Живоструйно осияние за предпазване от силите на злото и методи за борба с тях;
   - Осиянията и Новата Култура; методи за работа с оси­я­нията;
   - На 24.12.1984 г. започват ’’Осияния за Радостта’’ - една нова, уникална книга от тези, които Вечният сам подема и диктува. Новото е, че Той винаги търси тримата, които да работят за Словото. Дели ги на ’’единатор’’, който получава осиянията; ’’импулсатор’’, който много често задава те­мата, и ’’изпълнител’’ – който създава условия за съхранение и разпространение на Словото. Осиянията за Радостта са извънредно важна свещена книга, която играе ролята на Най-Нов Завет или на истинските Десет Божии Заповеди, които Синът нарича “Десет Божии Молби”, тъй като Бог не може да заповядва. В действителност, Той не е заповядвал и на Синай, а тези съвети са наречени “заповеди” от религиозните то­гава. При това е въпрос, и кои от тях са автентични. “Осия­ния за Радостта” съдържат следните Десет Божии Молби: ЛЮБЕТЕ! РАДВАЙТЕ СЕ! ДАВАЙТЕ! ПЛАМТЕТЕ! УЧЕТЕ! ИСКАЙТЕ ! СТРАДАЙТЕ! ПРОЩАВАЙТЕ! ТВОРЕТЕ! ПОЧИВАЙТЕ! По-късно за тях и за други подобни осияния Елма дава нов, “молбателен” знак: 
- Следват “Люлчини песни” или “Песни на кърмещата”, за­почнати от Върховния също през декември 1984 год. Там има един много интересен феноменпо едно време, на седмо число, по средата диктуването се прекъсва за необичайно дълго време – цели няколко минути, - след което Христос обяснява, че на седмо число Той не бива да бъде обезпокояван, защото, в най-добрия случай, ще даде много строго назида­ние; че на седмо число (има се предвид и седма нумерологи­ческа вибрация, а също и при някои Сатурнови аспекти) се дава свобода на тъмните духове, поради което Бог присъс­тва с по-малка интензивност в дадения сектор на простран­ст­вото. Той нарича тези духове – “Морето от азове”, чийто фи­зически носител са миниатюрните частици въглерод в мате­риалната Вселена, образуващи космическия прах - обла­ците, затулващи центъра на Галактиката. Елма обяснява, че тези частици са носители на съзнания, които са непрозрачни, черни - още некристални, недиамантени азове, които в мо­мента играят ролята на така наречения “ад” или на “13-та сфера”, от която Земята в момента излиза, освобождавайки се от тях. Това твърдение на Елма се покрива напълно с кни­гата “Черният облак” от големия американски астрофизик и писател-фантаст Фред Хойл. След като той е работил дълги години с индийския професор Нарликар, не може да не познава и неща извън обсега на конвенционалната наука. Днес в кос­моса става нещо – центърът на галактиката ни почва да се провижда, всички най-нови астро-снимки и явленията в приро­дата доказват това, почват да се изпълняват всички проро­чества в Словото за този велик момент, когато нощта ще се превърне в ден и небето ще стане цветно.     
- “Химн на родилката”;
 - Отговор за стихове в “Химн на родилката” – много по-късно;
- Живоструйно лично осияние до приятелка, дошла от звездата Понс-Но;
- Следва поредицата “Новогодишни картички”, изпратени до 68 души в Русия, с повечето от които холизаторът е кон­тактувал лично, с изискването да не се посочва името на ли­цето, за което е дадена картичката. Т.е., би трябвало прия­телите, които ги получават, да разпознаят коя картичка до кого е. В повечето текстове се говори за миналото на всеки отделен човек, за неговите настоящи проблеми и противоре­чия, за неговата мисия - и прогноза за това, което ще му се случи в близко бъдеще. С част от тези хора в Русия се водят разговори много по-късно и те описват точно същите съби­тия, които са изказани в прогнозите – тогава се разрешава от Елма да им се разкрие кои са истинските лични послания до тях в тези “картички”;
   - В същото време започва да се диктува книга, наречена от Елма “Астролония холизатика”. В самото начало и към края се обяснява, че разликата между “астролония” и “астро­логия” е тази, че в астролонията се говори не само за окул­тни познания, за въздействието на планетите и на звездите, а за действието чрез тях като бяла магия. Т.е. това е “звез­додейство”, каквито са белите действа от древността до днес. “Единение” – това е “холизация” или “общуване с Ця­лото”; а във връзка с космоса, в славянски превод “астролония холизатика” би трябвало да означава “звездодейство чрез единение”. Досега е даден само първият том, под надслов “Планети”. В него влизат осияния за Слънцето, Луната, Лусин (която е неизвестна в астрономията, макар и да се говори за една планета Вулкан, по-близка до Слънцето, отколкото Мер­курий), Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Неп­тун, Плутон; и за трансплутновите планети, които са нещо ново, макар че и в индийската астрология и на други места се работи с трансплутонови планети. Тези, за които говори Знаещият всичко, са с имената Ренун, Олна и Тот. Продикту­вана е впоследствие и глава със заглавие “Зодиал и вито­риум”, в която се разграничава влиянието на зодиакалния и екваториалния кръг. Предстои да се диктуват още осияния относно значенията на аспектите (много повече от тради­ционните); на истинското деление на еклиптиката и еква­тора (не само градусово, а и по дни) и значението на всяка една част от това деление; астроформулите и астромолит­вите на всички аспекти, всички зодиакални знаци и техните проекции в екватора (т.е. зодиала и виториума); хоризон­тална, хелиоцентрична, галактическа астролония - астроло­нични аспекти на тълкуване и методология; междуличностна астролония – сравняване на астролоничните карти на двама или повече хора; мондиална, историческа, агрономическа, ма­тематическа, физическа и пр. астролонии - всички основни дялове на човешкото познание в екзо- и езотеричен аспект, през призмата на астролонията;
- “Синята книга” представлява начало, основа на една нова Божествена Кабала, в духа на понятията, въвеждани от Господ Елма. Тя няма нищо общо с кабалата на черната ложа, която е откраднала това название и базални познания от ис­тинската Кабала и дава свои печати и знаци, за да владее света. До този момент, от Елма са продиктувани осияния за числата от едно до пет, но ако имаме това щастие, те ще бъ­дат продължени; ще се дадат и осияния за тоновете от га­мата, за цветовете и за всички други вибрационни категории;
 - “Ранената птица” е особен случай, първоначално отхвърлен от холизатора, който не е разбирал как може Бог да страда заедно с нас във всяко отделно същество, и то на ни­вото на неговата еволюция;
 - Друга книга, от която е продиктувана само лекция за котката, е бъдещият сборник с единения “Приказки за живот­ните”;
 - Следва живоструйното осияние за Левски и апосто­лите, в което се обяснява от каква йерархия произлиза бъл­гарският борец за свобода от турско робство Васил Левски. Тази йерархия - на ангелския чин “престоли” от духовната вселена – има титанична воля;
- Друго единение е това за “Христос и брат Му Дявола”, където по един начин, принципно недостъпен на конвенцио­налните религии, се говори за трансформацията, която е станала в най-високия черен адепт (Сатаната). Досега зна­ехме, че той е един паднал елохим, разбрал отдавна погреш­ката си и работещ съзнателно и активно за Бога (което съв­пада с тезата на Достоевски). По-късно от холизациите ще разберем, че и това е условно: фактически, Сатанаил не е “паднал”, а е чист като брат си Христос, но е приел ролята на "лошия герой" в пиесата, с определени педагогически цели.
- “За близкото бъдеще, прогнозите и душите на наро­дите”; При друг случай, Елма пак дава отговор за майчинст­вото; за различните видове вселени; отправя зов към май­ките, любимите и възлюбените Божии (а това са не само от­делни същества, но и цели йерархии);
- Живоструйно лично осияние до Назариел, с начало: “О, кохорти на Тиберий!...” - много често се говори за предиш­ните прераждания на някои хора;
 - “Осияния за Орфей, Евридика и Родопа”, от които точно тук се разбира, че Родопа е същество от Божествения свят, а Евридика е от духовна йерархия;
- По същото време започват и лекциите за плодовете, като са издиктувани само две – за портокала и смокинята.
- Живоструйно лично осияние до една приятелка: за хиро­логията, за кърменето и концентрацията;
 - Живоструйно лично осияние до приятел за съвършенс­твото на Атман и съвършенството на Тот (там става дума за “зоната на крил” и пр. - за най-различни зони, вселени и по­лета се говори постоянно в осиянията, терминологията е огромна);
- Живоструйно лично послание до приятел – за “Стре­лата, която или попада в целта, или попада в целта...”;
- На 10.05.1985 г. започва изненадващата книга “Йерархии и класове” или “Въведение в аскотонията” – наука за съществата в Битието. От нея получаваме знания за съвършено нови йерархии. Останали са две или три названия на йерархии, познати от класическата религия и мистицизъм. Това се ос­новава на твърдението на Елма, че вече е осъществена трансформация на йерархиите - и това, което знаем от преди, е остаряло. Господарят на Проявеното Битие дава имена на йерархиите по следния начин: Сините Пламъци, Кос­мичните Жени или Прелестните Дъги на Вселената, хос­тон­ните ангели, мюонните същества; йерархията на Ин­форма­ционно-Социалния Човек; йерархията, условно наречена “Учи­тело-Ученик”; ангелите на Логоса са седмата йерархия; ос­мата са познатите серафими (и същевременно безкрайно много непознати); същото се отнася и за херувимите – след­ващата йерархия; следва светящата йерархия. Следва въве­дение в науката за Божествените същества, които Елма гру­пира вече в “класове”, а не в йерархии, понеже те категори­ално са различни от духовните същества. Тук, освен позна­тите и твърде непознати “елохими” от Библията, Той говори и за “алохими” и “илухими”, а също и за архангелите, които вече са преминали от духовния в Божествения свят, т.е. с тях е станала мутация, възкресение, след което те са полу­чили нови качества и ново название - “архидеи”;
- Следват живоструйните лични осияния: за яснотата и риска в общуването; за храненето на бебетата; за лекарите, за душите на мъртвите, за силата на Словото; живоструйно лично осияние до приятел за мисията му, за неговата монада, както и отговори на въпроси за Питагор; има живоструйно лично осияние – тълкуване на аспекти в хороскопа на прия­тел; осияние за преодоляване на автоматиката в общува­нето; осияния със сведения и съвети за лекуване на някои хора; за трудното заспиване и неговото отстраняване; за яс­новселенските същества “ноаи”.
Термините “ясновселена” и “тотвселена” за пръв път се споменават в “Тържествена меса за бременната”. След това се разгръщат в “Осияния за Красотата”, където се разбира, че Божествената вселена включва три основни вселени – ця­лата Божествена вселена е идентифицирана от Елма с мик­росвета в нашата физика, но и тя е нещо много по-голямо и се състои от ясновселена, тотвселена и хипервселена. Има и още няколко вселени, но всичко се концентрира около тези Три Вселени: тотвселена – вселената на Бог-Отец; ясновселена – вселената на Мировата Душа; и хипервселена – вселената на Проявеното Битие, с Управител Христовия Дух или Синът, Елма. Мировата Душа е Майката, Която управлява Определе­ната част на Непроявеното Битие, а Тот - или Абсолютният Дух - управлява Неопределената част на Непроявеното Би­тие;
- Живоструйно лично осияние до приятелка за повиша­ване на жизнената енергия;
- Живоструйно лично осияние за начина, по който се работи със Словото, и за връзката между Словото и служенето;
- Следват холизации за първото и второто езеро от Седемте Рилски езера, а тогава е дошло и единение за езерата “Съзерцанието” и “Чистотата” (Чанакгьолските езера) – ма­териал, който е загубен. Също са загубени и холизациите за Маричините езера. По-късно се дава единение и за остана­лите: на З0.08.1985 година започва живоструйното осияние “Рила и нейните невидими съкровища”, с въведение, глава “Олон или стомахът на Новия Йерусалим” (зоната на седемте езера); и продължава за третото езеро (понеже за първото и второто вече е диктувано. Осиянието за второто езеро е за­губено затова е и възстановено на 11.02.1989 г.). От Учителя, до 1944 г., Третото езеро е назовано Балдeр-Дару. Четвър­тото езеро сега получава ново име от Елма – Ио-Колнар. Пе­тото езеро е известно от Учителя като Махабур. Шестото тук е с ново име - Нел-Онтрù, а седмото езеро е известно от Беинса Дуно като Шемхаа. Заключителните думи на Необят­ния за Рила и нейните невидими съкровища съдържат инфор­мация за геологическите особености на Рила, като Той разг­лежда някои редки метали, специализиращи духовните прак­тики по един най-тънък начин, неизвестен на световните мистици и адепти;
- Сред живоструйните лични осияния има и такова: “Пращам ви особено трудно същество!”, т.е., от започването на контакта с Христа предварително се пращат непознати хора и им се дават разпознавателни белези, начини на общу­ване с тях, методи как да им се помогне, начини, по които те могат да си решат проблемите и да се включат в един бо­жествен колективен живот;
- “Прогноза за събитията” - в този материал има проро­чества, които по-късно се осъществяват, както и програма за Школата;
   - Живоструйно осияние за страданията и превъзмогва­нето им чрез връзката с Бога;
 - Живоструйно лично осияние до холизатора за жилищ­ните блокове, в които живеем;
- Лекции за химическите елементи – засега е дадена само една, за сярата. При идването на информацията, импул­сато­рът носи кръгло блокче сяра и Елма дава указания как да се открие поляризацията на това блокче: кой е положител­ният и отрицателният му полюс, каква е честотата на този по­люс. Когато се установява това, той говори за метода на ле­куване с дадената честота и по какъв начин точно да се из­вършват полаганията и движенията и пр.
- “Колоните на Новия Йерусалим” е именно една от най-неочакваните книги, за която Христос съобщава още при диктуването на “Въведение в аскотонията”, което Той пре­късва почти накрая и казва: “Аз изпълнявам едно срочно поръ­чение от Отца Ми!” - в смисъл, че започва да диктува тази нова книга. “Колоните на Новия Йерусалим” е вид езотерична минералогия, в която се говори за скъпоценните камъни, за нови видове чакри (“престоли”, “олтари”, “двери”), за висшите тела на човека. Тази книга съдържа главите: Яспис, Сапфир, Халцедон, Изумруд или Смарагд, Сардоникс, Сард, Хризолит, Берил, Топаз, Хризопраз, Хиацинт, Аметист и “Портите на Новия Йерусалим”, които представляват – според описанието на древния ясновидец апостол Йоан Богослов – цели грамадни бисери. Именно тук се обяснява какво представлява диаман­тът-бисер, сапфирът-бисер, рубинът-бисер и пр. Във връзка с тази книга може да се разкажат следните случаи: тя се пре­вежда на английски от професионална преводачка, на която се заплаща добре, но тя не вярва в тези неща – просто изпъл­нява поръчката. Казва й се, че по високия идеал ние плащаме четворно от горницата, когато имаме възможност, и че съ­жаляваме, че сега не можем да направим това. Тя реагира насмешливо (“Какъвто текста – такива и авторите...”), но след няколко дни се обажда смаяна и казва, че ненадейно са й предложили нова лека кола от любимата марка, на четири пъти по-ниска цена от реалната – и я купила! А ето и един кон­траст: англичанката, на която е предаден преводът и която също пише окултни книги за скъпоценните камъни и ги издава супер-луксозни, не реагира въобще – изказва се, че това са "фантазии и измишльотини". Преводът обаче попада и в па­рапсихологическия отдел на НАСА, където хората са крайно впечатлени, защото веднага почват опити по указанията на Елма в този текст и потвърждават, че указанията дейст­ват. Изпращат свой човек в България да интервюира едина­тора и да му предложи висока заплата за назначаване в този отдел в Америка. По разбираеми причини, той отказва;
- Друга лекция е за пасите, хиургията и природните хап­чета, в която се изяснява разликата между “хиургия” и “хирур­гия” - и какво са природните “хапчета”. Това са разните бобчета, грахчета, фъстъци и пр. Вземането само на няколко на тях, в определен астрологичен час и при определени аспекти, с изричане на съответните формули за свързване с ангелската или природната йерархия на дадено растение, която го управлява, дава изключителни резултати не само в лечението;
- “Импулс за прочистване на Библията”- Тук Изворът на Абсолютното Познание извършва прочистване на Стария Завет чрез холизатора от адски и човешки редакции и притурки, по подобие на извършеното в началото на века от българския Учител Беинса Дуно. Той е направил извлечения от Библията в книгата Си “Заветът на цветните лъчи”, която съдържа само това, което е продиктувано пряко от Духа;
- “За Космическия Човек и настоящата Му мутация” е единение, в което се изяснява, че Космическият Човек перио­дично мутира. И в сегашния космически момент също се очаква Негова мутация, която ще смени полюсите на Бити­ето - всички същества ще минат с по един чин нагоре, ще се измени конструкцията на физическото и духовното Битие;
- Друго живоструйно осияние – за интервентите и лаи­ците от старите школи и изискванията на Новата Школа;
- Отговор за чисти и нечисти храни за бебета;
- Разяснения от Него, доколко е вярна немската теория за кристализацията на кръвта през пролетта, поради което тази теория препоръчва, че човек не трябва тогава много да се движи по това време - нещо, което е коренно противопо­ложно на практиката в Бялото Братство, според методите на Учителя;
- “За чистотата и нечистотата в храненето и бита” – холизация, от която става ясно, че и най-малката нечистота и неподреденост, и най-малкото гниене в дома ни привлича тъмни духове, които стават причина за болести и душевни кризи;
- Друго единение – за преминаването на тъмната зона, свързано с изпращането на един възрастен брат за другия свят. И следващото – закони за преминаване на тъмната зона от душите на заминалите;
- Следват отговори на различни въпроси: за изворите около планината Витоша до столицата и на други места – кой извор какво здравословно и духовно влияние има; за гео-по­лето, за селищата, за приборите за хранене, за някои видове храни, за пасти за зъби (препоръчва се, примерно, венците да се масажират с розова вода, по много сериозни причини);
- “Утре е велик ден!” – това е прогноза, дадена на 28 март 1986 г., която е един от трънливите материали за еди­натора. Защото понякога, когато една прогноза не се осъществи в определения срок, холизаторите се оттеглят. Трябва да се знае обаче, че когато се прогнозира едно събитие, ре­шението за неговото реализиране (в конкретния случай Елма предрича даване на свобода на духовните общества) е взето в един висок свят, в недрата на Агарта, то е още само проект в правителствени или междуправителствени документи. До­като решението слезе до нивото на практическото изпълне­ние от по-ниските инстанции, минават понякога месеци и го­дини. Както и стана: Съветският Съюз и старият социалис­тически режим в Европа рухна изведнъж само след три години - нещо, на което никой не се надяваше. В навечерието на но­ември 1989 г. – месеци преди това – Елма прогнозира пак про­мяната с най-точни дати. Подобен на споменатото осияние е един случай от преди 1944 г. с един последовател на Беинса Дуно, Николай Дойнов, който един ден ни разказа следното: “Веднъж Учителят отвори вратата Си горе, излезе от ста­ята Си (аз бях сам на двора), погледна ме с особен поглед и ми каза: “Днес е велик ден за човечеството!” И нищо повече не каза, не обясни. Аз не Го запитах, разбира се. Не всеки се ос­мелява да запита. Не и винаги може да получи отговор”. И чак след много години – може би 15-20, - изучавайки историята на химията, този последовател открива, че на същата дата е направено едно от най-големите открития в съвременната физика и химия – откритието на Мария Кюри на радиоактив­ния разпад. От обясненията на Елма обаче става ясно, че ра­диацията има кармична роля – демонтиране на гордели­востта и фанатизма;
- Послание до импулсатор за “контактниците-Скорпиони и “музикалните маги” – Телците; и защо на Скорпионите обик­новено се деформират гласните струни по такъв начин, че при говор не се получава приятен тембър, докато на Телците тембърът им е почти винаги звучен и мелодичен;
- “Общуване с добрите и лошите”;
- Отговори на въпроси от 06.04.1986 г. В тези отговори се появява термин, който предстои да се тълкува - “Янтар­ното Силово Поле на Мъдростта”. Следва отговор на Елма за импулсатор, който в миналото е живял в Египет и Пенджабия. Отговори за индийската музика и индийското женско пеене; за новия текст на паневритмията; за поезията, като синтез на музиката и математиката и като връх на Словото;
- “Предстои кръстоносно преследване на Моите” – едно пророчество от 02.05.1986 г., което се осъществява веднага след това - Подготовка за контакт с Ориос от полето Пратк;
- Отговор за психическите причини на микозите;
- Предупреждение за протакането на Божествената ра­бота и последствията от това;
- Обяснения за радиацията и нейното въздействие върху висшите тела на човека; за Халеевата комета; за прогнозите на ясновселената; за свързването с духа на един брат, който си е заминал още през 1940 г. (там се изяснява връзката между надморската височина и честотата на времето – на колкото по-голяма височина се провежда един контакт, тол­кова с цивилизации с по-висока честота на времето може да се общува;
- Живоструйно лично осияние до същество, което е от света на Иордор – “Праматерията на Носителите”;
- Живоструйно осияние: “Армии, армии светли същес­тва!”;
- Холизация за точкоубождане, точконалягане, точкопо­милване и “луринация” и “холация” (нови термини в акупункту­рата и акупресурата);
- “Ще видите лятно тайнство” – нещо, което само един час след казването се осъществява в планината по един изу­мително красив и тайнствен начин. Нещо повече – закъса­лите приятели вечерта намират край пътеката в планината непозната досега къщичка със застлани легла, печка и дърва, а на връщане тази къщичка я няма!...;
- Осияние за “Пламъците, ямите, бързеите и неоцене­ните светилища”;
- Живоструйно осияние за монадата, полиадата и холиа­дата и отговор на въпрос за Готфрид Вилхелм Лайбниц (сега “Омнор”), както и за неговия живот в момента в другите све­тове;
- Живоструйно осияние за двама приятели – представи­тели на двете най-мощни окултни школи в момента в Русия и България, и, съответно, на Петата и Шестата раса, озагла­вено “Небесен Цар и Космически Прислужник”;
- Живоструйно осияние “Палачът е вратар на рая”;
- “Оримни – мозъкът на планетата” – т.е. Скакавците в Рила, като средище на мира и мозък на планетата Земя;
- Още една холизация за “ноаите” - божества от яснов­се­лената;
- “Корунд срещу диамант” – живоструйно осияние, отра­зяващо опитите на “корундите” в духовната сфера на чове­чеството да се стълкновят с “диамантите”; и за това, ко­ето е станало с корундите точно тази година, поради дръз­кия им десант;
- Следват нови пламенни слова от Елма:
- “Бити, унижени и оскърбени!”;
- “Часът за работа настъпи!”;
- “Превърни се в пламък на Делото!”;
- “Слушайте сега Розовото и Синьо Присъствие...”;
- Следват “Осияния за Мира” и “Покълване на Новото Чо­вечество”, диктувани в навечерието на срещата между Рей­гън и Горбачов в Рейкявик, които съдържат следните глави: “Осияния за Мира”: първа глава - “Отец, Татко и Баща”; втора глава - “Космос и янтровселена”; трета глава – “Абсолют­ната Мирова Жена”; четвърта глава – “Маточна и вагинална проституция – женските врагове на мира”; пета глава - “Мо­зъчна и мускулна агресия – мъжките врагове на мира”; шеста глава – “Понятие за пълния мир”; седма глава - “Трактат за мира”; осма глава - “Ном – истинското име на пасона” - тук се въвежда елементарната частица и вълна на мира, които, според Диктуващия, както много други душевни и чисто ду­ховни явления, имат свои представители и изразители в мик­росвета; девета глава – “Н” (буквата “н” и звукът “н” на бъл­гарски) – движението за мир. Очакването на Третия”.
От “Евангелие от Мария Магдалина” до последното оси­яние до този момент, като ярка нишка през цялото Слово на Елма, преминава темата за очакването на Третия. А то е свързано с една възможност, която в цялата досегашна история на човечеството не е могла да се осъществи. До днес все още не могат да се съберат трима души, които не само да се занимават със Словото, но да придвижват активно и Делото, а, паралелно с това, да тече пълноценно и Животът между тях.
“Покълване на Новото Човечество” има следните глави:           
Първа глава - “Животът и неговите имитации”. Елма не веднъж подчертава, че в Космоса - и отскоро в нашата част на Слънчевата система и на Земята - се създават изкуст­вено човеци - андроиди, които нямат нищо мило и свято. И те започват тотална война срещу истинските хора, които при­тежават безсмъртна монада, вечен дух, душа и разум – ат­мично, будическо и причинно тяло. Тези мрачни същества са андроиди, “антророботи” (антроти), които притежават само физическо, астрално и нисше ментално тяло. Те съвсем при­личат на нормалните хора, но Върховният дава някои особени белези, по които могат да бъдат разпознати - по погледа, по гласа, поведението и т.н.
Втора глава - “Напълно свободни – девизът на новия Едем”;
Трета глава - “Жилищата на новия Едем”. – Четейки и проучвайки тези материали, човек се сеща за великия шведски учен и мистик Емануил Сведенборг (1688-1772 г.), с когото е общувал самият Христов Дух и го е развел из обителите на невидимите светове – една традиция на Христовата школа от хиляди години, винаги в даден век да има носител на Хрис­товото присъствие и Христовата Мъдрост и Истина на Зе­мята. Това също е носителство, независимо от твърдени­ето, че Мировите Учители се раждат средно през 2000 години в “празничното” си тяло (т.е., в плът на Земята). Неизменно има високо посветени хора, които предават факела от ръка на ръка, за да може живото присъствие на Господа Иисуса Христа на Земята никога да не пресъхва – един факт, който официалната църква често отрича и дори е пращала на кла­дите за това;
Четвърта глава – “Силовите линии на Новото Чове­чес­тво”;
 Пета глава - “Заниманията на Новото Човечество”;
- Следва друг контакт, озаглавен “Учителят работи само с трима”;
- “Психични и кармични причини за хернията”;
- “Коронно слово за тройката, двойката и единицата”;
- “Определям дни на изпитание” – от 06.11.1986 г. Това е прогноза, която се осъществява във възможно най-остра форма, веднага след приемането й;
      - Живоструйно осияние “Коренно се изменя животът на Земята, с начални думи: “Росното Слово пак се спуска...”;
- “Вие сте медарите на Учителя”;
- “Кармични и психични причини, водещи до диабет и лев­кемия”;
- Холизация “За послушанието, братския живот и прояде­ността” – проядеността в психиката, тялото, здравето и пр., ако послушанието и братският живот не са на първо място в живота на ученика;
- “Морна е душата Ми отново”;
- “Осияние за Словото” – за особеностите на Словото Божие, за това, що е Слово Божие, как може да се разпознае Словото сред религиозните и окултните текстове и различ­ните религии и какви са неговите специфични характерис­тики;
- Единение под надслов “Христос може да ви говори по 24 часа в денонощието”;
- “Проводник, импулсатор и реализатор”;
- “Указания за работа по Словото”;
- “Отново има условия да косят” – прогноза, която се осъществява незабавно;
- “Христовите милосердни сестри и братя на бойното поле”;
- “Хроин, хроин, охропан, боратонин!”. Заглавието на това осияние представлява магическа формула на универса­лен космичен език, чрез която се пробива път за Словото;
- “За камиона на фронта, дезертьорите и предателите”;
- “Осияние за сърцето, което подскача по фронта”;
- “Пламък на Словото и Храм на Делото” - тук, чрез акси­омите на божествената математика, сам Господ показва на­чина за превръщане на възникнали конфронтации в разбиране, мир и любов. Говори се за прекрасната думата и добродетел “обхода”, строяща първото и най-силно Божествено тяло – елохимното;

Няма коментари:

Публикуване на коментар