сряда, 17 август 2011 г.

049.1984.08.06 Клюква

Книга 4


6.VІІІ.120(1984)г.
София - Изгрев

КЛЮКВА
22,00-23,20ч.
         Клюквата е растение, по-силно и от жен-шена, обаче не толкова в лечебен, колкото в окултен аспект. Тя променя състава на будическото тяло. Носи не само бодрост, здраве и сила, но и преданост - отрицателната полярност на "тялото на душата" - будическото тяло. Чисти най-вече съмненията, колебанията, малодушието. Носи още обич към странното, необикновеното, вълшебното. Буди спящата жажда за отдаване на велико дело; лелее мечти за особени преживявания, свързани с неземни простори и приказки от 1001 нощ. Определя пътя на посветени от онази категория, която търси славата на Бога в множеството. Пресява тръните на гордостта и оставя стеблата на смирението.


Vaccinium macrocarponOxycoccus quadripetalus, англ.Cranberry

Ако приемате клюква повече от петстотин грама на ден - носи ясноусещане за токовете на будическия свят. Живата клюква работи прекрасно с хората, които живеят наоколо: стерилизира кръвта им естествено, само с близостта си. Побеждава още инфекции от всякакъв род, възпаления, подувания, рани. Взривява ядрото на раковата клетка по- успешно и от някои видове лоза. Поставя основа на идеята за праведност, но праведност истинска, осияна от любовта, а не от ожесточението.
Онзи, който пие свеж сок от клюква тринадесет денонощия до съвпада на Слънцето с Уран, има шанс да попадне на звездата Прис, принадлежаща към съзвездието "Рак" - от ваша гледна точка. На тази звезда се извършва преображението от пети порядък, отварящо каналите на будическото тяло за пръсване по всички точкови обекти на физическата вселена. Познанието на всички планети и на половината звезди се постига само с помощта на Прис - звезда от приплода на новите рионидни системи. Ако пък решите вечно да останете на Прис, оправете първо окончателно представата си за греха. Клюквата, между впрочем, помага много именно на това: отнема на слабите користната представа за греха - и по този начин ги прави силни. А користна представа за греха е всяка, която определя за грях някоя част от Битието, някое "изолирано" деяние. Определяйки по този начин обекта на отричане, съучастниците на Сатаната насочват към този обект унищожителни енергии, престъпвайки по този начин основната заповед: "Не убивай!". Рионидите се отличават по това, че познават всички планети и половината звезди, само защото не си задават въпроса за произхода на греха. Този въпрос не е достъпен не само за рионидите, но и за много тотвселенски божества, предпочитащи да останат в тотвселената.
Растението клюква има и много други качества, някои от които тук бегло ще изредя: росна любов, сладко благоговение, почитане на ближния, проломяване на път от мъдрост през канари от невежество.
Има защо да се прави и сладко от клюква, но опитайте с мед, притискайки плода към дъното с тежина, понеже инак ще изплува и ще се развали. Но преднината на клюквата е известна: тя много мъчно се разлага. Оранжевото е антипод на тъмносиньото, затова избягвайте да ядете клюква преди или след приемането на каротинови плодове. Каротинът (провитамин А) и особено витамин А събуждат индивидуалността, но това няма място при осланянето на клюквата, която дава точно обратното: колективно чувство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар