сряда, 17 август 2011 г.

060.1984.09.26 Указания за възпитаване на дете

Книга 4


26.ІХ.120(1984)г.
София-Изгрев

УКАЗАНИЯ ЗА ВЪЗПИТВАНЕ НА ДЕТЕ

ЖЛО / ГГК и РМВ


   Зададен е въпрос за възпитаването на Г.
- Оправянето на Г. не е много лесна задача. Той носи от миналото прекалено много спомени от завоевателните си походи. През вековете приемаше твърде често женски образ, за да се омекоти тази негова черта. Предимството му този път е, че женските прераждания са вече надделели над мъжките. Просто невероятен късмет и грижа на Провидението беше подаръкът с куклата му. Пред военните занимания, той предпочита нежната грижа и най-топлите майчински чувства.
Ако предпочиташ да не раждаш друго дете, задачата ти наистина се затруднява. Това, особено в близките две-три години, би изиграло решаваща роля в психиката на Г. В противен случай, няма никакъв друг изход, освен да посещавате с Г. най-малко три пъти седмично приятели с по-малки деца, най-вече момиченца. Включвайте се в проблемите им, ходете на разходки.
Острата  нервност на Г. се дължи на историческите му спомени от битките. Ако го оставяте с по-малко контакти, противно на твоята представа, характерът му ще се деформира катастрофално. Посещавайте и канете хора - това обменя енергии и така той се уравновесява.
Истински садизъм, углавно престъпление е да лишавате детето от котенце, кученце и пр. Това би имало огромно значение за успокояването на нервите му и насочването на енергиите му към мир, грижа, милост, кротост, послушание и т.н. Не се поддавай на твоя вроден пиетет към недокосваемост и нетърпимост към чужди аури.
Илюзията, че само двамата вие с Г. или само с баща му или някой нов приятел бихте решили проблема, е много прозрачна. Това е тормоз и за теб, и за него.
Пресявайте строго информацията, книгите, филмите и театрите. Абсолютно забранени са бой, войни, насилие. Работата е в това, че раните в душата му от далечното му минало все още не са зараснали и подобни неща само ги раздразнят и отварят наново.
Много, много, много музика и особено опера! Само че му обяснявай предварително какво ще гледа - да го осмисля. Никога не го оставяйте без грамофон, който той сам да пуска. Трябва да му купите плочи с приказки и да не спирате да му разказвате приказки.
Трябва да го оставяте да си играе, но ПРОГРАМИРАНО! Не го карайте нищо насила да прави, но превръщайте задълженията в игра. Това няма да ви коства много. Ако го затворите в къща с двама души, макар и най-обичащи го, няма да направите нищо. Това, извинявай, е женски идеал, а Г. е мъж от много висока класа, въпреки женските прераждания. Ако още от сега не го водиш на екскурзии с други хора, ако не го водиш на гости при други деца, това ще се изрази в неудържима любвеобилност като порасне и няма да се успокои, докато не се пресити!
 Предпочитайте плодовите храни, защото млякото и животинските го възбуждат. Имайки предвид всичко това, ти отговарям и на интимния въпрос: работа ще си намериш до три седмици - премести се!

Ето я и майка му, за която е последният отговор в това осияние.

След като си отиде в другия свят на 22 години, за него дойде осиянието "Син на Слънцето" от 26.09.135(1999)г.


Няма коментари:

Публикуване на коментар