сряда, 17 август 2011 г.

119.1985.06.05 Подкрепата отвън е рухване отвътре

Книга 6


5.VІ.121(1985)г.
София-Изгрев

ПОДКРЕПАТА ОТВЪН Е РУХВАНЕ ОТВЪТРЕ
ЖЛО / АСИ, МВП


          Моля ви, преди да реагирате бързо по някой въпрос, попитайте по-подробно и обстойно какво искам да кажа, ако не сте разбрали. Понякога стават недоразумения и вие приписвате на Мен това, когато не вярвате или приемате неразбран за Мой съвет безкритично. Казал съм: когато се появи вътрешен или външен конфликт при общуване с Мене, не се придържайте към думите Ми. Или питайте за пълно доизясняване, или по-добре се осланяйте на вътрешния си глас, което е по-прекият контакт с Мене.
          Казах, че неправилното комбиниране на храните е предизвикало обрива на бебето, но това не означава, че става дума за храненето на А. напоследък. При кърменето, както и в утробата, също важи принципът на историческия развой. В утробата, преминаването на плода през формите на еволюцията е неизбежно, а при кърменето дните на кърменето съответстват на по-големи периоди от живота на майката, които се проектират в тези дни. Ако през определена година и месец от нейния живот тя е боледувала и отровила кръвта си, непременно това ще се отрази през времето на кърмене, съответно на този случай. Затова казвам: пазете децата, но особено момичетата и девойките като зеницата на окото си, понеже един ден те могат да отровят децата си със своята кърма.
          Безспорно е, че сега М. се прочиства от токсини, приети от майката много преди да го роди. Не е достатъчен чист живот няколко месеца и даже няколко години преди раждане, ако тогава е имало много по-дълъг период нечист живот. Но всичко това тук е нищожен дерт. Това дете е много, много по-чисто от другите, през които минават всички отрови на рода им, не само на родителите и майката – и пак оживяват. Природата е подсигурила бебето с мощни съпротивителни и дезинфекциращи сили, но все пак има и един пусков механизъм сега, който констатирам. Приемането на подсладена вода, дори и с небет-шекер, колкото и да е слабо дозиран, има леко неблагоприятен ефект, понеже му давате шишенцето с биберона неоправдано често – за да млъкне. Приемането на чиста изворна вода е по за предпочитане, но онзи път препоръчах първия вариант поради малкото мляко на А. При изобилно мляко детето си набавя нужните захари и тогава излишното количество от индустриален произход се изхвърля. При това забелязах, че водата, която му давате, никога не беше с температурата на млякото с точност до стотна от градуса. Всяка разлика в температурите, колкото нищожна да е, не се отразява добре.
          Приемете молбата Ми, при преизобилна кърма на детето да не се дава вече нищо друго. За плодови сокчета е още рано при него, тъй като при по-често кърмене периодът между млякото и плодовия сок и водата е недостатъчен за пренастойване на организма. Получава се не толкова химическо различие, колкото, преди всичко, стрес. Млякото на майка като А. в момента е, може би, едно от най-чистите на Земята, а в някои отношения, поради връзката ви с Мене, е ненадминато. То съдържа асуин, който ще се прояви по-късно в талантите на М.
          Когато става дума за малки деца, питайте за всичко! Това не е нещо дребно. Но корéнето на А. е неуместно, нито трябва да й се съобщават положенията, които констатирам, ако тя самата не поиска да узнае. Повтарям много категорично: абсолютно всяко контактуване с Мен прави добро, само ако не произведе конфликт. Мислите ли, че съм недъгав, та да не мога да водя за ръка своите рожби; или че съм ням, та да не мога да им говоря? Ала Аз предпочитам децата Ми сами да проходят чрез падане и ставане, чрез добиване на собствен опит. Това е най-ценното! Нещата, осъзнати лично от всекиго по пътя на опита, струват много повече от Господа като частен секретар и водач на слепци, понеже подкрепата отвън е рухване отвътре. Питайте, но не Ме обвинявайте, когато ви оставям сами да се ориентирате.
          На въпроса за М. - за неговото неразположение - ще отговоря още следното: тук действа не само миналото, но и мисълта за бъдещето. Получава се така, че нуждата от някои месни продукти у А., с които тя още не е приключила, понякога я кара да си мисли кога най-после ще може да премине към такова хранене, а съвестта й не й позволява това. Не е нужно тази борба да е непременно осъзнавана.
          Казвам: по-лоши отрови се получават не от месото или неправилното хранене, а от самоизмъчването на човека, който не приема вегетарианството безконфликтно. Никога не търсете и не обявявайте вина! Предпочитайте пълната свобода. Ако начинът на хранене напълно задоволява вътрешната потребност и вкуса на А. в момента, нека продължи така. Но може и да смени режима, според потребностите си. Проблемът не е толкова в органичната, колкото в психичната токсикация. Проблем има и от това, че настоящият етап при нея произвежда мляко, но мастите в организма, както и желязото, трябва да се отреагират. Повече горене на продуктите в кислорода на чувствата - или поне на планината!


Няма коментари:

Публикуване на коментар