сряда, 17 август 2011 г.

129.1985.07.15 Работници на Небето

Книга 6
 
15.VII.121.(1985)г.
София-Изгрев

РАБОТНИЦИ НА НЕБЕТО

ЖЛО / НИ


          Работата си Н. не трябва да пренебрегва. Това е сериозно изпитание, но не съм казал, че трябва да се грижи за М. през цялото време. Хората правят забележки на сестра ú справедливо. Който не е изградил социални качества, неминуемо ще се самоунищожи. Чакане не е нужно - напишете веднага договор за апартамента, със среден наем при следните условия: наемодателката да не си ляга по-късно от 22 часа и да не живее там с друг (с Н.), тъй като това са изискванията на наемателя. Може Н. да идва сама, но сестра ú в това време да спи сама в другия апартамент. Просто, на наемателя му е нужно спокойствие. При това условие, може понякога да се събирате тримата или наемателят да има други гости. При неспазване на горните изисквания, договорът се прекратява.
          Предай на Н., че предишната информация беше за изпитването на смирението и милостта ú; но сега казвам: тя трябва да работи абсолютно стабилно! С оглед на нейната професионална стабилност и тази на сестра ú, не е уместно сега да идват на море. Отпуски трябва да се взимат по редовния начин, не с бягство от работа. Направете възможното за превъзпитаването на М., но сега вече не според нейната “гайда”, а по ваш план. Ако тя се приспособи към него - добре; ако не - пътят ú е психиатрията и разрухата.
           Строго задължавам Н. повече да не се подчинява на сестра си, но да има смелостта да я напуска всеки път, когато тя прояви нещо от своя инат. Без никакви забележки - просто се махаш и толкоз. Който държи на тебе, трябва да се съобразява с тебе. Мека, добра, мила - но само в извънработно време и само до 10 часа вечерта. С теб повече не могат да си играят!
          Приеми да сътрудничиш на Новото - слагай него на първо място! Обясни спокойно, но твърдо на М., че ти ще си с нея, само ако тя се подчини на следните, абсолютни твои изисквания:
1. Да не говори никъде за отрицателни неща.
2. Да работи нещо стабилно, докато се намери по-добро.
3. Да не те занимава с нищо, извън определените от теб часове за общуване с нея. Направи ú график кога си с нея.
 Ти трябва да бъдеш сама в жилището си или в нейното жилище поне три нощи в седмицата. Ако не е съгласна и те следва по петите - отивай да спиш у приятели. Не се ли съгласи с това - остави я на произвола на съдбата! Не мисли, че психиатрията, болниците, войните, нещастията, катастрофите, са нещо лошо. Те са работилници на Небето, в която учат душата на човека да не роптае. Докато роптае, тя непременно ще бъде под закона на кармата.
          Усмихни се и приеми новото Ми послание! Предишния изпит издържа с “отличен”! Сега прояви твърдост, но не с думи, а с отсъствия. Това е най-добрият метод - и Бог отсъства, където не Го слушат.
           Пращам ти помощник. Ходи навсякъде с него и живей новия, братски живот. Това, което ще види сестра ти, е хубаво. Ако се приобщи, за нейна полза е; ако продължава да проявява своеволия - нека я приберат. Своенравните и упорити духове нямат бъдеще. Те трябва да избират: или ще се примирят с обществото, независимо от несправедливостите, или си отиват завинаги.
          Ако някоя от вас може да вземе отпуск със съгласието на началниците - неплатен, - приемете предложението за море и планина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар