сряда, 17 август 2011 г.

161.1986.01.04 Могъществото се добива чрез страдание

Книга 7

4.01.122(1986)г..
София-Изгрев

МОГЪЩЕСТВО СЕ ДОБИВА ЧРЕЗ СТРАДАНИЕ
ЛП / ДН


20,35ч
 Кр.: - Кога ще се пенсионира майка?
- Рискува, ако прави постъпки за по-ранно пенсиониране. Сумата няма да е същата.
Кр.: - Кога ще почна работа?

- Почни по-късно, ако може си уреди отпуска. Изчакай да започнеш работа на по-високо ниво - прецени как вървят нещата. Не е фатално 3-4 месеца да закъснееш, понеже, ако се върнеш на старото място, шансът за издигане е по-малък.
Брат ти от миналото се появява на сцената. Решително се подобряват състоянието и шансовете ти в живота. Това чакай до седем месеца - най-много до една година. Прекрасно се усмихва - по това ще го познаеш: с големи връзки и влияние.
Д.: - Били ли сме заедно в предни прераждания?
- Това е тема за отделно диктуване. Шотландия има връзка с това. Пресече пътищата ви, но това не беше прелестно, нито особено приятно.
Кр.: - А аз каква съм била?
- Херцогиня. Прáти го на заточение, понеже ти, (Д.), беше враг на рода ú, а тя не искаше да се откаже от рода си.
Шотландия даде не един Робин Худ и ти беше поддръжник на бунтарите, макар и с най-благороден произход.
Сега ще кажа: обичахте се, не беше без хич. Щастието ви беше кратко, особено на приемите в Монтейлския замък (16 век). Ясно е като бял ден, че особената ти, благородна осанка, се хареса на херцогинята, която, разбира се, беше женена за дъртак по сметка. Не желаеше и правù опит да се отровиш, но тогава баща ти опря ножа в гърлото ти и те принуди. Нещастието ти не беше особено голямо, тъй като онзи темерут беше и импотентен. Баща ú беше нещо като средно заможен граф, но много се надяваше, че с брака на Нинет ще направи най-големия си удар в живота. Получи сто села и необгледни поля за обработване. Фактически, на херцога му трябваше млада жена и хубава, за да затвори устите на роднините си, че няма да има наследник. Наследникът дойде, но, разбира, се не от него.

Ето руините на един Монтейлски замък,
но дали е същият, е въпрос...

Беше кралски съветник без портфейл, с доходи от семейни имения - Лорд Скениън. По-подробни хроники могат да докажат това. Наистина, не само ти я впечатли, но и тя тебе, понеже любовта ú към детето я разхубави, а онзи не се интересуваше тя какво прави.
- Колко прераждания имаме?
- Д. - 53; К. - ти не си от земна еволюция и си млад дух на тази планета. Отдалече идваш и носиш полъха на една удивителна цивилизация.
- Нещо за К.?
- Перипетии има и няма да мине без неприятности, но сега силите на доброто се организират окончателно за защита на всички светли мъже. Покорство! Това е тай-правилната стратегия за него в момента. Каквото и да се случи - никакви възражения, никакви сащисвания на властта със способности и прогнози, на които той е майстор. Обаче сега трябва да поеме помията с преклонено сърце, като тревичка, за да не го скършат. Пращам силно поле за него в средата на годината, чрез което ще се избави от враговете си. Ясно е, че могъщество се добива само чрез страдание, поради което той поне знае, че всичко е на мястото си. Мъдрецът очаква трудностите с отворени обятия, понеже знае, че от тях се расте. К. беше най-мощният Атонски монах през миналия век, славата му се носеше през много земи - Пимен.

- Монах (худ. Александър Богуславски, 1988)

- А за И.? Групата за мозъчна атака?
- Ц.О., Ц.О., Ц.О.! - Целева ориентация! - Трябва групата да се съсредоточи върху ясен образ на търсената цел, а не само върху нейното понятийно формулиране. Тогава ще може едновременно от всички да се изтръгне удивителна информация. Старайте се да намирате образ, адекватен на търсения проблем. Бойната група ще бъде тренирана най-ефикасно от И. Новата култура изисква нещата от фундаментален характер да бъдат във ваши ръце. Три пъти ще се изявя, преди да се срещна лично с него - астрално, на сън, и с проблясване на две нови идеи. Той ще ги различи - тези две идеи, - като най-мощни досега. Рак няма, но и него го гони неврастенията.
- Пак за К.?
- Трябва да се намери автор, който да пусне остро полемична статия за рационалното и общочовешко богатство, което представляват извънстандартните личности и което съсипвате безотговорно.
- Докога ще съм последна брънка във веригата?
- Радвай се на това с всичка сила, тъй като промените, които стават, ще изхвърлят първите брънки на бунището.Последните ще бъдат първи! Това важи за следващите три-четири години*. Бъди пръв по интелект, идеали и постижения, общовалидни на световно равнище, но не се напъвай, докато сами не те лансират.
Бъди готов, все пак, за скок през тази година - от м. юни нататък. Имам да ти говоря, но - следващия път.
_____________
Още една прогноза от Елма за генералната промяна в България и Европа през 1989-1990 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар