сряда, 17 август 2011 г.

176.1986.03.16 Даването – над всичко!

Книга 8

16.03.122(1986)
София-Изгрев

ДАВАНЕТО - НАД ВСИЧКО!
ЖЛО / НИ


Зададен е въпрос, вярна ли е немската теория за кристализацията на частиците при пролетната умора и правилно ли е да се обездвижи човек по това време, за да съдейства на този процес за пълно почистване и изхвърляне на негодните продукти от организма?

- Аз не одобрявам тази теория - напротив, само интензивните движения в ранна пролет дават положителни резултати.
И те са прави, но вижте защо. Те не пият гореща вода, тогава наистина резките промени може да усложнят процесите, а горещата вода прави чудеса - пийте повече кипнала вода и не се бойте.

Зададен е някакъв въпрос, незаписан.

- То всичко идва от широкото сърце! Чистотата, която търсиш, здравето, което страда, радостта, която намалява, старостта, която настъпва се дължат на тясно сърце, което се свива, когато трябва нещо да даде. Постигнеш ли това да не ти се свива сърцето, когато трябва нещо да дадеш, от нещо да се откажеш, някому да не правиш бележка или да не го коригираш, тогава знай, че всичко ще тръгне бързо към подмладяване.
 Та не става дума непременно за творчество. Понеже даването е над всички неща: повече от молитвата, повече от съзерцанието, повече от десетте блаженства дори!
 Ти си древна съхранителка по дух и по мисия, та затова стягането на сърцето при тебе не е от егоизъм и користолюбие: просто, свидно ти е да се раздават светини. Но Аз те питам сега: не е ли първата светиня сърцето человеческо? Следователно, сърце, което нахранваш с Моето Слово, лишавайки се от него, това е по-голямо служене на Господа, отколкото Слово, съхранено само за бъднини.
Съхранявай, но и раздавай! Пък каквото Господ даде. Щом не ти се е свива сърцето, и на Господа няма да се свие, когато Му поискаш ти нещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар