сряда, 17 август 2011 г.

178.1986.03.17 Начини за подмладяване с 20 години

Книга 8

17.03.122(1986)г.
София-Изгрев

НАЧИНИ ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ
С 20 ГОДИНИ
ЖЛО / НИ


Робството на хората се дължи на стари и пълни с микроби храни. Никога не яжте храна, която повече от 24 часа е била в съприкосновение с вода. Хладилниците са чума за здравето, понеже създават илюзията, че храната се относително добре запазва, а всъщност бацилите се приспособяват към студа. Освен това хладилникът убива и последните остатъци от живото поле на храната. Много ваши състояния, не само физически, но и душевни, се дължат на това, че поглъщате каквото ви падне. Аз нищо не забранявам. Аз давам пълна свобода, но последствията носите вие.
Сега, към сестрата: този път ще те рендосвам по всички правила, без жалене! Първо, волята ти е паднала до плачевно състояние; после, някъде чела ли си в беседите, че ученикът трябва да напълни къщата си с микроби, да държи стари, ръждясали, мухлясали и мръсни вещи? Никакво извинение не е липсата на време - времето е дадено, първо, да оправите вътрешното си състояние: с гореща вода - по литър на ден, минимум! При това, изворна. Ако някога си пила вода от топлия кран, знай, че с години не можеш да се изчистиш от мръсотиите и гнусотиите в нея.
После, яжте само чиста, прясна и току-що приготвена храна. В къщата не се оставят да гният продукти, а след обелване и обработка се хвърлят на боклука навън секунди след свършването на работата! Всяка секунда гниене на продукти в къщата ви, дори и в кофата за боклук, макар и покрита, предизвиква не само органично, но и етерно, астрално гниене.
Когато пък оставяте вода в шишета, пък била и от най-чистия извор, повече от 3 денонощия, тогава се въдят вампири в къщата.
Имате ли съдове, ръждясали или неизлъскани до блясък, не очаквайте нещо добро от съдбата - тя ще ви направи на плашила. Аз не одобрявам старанията на домакините, заети само с чистене на къщата, но не и на тялото си отвътре, на душата си, на мислите си, на чувствата си. Обаче нямам нищо общо и с такива, които привличат микроби, плесени, ръжди, мръсотии и нисши духове, хранещи се с тия миязми.
Първата работа на ученика е да почисти тялото си отвътре - с приемане на първите слънчеви лъчи, на чистия планински въздух, пиене на преварена изворна вода и ядене на пресни плодове, на зеленчуци, прясно приготвени, на несмляни житни блюда. Не отхвърлям животинските храни - не можете да избегнете това, - но, освен месото, отхвърлете завинаги маслото, освен в изключително редки случаи, и яйцата, с изключение на пресни, частни яйца, два пъти в месеца, по три максимум. Не одобрявам също кашкавала, освен при големи напрежения и интензивно горене.
 Оставям ви "на въоръжение", на първо място, киселото мляко, но по възможност, сами си го квасете, и то от пълноценно мляко; после - безсолната извара, от която може да правите вкусни неща; прясното мляко също не одобрявам за възрастни, особено над 45-годишна възраст. Много вегетарианци пият прясно мляко с охота, понеже считат, че то е майчината храна на живота, но не знаят, че то е за малките деца - на големите се падат растителните храни.
Този, който се занимава първо с духовни работи или помага на другите, без да е почистил тялото си, дрехите си и къщата си от нечистотии, не се приема в Школата никога! Когато казвам "не се приема", това е неотменимо до момента, в който човек реши да направи тялото си образец на Божествената чистота, младост и красота, дрехите си – светещи от свежест, съвършено почистени и изгладени, а къщата си - изложба за посещение на ангели! Няма никакво, никакво, никакво оправдание за ония, които са полазени от пълчища микроби, а се смятат за последователи на Господа! Да вършиш нещо друго, преди да си почистил и подредил тялото, дрехите и къщата си - това е практическо нищо; нещо по-лошо - това е служба на ада.
Понеже ти правеше жертви за сестра си и премина тежки страдания; понеже тук беше ония брат, понеже работú напоследък в ония дом – прощава ти се. Но ако от сега нататък намеря прашинка около тебе, следа от ръжда, някакъв продукт, който не е изяден 24 часа след внасянето в къщата (с изключение на сухите плодове, сухарите и прочие); ако видя натрупани безразборно непочистени неща - ще оттегля окончателно благословението си от тебе! Па развърти се като сестра, като домакиня, като нормална жена, та направи от себе си, от къщата си и от дрехите си нов дом за Бога, "нов Йерусалим"! Просто и ясно: няма да се примиряваш нито за част от секундата с най-малкото петънце, с най-малкото разбъркване - това да ти стане обеца на ухото. Никакво оправдание не е липсата на шкафове, на условия: ако взема сега Аз да подреждам, ще видиш… Първо - голяма част от боклуците трябва да се изхвърлят и, второ, останалото ще се намести много добре по шкафовете.
Сега, правило специално за тебе: от днес нататък забранявам да пазиш в къщи сухари! Това - само за тебе. Другите от Братството и света могат да имат сухари, но и на тях се забранява да държат сухар повече от три месеца. А ти можеш да купуваш пресен хляб и да го препичаш, но в момента.
 После - постоянно проветрявай, за да се махне миризмата от къщата ти, която е лоша. Съветвам те да миеш зъбите си по 5 пъти на ден с 5 различни зъбни пасти; в най-скоро време иди на зъболекар и поискай да ти оправят зъбите така, че да бъдат като нови; жабури се с лайка, мента, с лимонов разреден сок; три пъти на ден прави почистването на тялото с олио - смучене в устата, според онова правило. Пържене от сега нататък се забранява в тази къща - може само картофи пържени, само веднъж в месеца.
Връщам се към сухарите. Повече от 20 дни сухар може да бъде запазен формално - няма да навреди на здравето. Те ги пазят понякога и с години, но сложи ли се в стомаха такъв сухар, той предизвиква нарушение на връзката между физическото и причинното тяло, поради което човек нещо малко почва да оглупява.
Не само яденето, но и събирането на сухари в къщата е вредно. Случи ли се да ви остане хляб, яжте го препечен, най-много до 20 дни след препичането му (но това не важи за тебе), а останалото го разпръсвайте всред природата - нека се хранят по-нисшите организми.
 Не искам повече да бъдеш вехтошар и боклуджия! У тебе има един древен страх, останал от минали прераждания: да не унищожиш и хвърлиш нещо, което е в къщата ти, па макар и разкапано, ръждиво, развалено и пр. От сега нататък, дори и на този етап, без гардероба, искам така да подредиш нещата си, предварително измити и лъснати до блясък, че да не се виждат никъде из стаите. Остави само такива шишета, с които ще носите вода от планината - останалото хвърли или продай. Аз потвърждавам думите на брата ти, че всичко това не е проблем за тебе, че ти можеш да бъдеш чистница и домакиня, 300 пъти, най-малко, по-добра от светските жени!
Питаш за косата си. Трябва да я туриш в ред не само чрез пиене на много вода и приемане на мазнини, т.е. зехтин и пречистено олио в салатите, но и да я миеш често, но без сапуни и шампоани, а само с хума. Режим на коприва ще я възстанови. Това, което беше досега - да падат коси отпреде на лицето и тялото ти, трябва да избягваш. Ако трябва, прави я на плитки, ако трябва - връзвай я някак, не само горе, а по средата и долу, обаче рядко я пускай съвсем свободно - само когато си сама сред природата. Този начин, по който падат косите ти при навеждане, пречи на правилното циркулиране на етерното ти тяло. Това не важи за други жени, но за теб важи.
 Толкова засега! Като видя, че си изпълнила първите Ми поръчения, само тогава имаш право да питаш за друго.
Този дюшек не е за хвърляне, а направо за изгаряне! Ще трябва да намериш начин - как, не ме интересува.
Та казвам: никакви солени разтвори, никакви префърцунености - ти си склонна да почистваш носа на къщата с драстични средства, без да си я изкъпала цялата. Смешно е да караш гостите да се събуват, след като те ще се изцапат в къщата… Ти по колко пъти миеш пода със сапун? И как го миеш, само около купчините ли?...
 Хайде сега, похапнете, пък после ставайте и работете. На всеки - според задачата. Така искам да видя, че всички неща при тебе са подредени и чисти - като в аптека! Та нали ще правим тук Дом на Братството? С табло за храните, витамините, плодовете и прочие - според влиянията на космоса… Нали искаш да бъдеш ученик? Сега всичко зависи от твойте две ръце. Искам да дойдат приятелите, да се шашнат! Пък ако послушаш да се храниш само с чиста храна, прясна и според последните инструкции, да пиеш много преварена, гореща вода с лимон, по няколко капки на чаша, да посрещаш изгревите на слънцето с интензивно ходене по планината; да не ти се свива вече сърцето за нищо и от нищо, та да се научи да дава, не да отлага доброто; да се научи да губи, без мисъл за връщане на това, което си дала; и - най-вече - да работиш усилено, съвършено за Словото, с голяма продукция ежедневно, а не по страничка на седмица - тогава ще те подмладя с 15,  20 години. Тъй да знаеш!

Няма коментари:

Публикуване на коментар