сряда, 17 август 2011 г.

182.1986.03.25 Отговори на различни въпроси

Книга 8

25.03.122(1986)г.
София-Изгрев


ОТГОВОРИ НА РАЗЛИЧНИ ВЪПРОСИ

Планината Витоша край София


1.За някои извори и чешми край София и на други места; 2.За горещата и магнитната вода; 3.Изисквания за право на родителство и на земеделска работа; 4.Техниката и химията в земеделието – канцерогенни; 5.За изстудената и йонизираната вода; 6. Кварцови лампи, обезпрашители, озонатнори; 7.Планината – панацея; 8.Мъртво и живо злато и сребро; 9.За опасността от солените разтвори; 10.За водата от ТЕЦ и за сапуните; 11.За заминалия Й.; 12.За недоволните духове и имотите; за даването; 13. “Бог живее сред хората - не Го отблъсквай”! 14.”Като ти се свие сърцето - на Господ също. А Аз искам безусловна любов - любов без опасения”; 15.Колене и характер; 16. “В свободното си време Моите хора се занимават първо със Словото, и като изчерпят всички възможности до една, чак тогава помагат на околните”; 16.За работата върху Словото и разпространението; 17.”Божественото е съчетанието на нещата”;18.Режимите при овитрините и девите (същества от противоположни йерархии, които се въплъщават и като хора).



За костите най-добра е от Купéните на Витоша - намерете там вода. Сребърната и по-горната са най-добри за общо пречистване на кръвта; но сребърната е по-силна. Водата от Бивака е наистина напоена с най-високи космични енергии, но се променú, с което може и да навреди, ако я приемете повече от веднъж седмично. Има две чешми по пътя към Бивака, първата препоръчвам за нервни хора, а горната - повече за стомашно-чревно болни.
По-добре е, като ходите по екскурзии, да Ме питате на място за всеки извор - има смисъл, понеже има и някои вредни.

- А първата чешма над Симеоновските езера? Лоша ли е?

 - Не, добра е, тя е най-близката - за сърдечни аритмии и слабост, старчески атрофии; не е подходяща за прекалено буйни темпераменти, понеже ще ги разпали още повече, а ти, понеже имаш силен Скорпион, я почувства.
За минералните води мога да ви говоря специално.
 При банята се препоръчва, освен за болестите, които са съобщени там, и за пробуждане и на новото съзнание, понеже това е центърът на Водолея в България. Много хора станаха ученици на Новото Учение, само защото пиеха от нея. Нека пият! Иматакава стратегия на небето: да приобщават душите чрез изворите, чрез хляба, плодовете и пр. - та кой не пие вода, кой не яде хляб?... Затова веднъж ви казах в беседите: "Тия, които са против нас, са много по-малко от тия, които са с нас".
 Горнобанската вода обаче не може да поведе човека по духовен път, тя помага предимно физически; ломи, на астралното поле, сърдечната неотстъпчивост. Та, в този смисъл, пак можете да помогнете на духовното поле, понеже неотстъпчивостта е нещо основно, пречещо на окултния път.
Питате за княжевската вода - тя е за победи. На мърчаевските се падна да отразят пъкъла през ІІ-та Световна война, а Княжево е място за победа на славянството над неговите врагове - не е излишно да пиете понякога и княжевска вода, за да станете непобедими.
Не препоръчвам курилската вода - не става дума за физическия ефект, тя си помага там, но има други неща, които не желая да ви обясня сега, с които може да навреди на тези, които носят много чувствително сърце.
Марикостенската - има положителен ефект, но трябва да се пие много рядко, понеже е много концентрирана. Имайте търпение, ще ви говоря за Сапарева баня, Наречен, Белчин, Велинград и много други места, където има светии и ангели, нимфи и слънчеви деви. Не е без значение и окъпването, но питайте друг път.

- А горещата вода?

- Мнозина мислят, че е достатъчно да кипне и да пият. Не, поне 1-2 минути трябва да поври и тогава праната е най-силна, инак черпите повече салма (Но в беседите на едно място Учителят казва, че водата трябва да се свали от огъня, когато се появи първата пара. Трябва да се пита за това противоречие - б.п. ).
        Не е вредно, напротив, пак е много полезно, но до три минути кипене променя състава на водата и извиква прана, не само салма. До 15-20 минути след кипене е добра, после вече си възвръща предишното състояние и на практика не е по-полезна от хладката вода. Повторно кипване не е вредно, но абсолютно не е уместно доливане на студена вода, понеже това е най-тежкото убийство, на нивото на света на физическите елементи. Не само кипнала, но и преди кипнала - никога не наливайте студено в топло, обратното може.
Магнитната вода, безспорно, дава резултати, но повече механични, отколкото духовни, тъй като истинският магнит, който трябва да ускорява растежа на плодовете и зеленчуците, на културите, е присъствието на добрия и светъл човек. Може с най-мощния магнит да култивирате огромна продукция, което и се прави вече по света, но това е пак по линия по лакомството за големина и печалба, а не на духовното въздействие. Така че в бъдеще нито всяка майка ще може да ражда, нито всеки ще може да става земеделец.
 Псуването, например, по време на земеделска работа, както и одумването, недоволството, пъшкането, проклетисването на живота, не ви носят нищо друго, освен болести и нещастия. Машините пък и химикалите, както и всички интензивни методи, предизвикват рак и тумори, нищо повече! Не виждате ли, че природата създава по-вкусни плодове, когато я оставите на мира? Слънцето е най-мощният магнит; птичата музика е най-прекрасната, нежната мисъл и добрата обхода на присъстващите нови человеци - най-приятното веяние за растенията. Е, по-малки ще бъдат плодовете, ама пък колко са ароматни! На вас окото ви все гледа на голямо - култивирате си го, изнамирате всякакви хитрости, но големи са и червеите във вашите гробища по тази причина... Те, и червеите, вече не искат да ви ядат, понеже сте пълни с химически боклуци.
Сега, относно бързото изстудяване на водата. По принцип, това освобождава много енергия, вярно е, но то е пак насилие и, като насилие, има последствия.
 За йонизираната вода - по принцип пак е полезна, както йонизираният въздух, но един високопланински извор е 100 пъти по-йонизиран от по-долните падове, понеже енергиите са други. Има йонизация и йонизация. Тази, която вие измервате, е по вашите методи - не е лоша, пак дава резултат. На 5 метра от един водопад е живо здраве да дишаш! Вървенето срещу поток е продължаване на живата, но всяка йонизация с апарати е пъклено дело, макар и, на пръв поглед, да дава ефект. Първият поглед е вашият, а вторият - Моят… Аз поглеждам, обикновено, когато хвърлите топа - и тогава философиите и рационализациите стават ясни като бял ден...
Същото важи и за кварцовите лампи. Който е кекав и не може да ходи по планината, за него и това е от полза. Наистина, обеззаразява, понеже това е пак космична енергия, макар и предадена по техничен път, така че озонатори и обезпрашител, и маса подобни дяволии, са намясто за мързеливци и хилави, а Моите хора се движат нависоко и не се боят от нищо.
При простудни и неврогенно-простудни заболявания, наистина, е по-добре да се пазят топлата къща и леглото, но веднага щом премине основната криза - поемайте нагоре. Мерило - щом спадне температурата.

(Подават някакви накити с въпрос дали са сребърни)

- Не, не са сребърни. Почистване става, но не чрез мъртво, а чрез живо сребро. Мъртво сребро наричам онова, което е преминало през много ръце, напоено с користта на хората. То може да пречисти водата физически, но не и астрално. Тези накити тук принадлежаха на такова лице, което не беше напълно безкористно, поради което не ги препоръчвам. Златото - да, но законът е същият, даже още по-строг. За вода върви сребро, не злато. Златото пречиства кръвта, когато се носи, но във вода има по-слаб ефект от среброто, понеже попада в несродна стихия. Ако знаете как да оперирате със златото през огън, по време на изгрев или по пладне, вие ще извършите чудеса.

- Не би ли казал как точно?

 - Не, понеже не е лесно да работите още с бяла магия - това е школа на посветените, не на пристъпващите.

- А може ли да пия сребърна вода?

- Може, но само ти ще пиеш от тази вода, понеже ти надделя над среброто дори с тежката си карма и то не може да помогне на друг, понеже силата му сега може да помогне само на един човек. Може да се усили, когато направиш от къщата си аптека, както казах, и поставиш Божията работа на първо място. Та не мога да ви оставя без нищо, като питате с толкова вяра. Сребро потапяйте във водата за пиене в мига на новолунието и го дръжте там 24 часа. Такава вода ще ви помогне много - пак с преваряване обаче.
Злато оживявайте не по лунния цикъл, а по слънчевия, което ще рече: първият ден на пролетта да бъде изложено на слънчевите лъчи от самия изгрев. Отговарям - по чисто астрономични данни, няма тук астрологични. Първият ден е денят на реалното равноденствие; също, има мощно въздействие и първото преминаване на слънцето в лятната зона. Първото пролетно облъчване е за подмладяване, а лятното - за добиване на сила и мощ. (Началото на пролетта не е на 21-22 март, когато диаметърът на слънцето минава през плоскостта на еклиптиката, а на 16-17 март, когато върхът на слънчевия диск я докосва. Това бе обяснено с формули и чертежи в лично писмо до п. от големия руски астроном Юрий Бромлей - б.п.)
Соленият разтвор убива някои микроби, но повечето астрални си остават. Препоръчвах преваряване - няма да клинчиш... Не препоръчвам солен разтвор за плодове и зеленчуци, понеже това променя биополето им. Ако намериш къде съм казал това в беседите, ще ти се извиня и ще оттегля твърдението си.
Това, което препоръчвам, е миене с гореща вода и сапун без животински мазнини. Такъв сапун преди се произвеждаше, но сега няма. Съветски има, но не внасят - попитайте приятелите си от Русия.

- За нежните плодове?

 - Те трябва с топла или хладка вода, и при това бързо, понеже соковете се демагнетизират. Не е въпросът по време, а по вътрешно чувство, понеже, ако вземем да се задълбочаваме много, тецовата вода не е добра за миене. Няма да се говори, защото ще се отчаяте; даже от бойлерите по се понася.

- За брат Й.?

- Още се мъчи, но вече скоро ще има просветляване, понеже вие поехте много - почти половината от неговия товар. Братство-братство - те ви на братство... Това не е само сладки приказки и проповядване, но и поемане на живите дългове. Тази квартира тук не е изкупена кармично; апартаментът на сестра ти - още повече. Ако направим по-тънък анализ на нещата, ще видим, че родът ви не е придобил по Божествен начин имотите, от които получихте тия жилища. И настинките, и болестите, и това, че си отиде Й. по-рано, отколкото можеше, се дължи на духовете, които преследват рода ви поради това, че нещо им е отнето. Така че не е голям келепир такъв апартамент. И не друг, а именно тия недоволници създават хаоса в такива случаи, викат: "Няма да живееш тука спокойно, на, пукни се!" Да и това, че ти се свива сърцето, когато трябва да дадеш нещо или отлагаш даването, размисляш се, иде все от страна на ония твои прадеди, които не обичаха много да дават. Като се укрепи такъв положителен дух като тебе на канарата на Моето учение, нещата се променят много, но Аз не мога да отменя плащането.
Та виждаш: дори и напълно здрави Мои проводници не могат да си вършат работата толкова време поради тия астрални потери и засади, затова отпусни си сърцето - и давай. Не се замисляй! Сърцето има вълшебното свойство да пропъжда всички обсебители и нашественици, болести и нещастия, когато е широко отворено за другите. Имай предвид, че не трябва да се криеш толкова много от съседите, от света, тъй като шансът да им услужиш с нещо, е шанс за съдбата ти. Бог живее сред хората - не Го отблъсквай!
Тук няма да идват много приятели, понеже това е светилище на Словото, в което ще се работи усилено от трима-четирима, петима най-много. Така че дискретност е нужна и ти си най-добрата в това отношение. Но трябва и навън да се дава. Ти, съзнателно или несъзнателно, си правиш често сметката: "Ако не ми поиска втори път, ще си затрая, та дано забрави...". Например: поискат ли ти нещо, особено книга, дай я незабавно, даже тичай да я дадеш, а не "Добре, добре, ама..." - и после, седи си книжката на топло вкъщи... Нали ти казах: като ти се свие сърцето - на Господ също. А Аз искам безусловна любов - любов без опасения: ти даваш - и забравяш моментално. Съхранението - то е друго нещо, но казах: да се съхрани една душа, создадена от Отца ни, е много по-важно от това да се съхрани книжно богатство. Повтарям: напичам те, защото те обичам! Ако беше по-калпава, щях да те мажа със захар...

- За коляното?

- Направо ти казвам: това стана, понеже инак положението ставаше неудържимо. Коленете съдържат есенцията на егото - и когато страдат, това показва, че се ремонтира нещо в характера. С това исках да поемеш не своя карма, понеже съм ти казвал, че си свободна, мила, славна душа. А понеже се молиш да поемеш мъките на другите, сега ти се изпълни молитвата. Това е път на светиците от време оно.
 Но има и нещо още: то е, че насъщната нужда от движение, общуване и помагане не трябва да пречи на работата за Словото, понеже за това съм ви извикал сега.
 Нищо повече няма да казвам. Само помислете, помислете добре. Трябва ли или не трябва онзи, чрез когото ви говоря, да пише нещата на машина? Ако нещо някой не може, то пътя на съвършенството е да заможе, не да се отказва предварително. Освен това има и други хора, които могат да се включат, ако техническите дарби не са във волевите ви възможности в това прераждане. Аз никого не осъждам, само казвам, че в свободното си време Моите хора се занимават първо със Словото, и като изчерпят всички възможности до една, тогава помагат на околните да задоволят други потребности. Това не е за осъждане, а за размисъл, понеже понякога многото ходене не Ми е угодно.
 Не казвам нищо, нито осъждам; повтарям, само казвам, че разпространението на Словото не е мръднало ни на йота, а вашата доброволна - подчертавам - работа, включва не само приемането, но и разпространението. Не можете ли сами, има специалисти, на които се диктува - това струва пари, но един минимум може да отделяте, първо за Словото.
 Ти, специално (Е.)именно за Словото се грижиш, когато помагаш на основния проводник, но когато отпадне този конкретен проблем, помисли по тези въпроси. Ако сте Христови ученици, ще ги решите блестящо.
 Но Аз съм свикнал да чакам; то и беседите не са още всички издадени, ама поне си свършиха работата отговорните с дешифрирането и машинописа. С това не казвам машинопис непременно. Предпочитам ръкописа, казвал съм ви неведнъж, но ако не пишете по-съвършено и четливо от машинописа, последния е за предпочитане, става ли дума за разпространение.
Сега, не се наскърбявайте, понеже основното е, че поемаш народна карма, а другото е само за размисъл. Бавно се оправят такива разтягания, но бъди благодарна на всичко.
По тия въпроси друг път, понеже сте изморени.

- Остава ли грижата ми за домашните? (не е записано кой пита, най-вероятно  Е..)

 - Остава, понеже Божественото е съчетанието на нещата; и колкото повече любов и грижа влагате и на двете места, без да си пречат едно на друго, толкова повече, ще напредвате. Оставай тук или на друго място само по вътрешен път - каквото твоето сърце усети, е чисто.

- А ако остана въобще?

- Да, но и ще поемеш още от товара на тоя дом.
Непременно обещавам - ще стане съвсем чисто. Аз, разбира се, предпочитам да се усили фронтът тук и да се съкратят сроковете, но предупредих: няма да е без някои малки усложнения; но малки, не бойте се - повечето тежести преминаха. Просто даже си необходима, ако питаш. Ти си по-важна от режима (на хранене).
Аз, например, ако трябва да избирам между режимите и тебе, избирам тебе... Овитрина и режим - това може да разсмее не само пуритани, но и пропаднали деви, които никога не се усмихват. Това не значи, че овитрина не може да спазва режим - напротив, царица е на режимите, но ... когато поиска. Не иска ли обаче - не я търсете...

Няма коментари:

Публикуване на коментар