сряда, 17 август 2011 г.

208.1986.05.25 Протакането на Божията работа

Книга 8

25.05.122(1986)г.
София-Изгрев

ПРОТАКАНЕТО НА БОЖИЯТА РАБОТА


  Зададен въпрос за сестрата на "Z":
- Да ú дам ли да пише "Спомените"?
- Тя си върви по пътя, не се тревожú. Не, може, но нещо друго - те трябва да се напишат бързо и качествено. Системата на живот на Моите ученици предполага работа за Бога поне по 8 часа на денонощие без прекъсване, но вие си намирате други закачалки. То се вижда, че кой колкото може - Аз давам пълна свобода, според проблемите и възможностите на всеки. Осем часа е за пенсионери и безработни, за останалите - колкото може.
- Има ли завещание?
- Трябва да се примириш - няма.
- За П.?
- Ако желае да преписва - първо Спомените ú дайте; и осияния, но с риск да проговори на други. Тя много говори - права си. Фактически, не трябва...
- А Д.? - И тя много говори...
- Не, Д. може да бъде дискретна, ако се предупреди.
 - За Л.?
- Трябва да правите добро, но без да давате информации.
 - За зъбите?
- Намери друг – длъжни са да помогнат.
- Прилошава ни...
- Такава е от атмосферата, търпете.
Зададен е въпрос, дали може да ядем плодове - заради радиацията преди известно време.
- Ако миете по-старателно черешите и другите плодове - да; но ягодите са още опасни, ако не са парникови. След 3-4 седмици храните ще се пречистят. Предпочитайте лимони. Атмосферата се пречиства, но бавно.
Протакането на Божията работа става при вас основна причина за лишаване от енергия и здраве.
- За Б.?
- Това е дълга история, може да ви кажа за него и рода му, но това е дълга история, сега е неуместно.
Нужно е по-интензивно да задавате въпросите, иначе Ми губите времето.
- За Д. - да се ожени ли за…?
- Ако много иска - първо пробен брак. Ако потръгне, може и да се оженят, но тогава с Мен Д. ще прекъсне работата - понеже любовта е божествена, а бракът - човешка работа. Тя трябва първо да го изпита по какъв начин живее, за какво живее, има ли идеал, би ли служил на Делото. Ако е за повече сигурност - в света такава няма и никога не е имало.
Зададен е въпрос от Z. - да се отиде ли в провинцията.
- Ако отидеш там за времето, определено за Божията работа, е по-добре. Понеже няма нищо по-важно от написването на материалите, а после е всичко друго. Само не ги оставяй нещата там в събота и неделя. Ама нали съм ви дал и ум! Това друг път - имайте мярка.
- За М.?
- Първо пусни тук Д. и А., за да решат въпроса по най-добър начин. После можеш да пуснеш Д. в къщата; и, ако иска, и А.
- За Д.?
- Ако попита Димитър отново - приеми, само че да се регистрира.
- За Ю.?
- Ако Ю. те помоли - приеми и нея, пък после ще видим. Те много няма да стоят тука, но това ще ти помогне и с малко пари - не им предлагай точна сума за наема, но само спомени, че ако някога имат възможност, може да помогнат, понеже си без работа.
- За сестрата на Z - да приеме ли някой?
- Ако някой може да претърпи начина ú на живот и характера ú, да го прибере - също с уговорка да помага финансово.
- За Т.?
- Това е абсурд (въвеждането му в Новото). Ама вие хич ли нямате преценка - представяте ли си Т. да проповядва осиянията на външни хора?!...
Той е стар дух - има особена задача и преминава специална школа, обаче сега не е дошъл редът да се запознава с осиянията.
Друго: съседът, в който се съмняваш, е взел парите от пощенската кутия. Може да кажеш на милицията, но ще го озлобиш още повече -  не само да отваря. Когато Аз кажа, че апартаментът трябва да се замени за къща, помощници да ускорят решението ти ще се намерят. Тогава, именно, може да дадеш урок на съседа, като предупредиш новите собственици за това и те оставят кутията и външния вид на вратата ти за 2-3 месеца в същия вид - докато милицията се разпореди с него. Ако предупредиш новите да се отнесат към милицията, може да направят клопка на подлеците - и те да се разпоредят с тях. Примерно, милицията може да пусне в кутията ти нещо, посипано със специален прах, и после да провери пръстите на обитателите на блока с онзи апарат. И да пусне пари не е лошо, понеже по този начин крадецът ще подлежи на съдебно наказание. Това не е отмъщение, а правда; но сторù това само чрез новите обитатели, ако се решиш да изпълниш Волята Ми да намериш къща с градина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар