сряда, 17 август 2011 г.

214.1986.06.14 Ще видите лятно тайнство

Книга 8

14.06.122(1986)г.
Рила планина
(Костенец – Белмекен – Костенец)


ЩЕ ВИДИТЕ ЛЯТНО ТАЙНСТВО!


Лошото се получи, че не ме питахте. Някой да ви е казвал да тръгвате насам? Силата на ученика е в молитвата, пеенето и послушанието. Молитвата без пеене и послушание коства ⅔ несигурност. Пеене и послушание без молитва - също. Послушание без молитва и пеене - също. А питането не е излишно, макар и не всякога и за всичко трябва да се пита.
 Моята десница обаче никога няма да ви изостави! Нямате никаква вина, по принцип, понеже изпълнявате предначертаното. Сега постойте още малко и тръгнете - и ще видите лятно тайнство. Няма да се боите - с вас Съм! Доказателството е, че сте сухи. Но и мокри да сте, това не е чак толкова фатално, понеже една майска или юнска дъждовна баня се равнява на  50-100 обикновени душа.
- Не е ли радиационен дъждът?
- Малко е радиационен дъждът. Правя необходимото за вас. Не че е лошо, но можеше да попитате - имах предвид друг маршрут, при който токовете не са като тука в момента.
С радост ще използвам правото си да направим контакт с нашия брат на по-малка височина, ако това се наложи. Раниците ви не са тежки, ала природата сега е в спад. Починете още малко, останете намясто, докато ви кажа.
 (Почивка)
Предпочитам да се преспи на някоя ниска хижа. За Белмекен е късно, пък утре ще видим. Утре ще кажа времето за коридор.
                                           ***            

        Не е известно защо преписващият от оригинала тук е пропуснал описанието на преживяното - това беше нещо фантастично красиво, феерично, неповторимо! Никога преди и след този случай никой от нас не е виждал такива неща (освен преди години с едни французи - пак на Рила). То бяха дъги и цветове във въздуха, ухания, неописуема нега, странни същества - просто неописуемо! Привечер, когато вече се стъмваше и се готвехме да прекараме една трудна, студена нощ в гората, понеже бяхме тръгнали късно и не можеше по никой начин да стигнем до хижа Белмекен, покрай обичайния път отляво изникна една съвършено непозната и невиждана до този момент малка къщичка в гората. Тя се оказа отключена (а толкова пъти сме ходили по този маршрут до Белмекен!). Бяхме трима - вътре имаше три легла със завивки, печка и приготвени подпалки и дърва… Прекарахме като в рая, а на връщане не открихме къщичката на това място... Обещанието на Баща ни, че ще видим лятно тайнство и че Той ще бди над нас се изпълни по най-невероятен и щедър начин:


“...Моята десница обаче никога няма да ви изостави! /.../ Сега постойте още малко и тръгнете - и ще видите лятно тайнство. Няма да се боите - с вас Съм!”...

Няма коментари:

Публикуване на коментар