сряда, 17 август 2011 г.

221.1986.07 (началото на юли) Спането другаде

Книга 8

Началото на юли, 122(1986)г.

СПАНЕТО ДРУГАДЕ
ЖЛО / ЮВ, АСИ

Съзнанието трябва да носи прана, а ти няма откъде да получаваш.
Псалмопевецът казва: "Оставил си душата ми, Господи, в ноктите на враговете ми."
С този стих сега искам да кажа на Ю., че примирението ú се изпита, а оставането от сега нататък в ноктите на враговете, от това прекалено примирение, няма вече да донесе нищо добро. Преместването другаде се налага; или спането другаде понякога - 3 дни в седмицата, най-малко. "Сраното от боговете"1 няма отношение към самия контакт, който правиш, а към боклука, оставен от родови духове в тая къща, поради което не можеш да правиш контакта тъй, както ти се иска.
А. - премного се натрупа кал в нея. Пращам помощ, но дано не е късно. Растението полива се, то расте - така растат и душите на хората, чрез страдания. Трактат няма да ви развивам, ще кажа само едно: не е решено още какъв ще бъде изходът, поради което не ще ви кажа диагнозата и метода на лечение. Ако трябва, ще остане, ако не …
___________
1 За съжаление или не, точно така фигурира в ръкописния оригинал. Не е ясно защо - дали е грешка на записващия или точно тъй е казано от Диктуващия. Възможно е Той да цитира израз на Ю., която знае, че много от боговете не са съвършени и ги вършат тия работи - може да го е казала от раздразнение. А може и въобще думите да са сгрешени. Днес няма как да се направи справка със самия Елма, защото в момента е крайно опасно да се иска само информация, без подплатяване с Троен Ритъм и Тройновселенски Токове  - при наличие на интензивни Гостувания, на Ято или поне на сродни души (17.ХІІ.05) - б.п.

Няма коментари:

Публикуване на коментар