сряда, 17 август 2011 г.

246.1986.11.25 Вие сте медарите на Учителя

Книга 9

25.ХІ.122(1986)г.
София


ВИЕ СТЕ МЕДАРИТЕ НА УЧИТЕЛЯ


Бхрамари Деви - богинята на черните  пчели

Трябва да говорим на сестрата, наистина. Първо обаче направете контакт с песен. Намерете отнякъде всички молитви, които съм ви дал - нали ги имахте? После, направú разпределение на песните по дни от седмицата и по други признаци.


Работете Словото, но не изоставяйте и Делото. Предоставям на вас определянето на дни и часове от седмицата за възстановяване на Специалния и Общия клас. Преди приказвах и за Елитен, а Орфеевият сега се отваря. Само че още нямате съзнание Орфей да приеме по новия начин Родопа, както и новите Родопи и Евридики да приемат новите Орфеи. Словото приковава вниманието ви, но Делото трябва да не се изоставя. Няма по-хубав живот от този, Словото да става плът, а плътта на всички равнища да става празник на Духа! Приковаването на силите само на едно място, та дори и в Словото, ражда преумора. Не, разхлабете малко напрежението и не забравяйте екскурзиите, сутрешните излизания, събиранията по предмети в Школата, развлеченията на културния фронт в света.

Св Прокопий-Пчелар

Сега - носете високо бялото знаме на мира, не го сваляйте вече никога, пък да става каквото ще!
Копнежите на Надинка произтичат от дълбочината на нежната ú душа; с радост ще ги изпълнявам. Предстоящи са много радостни промени, понеже Словото няма по-ревностен работник в момента по цялата планета. Само преко сили да обърне внимание на външните неща, понеже няма още свещено отношение към постоянното присъствие и постоянните посещения на светли гости при нея. Който обича Словото и работи за славата Божия, привлича сонмища пчели на Духа по питите словесен мед, понеже вие сте медарите на Учителя.


Практиката ви да сте неглиже пред невидими и видими Мои пратеници не позволява да открехна в съдбата ви онуй, което е определено за вас. Несъвършенството на дрехата, най-малкото петънце и неизправност в нея, както и в дома, както и в тялото, косата и прочие, спира керваните на благодатта пред портите на вашите небрежности. И казвам: напълно разбирам предимството на духовното пред материалното - и Аз сам винаги поддържам този импулс, - но, все пак, никога не оставям материалното в некрасиво и нечисто състояние.
На Надя обещавам нови простори на Словото и грижа за нея, ако приведе в абсолютен блясък външния си вид. Препоръчвам непременно веднъж в седмицата отиване на козметичка, но не коя да е, и най-редовно оправяне на косата - не на апарати, но все пак при фризьор. Приказно, съвършено различна ще я видите всички, когато започне да обръща внимание на Моята проява като външен вид. Наистина, може да оцветява косата си, обаче [важно е] и оформянето ú от фризьор - поне веднъж в седмицата на вашите срещи в класовете и обличането ú по най-съвършен начин, съобразен даже с модата. Това има за цел да Ми докаже, че тя Ме обича истински, а не само на приказки. То много време не се иска за всичко това. Определи си време, но го изпълнявай стриктно.
По въпроса за замяната, остави засега нещата. Наистина, с материални работи не бива да разкъсвате плана на небето, особено когато работите със Словото.
Обаче Словото, щом изисква от вас материално нещо, не значи че трябва да поемете пътя на обикновените хора, които се безпокоят на всяка крачка, объркват вътрешния си мир и работата му спада до нула.
Ти напрáви нужното. С небесна помощ на делови приятели си разреши промяната, но само ако те поемат абсолютно всичко и от теб да се изисква само подпис. Онази вила е добра и настоявам пак за нея, но в случай, че тук ще имаш също база - да не се лишаваш от база в София. Сега спирам, но имам да ти говоря още.

Няма коментари:

Публикуване на коментар