сряда, 17 август 2011 г.

308.1988.02.15 И дава, и в кошара вкарва

Книга 10

15.ІІ.124(1988)г.

София - Изгрев


 И ДАВА, И В КОШАРА ВКАРВА…
(За преводачите: това заглавие е видоизменение на известната българска поговорка: “Господ дава, но в кошара не вкарва”)


1,45 - 3,23 ч.
Когато Аз кажа нещо, то се изпълнява! В противен случай трябва да се примирите с кахърите, страданията и противоречията, които следват при неизпълнение на Словото.
Домът на Словото трябваше отдавна да е оправен. Спинът и новите разновидности се дължат не само на общочовешка карма, но и на това, че дом на Словото още няма, че Словото не се разпространява.
Приеми и предай: след като посрещнете Павловата петдесетина с всички почести и салтанати, считайте направо, че съответният дом на Словото е отворен. С това казвам: Н. не е виновна, горката, но сега има последен шанс да се прояви Божествено. Хитра е, но и Аз съм хитър: пращам я да спи при Е. или при Ди да не се връща даже денем в своя апартамент в продължение на 2 месеца, докато другите подредят хола за светилище на Словото, според техния вкус без нейни съвети...
Такъв съм – създавам ви куп неприятности... Само гледам с какво още не можете да се простите, та да ви го скалъпя като изпит... À да ти е честито сега, Н.! Ако искате контакт – тé ви контакт… Трябва да свикнете с Мен точно такъв, какъвто съм сега: пърлил съм всеки един от вас, в далнейшем пърленето си е в реда на нещата. Щото, ако не пърлиш първите, като не слушат, печеш последните, даже и когато слушат.
Последните слушат много повече от първите. Тъй да знаете! Затуй съм казал, казвам го и сега: последните ще бъдат първи. Те, хората от света, си имат уредба на домовете и отношения, много по-свет от вашите. Излагате се, направо се излагате! Скоро ви го казах пак в беседите: вашите работи трябва да бъдат съвършени,най-малкото както светът го е постигнал. А светът не е лукова глава: светът, в най-добрите си образци, е също дело на Духа Божий.
Прочее, поздравявам вашата нова сестра с белия автомобил – с къщата си ви удря всички о земята. Сега не казвайте, че била богата – богата е, защото е давала на Господа в миналото: тя се качвà на кладата седем пъти! Няма защо да се плашите от нея – не всичко луксозно е предателство. Предателите често са с продупчени гащи. Добрият Хари пък, сега да ви го кажа, е проекция на бедния Лазар, с тази разлика, че сега е по-богат, понеже някога се докосна до Христа. Той е по-чист от всички вас, но сам не съзнава това, именно понеже е по-чист. Проблеми не може да няма, но онзи, който се оттегля от борбата за кокала, т.е. за своето право, е Син Божий - и Хари не се нарича другояче на небето, освен така. Неправилно го рендосва мъничката Калинка – с това само себе си понижава, а силният той си остава. На него сам Бог вкарва овците в кошарата – той не е от ония, които сами си ги вкарват... Следващия път ще ви засрами тъй, както никой не очаква: ще го проводя като музикант в Русия, таслънцето ще затъмни с виолата си!
Утре предайте волята Ми на всички и запомнете: ако оставите посрещането за другото новолуние – слаби сте. Надюша има шанс да се прояви, ако се запретне, та замине за Видин - да открие Савла, ако сега не го намерите по телефона. Става и след един месец, ала последствията ще бъдат други. Сега се пече агнето, утре ще бъде вече трудно. Трябва да се стегнете, ако ще работим. Ако не – карайте си по старому, с това вече сте запознати де извежда.
Рахат няма сега, рахатът идва след две години. Сега има зор, но зор благословен: с Мене зор е на добро; без Мен рахат е разсипия. Ден година храни. Ставайте, та да има после какво да ядете и вие, и народите.
Савел Павел ще стане окончателно, ако се сбъдне желанието Ми да остане в София, в дома на Словото, с живото участие на Е. да го лекува и при отсъствието на Надюша два месеца.
"Сполай ти, Господи!" – си кажете, - та да не ви "сполайват" кучетата
Сега не мислете, че духовете ви разиграват. Разиграха ви достатъчно без Мене, виждате какво е; пък слънчицето, което изпращам на земята от Теухрон в дома на Драгостин, благословение ще донесе на всички ви, ако подготвите поне 3000 дома на Словото, докато порасне.
Клоенил се казва – архангел с женска полярност. Смятам, че силите са ви предостатъчно, за да посрещнете поредната вълна от души, на които Клоенил е глава – аватар. За него ще говоря специално. Засега – толкова. С Павла те бяха апостоли при Христа. Не се шегувам – не се шегувайте! Срочно действайте! Моля ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар