четвъртък, 18 август 2011 г.

406.1989.08.07 Една причина за главоболието

Книга 13

7.VІІІ.125(1989)г.
София - Изгрев

ЕДНА ПРИЧИНА
 ЗА ГЛАВОБОЛИЕТО
ЖЛО / ДПН



... и един от начините да изчезне...
17,57ч.
          С проби, рутинни средства, може да се намали, но не и да изчезне главоболието. Болестта продължава и нищо не е без опашка. Когато има причини в миналото, чашата трябва да се изпие до дъно. С това не те обезоръжавам, но казвам: първото нещо при болести и страдания, мъки и притеснения, е благодаренето. Благодарите ли интензивно, от все сърце, съвършено искрено за всяко препятствие по пътя си, то шансът да се намали е огромен.
          В началото, твоя проблем содържа кипването на кръвта. С броя на афектациите от предишните прераждания и от сегашното се измерва силата на нервните спазми в мозъка ти.
 Слънчевият удар бе само пусков механизъм, с цел по-скоро да се изплати данъкът за гневене отпреди. Ако не беше той (ударът), щеше да се проточи през всички години на живота ти по-слабо главоболие, но с това и урокът нямаше да бъде научен по-бърже. Изчислението е следното: нервната травма в главата ти от слънцето трябва да се задейства особено болезнено в пропорция 1%; или 5 - при налични афекти. Не действа веднага, а със закъснение, по точен механизъм; и когато изтънелите нерви от избухването повече не могат да удържат Марсовата енергия, те я изхвърлят на порции чрез острото главоболие.
 Този път препоръчвам категорично, като основен метод, трансформацията на думите при кипване. Тоест, разгневил си се свободно, ала промени проклятието в нещо положително. Аз съм ви давал поне две осияния за тази технология. По този начин ти ще се изразходваш, но няма да се получи бумеранговият обратен удар на клетвата и ругатнята. При тези опити, словотворчество в момента на избухването почти неизбежно ще те разсмее до сълзи веднага след афекта, така че нулевото изравняване на токовете ще е гарантирано. После, непременно пей повече – особено тихите и мистични песни. Това е балсам за нервите, сигурно средство за преминаване на главоболието. На трето място, вече спазвай правилото, на слънце да не стоиш с открита глава след 10ч. по лятно време, особено високо в планината. Промени посоката на главата при спане - на изток,  а не на север. Северът за тебе се предвижда по-късно. Обаче – точно, с компас.
Количеството на природните мазнини от растителен произход при теб е недостатъчно. При твоя случай, непременно ти трябва по 1 супена лъжица зехтин на ден; и мий главата си с хума, но оставяй хумата по 1/2 час разтворена не във вода, а в зехтин. (С гореща вода – няма нужда от друго за отмиване; в краен случай с малко лимонов сок.) В четвъртък през нощта можеш да оставаш цяла нощ с този балсам на главата, под кърпа. Ефектът ще бъде положителен, но не очаквай големи резултати, докато не се справиш с разгневяването и със спада на настроението при сблъсъци с неудачи.
 Освен това съм ти казал, че ти вършиш и работа с афекта – изхвъляш родови, национални и общочовешки отработени истини надалече в пространството. Нищо не е само вина. Бог впряга всяка вина на работа. И ако някой иска преждевременно да се освободи от някой товар, то ще се освободи и от благата му.
Накарай някое дете, но не от твоя род, да те милва по главата. От това ще има огромно облекчение. С децата ти тук би било опасно, понеже може да се предаде на тях, по линия на рода.
           Ти наистина си на прага, стига да внесеш повече зехтин в организма си. Но повече от три лъжици дневно е много. Поискай отговор без махало. Това ще ти се даде ясно в съзнанието още през октомври. Записвай или запомняй отговорите - и в случай, че никога не влизат в противоречие с вътрешното ти разположение и основните концепции, които знаете, считай, че вече си говориш с Мен. Не се страхувай и не мисли, че ти си го измисляш. Дай свобода на гласа Ми, за да тече през теб предимно устно. Ръкописно не е за тебе -  предпочитай да записваш на лента. Отговаряй на въпросите на хората спонтанно. Засега прави опити първо около свои проблеми и въпроси.
Същественото, за да проговоря лично чрез теб, е никога да не считаш, че Съм Аз, когато имаш лидерски настроения. Да накараш някого да извърши нещо, та дори и с най-мекия тон, не е Моят глас. Моят глас е да проведеш истината неангажиращо и да оставиш съществата сами да се ползват от нея, когато поискат и ако поискат. Правиш ли това, ще си разговаряме приятелски. Невъзможно е да не бъдеш инициатор или лидер, щом това е твой талант и твое ниво, но Живият Бог хортува кротко и не подръчква с остен. Знай, че онова, което ще опишеш, не бива да се знае че е холизация и чрез кого идва, ала то ще бъде извънредно силно тъкмо като анонимно. Охотно ще говоря чрез теб по идейни въпроси; охотно - и по конкретни. Имай вяра – стожер си на Делото, но и хранител на Словото. Не само хранител, но и проводник.
От тебе се чака постепенно, но категорично да разграничиш светско от братско призвание и да ги координираш в пропорция, наблягаща върху блюдото на гениалността. Ако бъдеш само талант, ще имаш само светски успехи и цялото ти време ще отиде натам, с ефект – нервите. Ако си създадеш система да търсиш резултати с по-малки лични натоварвания, тогава от светски ръководител и чиновник ще се издигнеш в духовен фактор на историята.

     Поне то знае за какво се използва компютъра...

Няма коментари:

Публикуване на коментар