четвъртък, 18 август 2011 г.

449.1990.07.03 ¾ от ангелите и 7/8 от хората нямат атмическо тяло

Книга 14

3.VІІ.126(1990)г.
Швейцария, Алпите, Шандолен

3/4 ОТ АНГЕЛИТЕ И 7/8 ОТ ХОРАТА НЯМАТ АТМИЧЕСКО ТЯЛО

ЖЛО / МНП
                         Орин в Шандолен - Швейцария, юли 1990
         
          Рион има център в Рака. Преди 15 милиарда години по ваше време, там се роди монадата Орин – мост към невинността на неизвестна йерархия ангели, което няма нищо общо с познатото на всичките ви религии и даже и на вас, които вече получихте основни сведения за съществата в Битието. Орин няма още наченки на атмическо тяло, но повече от ¾ от ангелите и 7/8 от хората по планетите също нямат тяло на духа, т.е. при всички тях то още е в спящо състояние. По тази причина, ще ви говоря за приказния свят на душата, в който живее прелестното същество Орин: на Земята - Милена.
Размазването на личността ти се начена едва в този живот и трудностите по пътя ти няма да престанат - напротив, ще се увеличават. Сладкото, когато се приема, а не се раздава, непременно се сменя с кисело, солено, накрая горчиво. Понятието за съпричастие над сферата на сладостта се появява непременно само през тъмни пътеки, но на теб тя ти даде най-фин инструмент – онази необозрима поетическа организация на будическото тяло, през която ангелите на Рион преобразуват прозата и я превръщат във вълшебен свят. Ако мога да ви представя света на Рион, ако имахте пробудени 78-те сетива, с които съществата там опознават вселената, вие щяхте да видите хиляди необикновени тонове, недостъпни за земното ви зрение; щяхте да чуете музика и да усетите ухания, надминаващи всякакви граници на храброто въображение на “1001 нощ”...
Ангелите "рион" всмукват от вселената проза, за да я преработват в абсолютна красота. Тази красота обаче е създадена от самите тях – не съществува никъде обективно. Пяната на поетическото им бълнуване се топи постоянно и, в края на краищата, от всичките им сънища и настроения остава само неосъзнат спомен. На практика обаче тяхната красива самохипноза оставя видими следи в израза на очите им, в съвършенството на тяхното лице, в мелодията на божествения им глас. Вървейки през световете в поетичен унес, тези особени същества трудно се съсредоточават върху мъдростта и проявяват доброто само според собствената си представа за добро. Понятията "абсолютна мъдрост" и "абсолютно добро" са недостъпни за повечето ангели от полето Рион – понеже това не е само звезда, а и поле, с определена честота и амплитуда в света на душата.
          Творчеството е наистина техният път през световете и те трябва да се самоограждат с видения, вдъхновения и винаги свежи впечатления, за да могат да дишат. Те често стават жертва на същества, които могат да имитират красота, но нямат монада, т.е. искра Божия. Тъкмо подхвърлянето им от камък на камък, от пропаст на пропаст, разпенва тъй прелестно и скръбно техните сърдечни потоци, понеже те самите са влюбени предимно в себе си и в красотата, така че тяхното пътуване през времена и пространства към върховете на ученичеството и на високия идеал, на доброто, е твърде дълго.
          Атмическото тяло принадлежи на човешкия дух – на онзи престол, където съществата стигат в края на своята духовна еволюция. Истината – ето същността на духа! И затова, в името на Истината, атмическият човек или ангел е готов да отхвърли всякакви красиви илюзии и въображаеми светове и да се подложи на спартански режими или тежки лишения, в името на съвършенството.
           Борбата с природата не е онова, което отличава истински духовния човек. Почти всички религии и морални системи са разбрали неправилно закона на най-високия свят: Природата трябва да служи на Духа, а не да се отрича и подтиска. Природата на всички същества обаче, които нямат още атмическо тяло, се подчинява на собствените си настроения, вкусове и стереотипи. Това се нарича още „егоизъм”, понеже подвигът в името на общочовешкия идеал или изпълнението на една по-висша воля от нашата не могат да се вместят в рамките на личния вкус.
          Правя тази екскурзия в науката за духа, за да поясня колко труден ще бъде пътят на Орин, ако се хвърли във вълните на света, преди да е постигнала себе си. В това величествено плаване, където компромисите с вътрешния глас и с абсолютния вкус ще се заплащат със сълзи и несполуки, но това ще поражда удивителни картини и образи и ще създаде непреходни творения, невинното ангелско създание Орин ще добие начално понятие за изпълнение на волята Божия.
          Не че не трябва да търсиш път към един по-уреден свят, където хората живеят прилично, но първо трябва да намериш опорна точка на душата си. Всеки дух, който е роден в България, най-престъпният дори, има шанс да се докосне до първоизворите на Словото, до най-живата Школа в момента на вашата планета, до най-мъдрите и прекрасни хора, които е раждала някога Земята.
 На онези, които искат да пътуват из космоса, да участват в една тайна, мощна Школа, която никога не е била затваряна, казвам: в България в момента има 54 входа към неизбродните светове на Вселената! Ако останете в Швейцария, входовете са само два. В Индия има 17 входа, в Алпите общо са 8. При това, от западните народи познавам само 75 души, които имат достъп до някои от тия входове. В Индия, наистина, пътуват свободно по Двете Вселени, но Третата - божествената - се открива засега само в България.
 На Рила има места, където можеш да се подмладиш мигновено, да се срещнеш със сродната си душа от вековете, да се напиеш от Извора на Доброто, както никъде другаде. И в Хималаите билките не миришат така, както в България, понеже България е сега вече втори път в стоте години в Златния си век и всички същества, хора, растения и пр. са осияни от присъствието на Небето. Оставете лошите хора – те не са причина да прокълнете страната, в която Бог е слизал вече пет пъти поред!
          Наистина, няма сега сила, която може да спре потоците на България през пространството към всяка точка на Земята, където живее българин. На всички вас ви предстоят много пътувания. Вие ще видите най-хубавото в човешката цивилизация, ще се запознаете с чудесни хора, ще уредите живота си. Няма съществено значение в коя страна точно се спира българинът, ако той е наистина българин, ако не скъса връзките си с най-напредналите свои побратими, ако не прави компромиси в избора си.
           Наистина, М. е напълно свободна да не се връща в България или да се връща само понякога. Действително, това, което отбелязахте – съвършената форма на нейното ухо – ще я води безпогрешно винаги до най-вярното решение; а подскачанията по камъните са неизбежни, понеже обогатяват опита на душата.
          Н. сега е напълно във властта на твоята аура. Независимо от разстоянията, винаги ще бъде с тебе. Няма никакви пречки да го изтеглиш, където и да отидеш; обаче, ако чистотата на кръвта му не отговаря на високите изисквания, ще ви разделят не за едно прераждане.
          Пълни ръце очаквай много по-скоро от първоначалната уговорка. Не се страхувай да се върнеш в България, ако на този етап не възникне приемливо решение. Прекараните там страдания и новите ти познанства струват много повече от всичкото звонково злато на Земята!
          Насищането на твоята душа с неговата не е случайно, понеже вие бяхте неразделни още в Мадрид през средните векове, после в Мала Азия и накрая - в Пелопонес. За вашата история ще разкажа следващия път. Ти си отговорна за душата му, понеже през всичките векове не му даде с пълни шепи онова, от което той имаше нужда. Понятието "сърдечна концентрация" е живо понятие, и то не може да се прескочи. Ти имаш още леко отношение към пъстротата на емоциите, а Н. ще се пробуди в един много висок свят, ако ти съумееш да съсредоточиш мисълта си само към него в продължение на цели 6 години. Това обаче не е единственият начин. Има и други, но те са още по-трудни.
          Има начин, по който се постига пълното щастие: това е тайното обливане с любов. Неочакването на любов от никого. Посрещането на любовта, когато почука на вратата ти. Усетът за пришълци и отблъскването на туземци. Понякога стратегията на Космоса изисква да отдадеш обич някъде, където нямаш афинитет, за да може да се отприщи неудържимо към тебе любовта на онзи, за когото копнееш. Това се нарича „брилянтен душевен билярд”.
 Обаче животът никога не прощава користно разиграване на чувства или леко плуване по вълните на удоволствието. Такъв билярд няма сила в повече от два удара: единият - на личното ви удоволствие, а другият – на бумеранга на съдбата.
          Любовта е, наистина, нещо необозримо! Получавайки удоволствие от вида, от качествата на някого, вие все още нямате нищо общо с Любовта. Любовта изисква да отдадеш. Магическата формула: “Господи, не ми е много приятно, но заради Тебе и заради съществото, което има нужда от мене, аз ще го направя”, има силата на произнасянето на “Аум” 400 000 пъти или на “Отче наш” повече от 50 пъти. С тази формула не може да се лекува само ракът на душата – ревността. Приведена в действие, тази магическа формула приближава безсмъртието със скоростта на яснината и съкращава преражданията до дни.
          Ала повечето същества са слепи къртичета. Те още не са прогледнали в света на душата и се носят като странни прашинки по върховете на своите предпочитания...
Лична формула:
         ОЛ, ОЛИН, ОЛИНÓН
Шандолен преди изгрев, юли 1990 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар