четвъртък, 22 септември 2011 г.

929.1996.11.09 Селяни, граждани - и свободни пътешественици

Книга 26


9.ХІ.132(1996)
Дебелец

СЕЛЯНИ, ГРАЖДАНИ - И СВОБОДНИ
ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ


Сега внимание!

Това е съвременна снимка на звездата IP Pegasi (HR 8703)
Преди 16 години такава снимка е нямало и изумителната 11-годишна Виктория от гр.Дебелец не е имало как да знае, че тази звезда е на точно 329 светлинни години от нас и е "зелено-червеникава, смесена с бяло" (въпреки, че я нарича "планета" – все пак казва, че до нея има звезда с точно същите цветове, каквито виждате на снимката. Казва, че е 9 пъти по-голяма от нашето Слънце – астрономите засега дават 13 пъти: ако са прави, Виктория уцелва това почти 70%!

12,30ч.
Едно 11-годишно момиче, родено на датата на Г. (в тези текстове той се среща и като "Ностран", "Тойонус", "п", “д”., “х” - “холизатора”, “единатора” и др.), освен всички други смайващи неща, които може да вижда и да обяснява, сега каза, че може да говори и за всеки човек. Обърна се към Тойонус и започна да говори, рисувайки на едно листче. В същия миг и сестричката ú, настрани от нас, също почна да рисува, без да сме я молили. За съжаление, тук не разполагаме с оригинали-те, за да поместим рисунките. Ето какво каза В.:

- Добре… Мм…"Оф кóпи"…"оф кóпи"… Значи "красота"… "Ко" означава "чистота"… "Ớпи "… ааа… "óпи"… означава "ред и добринá"… Това е името на планетата ти. А сега ще ти кажа къде се намира… Амиии… тя е от Слънцето... на 329 светлинни години. Голяма е 9 пъти колкото Слънцето. Тя е зелено-червеникава, смесено с бяло - и ръбеста. Тя не свети съвсем… със собствена светлина; червеното, впрочем, свети… До нея има една голяма звезда, която се казва Арéгус. Там хората са живели до 500 години (на планетата). Имали са ултразвуци - можели да чуват много високи тонове - и били съвършени.
Но нещо станало; започнали някакви земетресения; планетата станала елипсовидна и почнала да се върти много бързо. Повечето хора измрели, малцина се спасили. Сега не се знае къде е изчезнала.
Тя имала такава форма: (рисунка). Тази планета се превърнала в нещо като ураган и е изсмукала слънцето си; и, не се знае, може да е изсмукала цели галактики… Аз така мисля…
И след това, оцелелите се качили на нещо (ей сега ще ти го покажа) … ей такова: (рисунка) - и отлетели в друго измерение и… Почнали да се изменят: били по-висши, но са станали на хора… И почнали… от каменната ера… да се усъвършенстват. Те били направили нещо… Едно от тях било направило нещо с планетата, да почне тази планета това бързо въртене, и били наказани от едно Същество, по-висше от тях - ей такова, като на рисунката, нещо подобно (рисунка) - да имат по-малко ум и пр… Изглеждали ей така (рисува); били добри, но станали ма-лко грознички. Онзи нещо им бил забранил, но преди не знаели какво означава "лошо"… За съжаление, почнали да стават лоши. Създали парùте и почнали да произвеждат все повече и повече разни неща - и затова сме стигнали до това положение днес…

Коментар 16 години по-късно: Вики не е имало как да знае за твърденията на много по-късни автори, че една цивилизация ни е орязала 10 от 12-те нишки ДНК – а тя казва, че това е направено, за да имат хората “по-малко ум”...

… А пък на мама съществата изглеждат така: (рисунка).
… Друго за тебе… Аз мога да кажа колко живота си имал – сега този живот ти е 1599-ия. Обаче трябва да има някакъв проблем, за да са те връщали постоянно.
През 2000-ната година ще дойдат тия светци да ни вземат, да ни пречистят съзнанията и да ни върнат пак на Земята - и да почне нов живот.

(От няколко минути майката на В. се споглежда с О. (Ойлумùна – Недялка) и шепти, че досега В. никога не е говорила чак такива работи - изумена е! А аз се сещам за 8-годишния Теди, който някога проговори спонтанно точно такива неща, но само в мое присъствие и на майка си. Употребяваше и съвсем непознати за него думи и термини и постоянно прекъсваше да ни пита какво значат. Научните и езотерични сведения, които протекоха чрез него, се оказаха абсолютно верни – поне доколкото можахме да проверим. По всичко личи, че това са индигови деца, а според нас, и холизатори – б.х.)

- А какво не съм можел да разбера, та да ме връщат?

- Амии… не знам… Просто може би… Не са те изпращали просто... защото... Не си направил нещо лошо, ами… просто, за да направиш нещо добро за някои хора… И заедно с това трябва да разбереш нещо – та вече да не те връщат. Аз може да зная какво е това нещо, но нямам право да ти го кажа, защото сам трябва да го разбереш, за да не те връщат повече.

- За празниците на Етерната Земя в момента?

- Това обикновено става между Коледа и Бъдни вечер. И когато… още…. (кога ставаше?) – Пролетта; и срещу деня, когато става лято… И края лятото и следващия ден, когато става есен - и пр… Тогава именно досега е ставало това. Тогава, човек, като заспи, (на В. нищо не е казвано, че трябва да се спи, за да стават тия възлизания - б.х.), просто му е хубаво… И ти си там… Обаче - и всички талантливи, добри деца… и големи… Даже и някои лоши хора ходят там, защото имат частичка добро. Иначе, тук са лоши…
Този път там залата не е толкова голяма, за да побере всички; но на останалите на Земята сега сънищата им са добри. И техните заминали близки идват при тях в сънищата им - и си общуват с тях… (Съвсем наскоро О. разказа, че е сънувала майка си - идва си вкъщи с едни куфари... И други споделят, че сега сънуват заминалите си близки - б.х.).

- Защо ме пратиха сега тук?

- Мисля, че ще ти бъде много приятно ако останеш тук; но ти всъщност искаш да живееш в такава къща… с двор… никой да не е близо до тебе, за да си вършиш работата… Сега търсиш къде е по-тихо… (Пак повтарям: пред детето никой нищо не е говорил - нито за Празниците горе в момента, нито за жилищните ми проблеми и пр. - б.х.)… Някъде сред планина, сред природата - и така ще ти дойде вдъхновение. Някъде сред Рила. На Рила, но с някакви твои приятели - ще си добре, няма да ти пречат… Там нещо ще намерите… След това ще идеш някъде… в чужбина… Може би ще направиш книги… Ще отидеш някъде в чужбина… В Търново не - Търново не е хубаво място. Даже ти трябва да избягаш от тука… Просто ще бъдеш изгонен! (И наистина, такова коварно и унизително изгонване, каквото се случи по-късно в Търново, не съм преживявал никъде и никога. И наистина – от страна на мъж... – б.х.) Веднага да се махнеш - най-много до две седмици! До събота - иначе неделя нещо направо ще става: някакви лоши хора иначе ще направят нещо. Някакви мъже - един с мустаци - ще направят нещо… Това ще се случи на центъра на Търново - пред съвета… Но не трябва да казваш на никой, защото може да го направят по-рано. Не физически, но психически ще ти причинят нещо, което ще ти нанесе голям удар, ако останеш сега.

- Не може ли да се върне после? (пита О.)

- Може да се върнеш, но не скоро - иначе, от яд, че не са успели, ще си отмъстят най-жестоко! На Рила е безопасно.

- Да кажеш нещо за Елма?

Майка й твърди, че В. не знае нищо за осиянията. Даже и за “Приказки за цветята”.

- Аз мисля, че има за цветята… Сигурно има за Елма… За деца… За Слънцето… За "приказки" нещо… Амии … този Човек, който ви говори… Всичко е вярно, но има и малко "фантастика" - за да бъде по-интересно, човек да ги разбере по-добре, за-щото днес хората се занимават с фантастика... Иначе това е истина, но се използва фантастиката… А тези касети, с музиката (12-те "Адажио"), пък дават тема на човека - то е говор, но чрез инструменти… (Бях направил и оформил красиво едни касети с подбрани адажия от инструментални концерти и симфонии – б.х.)
Елма - това е Същество от друга планета… Вид елфа… Впрочем, Елма е и Царицата на всички елфи. Те не са ú подчинени насила, но Тя е най-висшата… Разбира се, че Тя ги е създала!… Ами затова някои хора смятат, че Розата не е точно цвете… Тя е нещо друго, много по-голямо…(В. няма откъде да знае, че розата е модел на хипервселената - вселената на Елма, т.е. Христа. Ето как удивително прескача от темата за Елма на темата за Розата! - б.х.). Просто Розата, когато се убодеш на нея, се влюбваш. Розата, просто, е светлина - дава живот. (Отново “в десятката” – Розата, т.е хипервселената, дава живот, затова Елма я нарича още “живовселена” – б.п.)
А също и лалето - то също е по-висше, обаче не толкова висше, колкото Розата. Черното Лале лекува рак. Ако самó порасне в някоя градина, от сока му може да се направи лекарство против рака.
Бодлите на Розата не са лошо нещо. Не са, за да предпазват от животни или еди си какво, но там се крие любов, нежност, доброта. Но само който никога не е късал цвете, само той ще разбере и усети това. А който къса все повече и повече цветя, толкова по ще се преражда в цветя - и повече ще го късат…

- Кажи пак за Рила, къде ще идем?

- На най-безопасното място. С един приятел - там ще се сдобиеш с един предмет и с един приятел, който ще спира лошите неща. Ако е кремък - ще ти носи сила, разум - къде да ходиш, какво да правиш и пр. (След време наистина ни дадоха “доживот” една разкошна къща с градина без наем точно в подножието на Рила. Там наистина поканих да живее и един приятел, който може да спира лошите неща, и се сдобихме със скъпа техника – най-хубавата видеокамера. На какво е символ в случая кремъкът, още не съм разбрал, но Д., макар и над 70-годишен, има тъй стегнати мускули, че хирургът е видял голям зор при една операция на херния – и нищо чудно да му е казал, че е “от кремък”...).

- А в Търново? Не трябва ли все пак скоро да се върне? (пита О.)

- Просто, тук приятелите са добри, но не са толкова силни, за да му помогнат. Те не са много ловки и могат да ги омотаят, просто…

В този момент малката К. вече е нарисувала 4 картинки на голям лист: 1.Явява се русо момиче на сцената, с пола или рокля на точки (разпознавателни белези); 2. Горе - играчки; долу - "лошият с брадата, за който говори кака" (разбирай – проводника на контраофанзивата в Търново и неговите кукли на конци (агенти, андроиди, духове, които вече атакуват. Те мислят, че не знаем и че не сме винаги с няколко хода напред); 3. Ляво долу - маймунка, палми, банани, истински рай! (също прогноза с точна символика!); 4. Дясно долу: явява се момиче-ездачка (пак прогноза и разпознавателни белези).

В. продължава:

- Знам, че наблизо е паднал метеорит. (Това е паралелен символ - става дума и за човек – б.х.) Вътре има камък, който носи доброта. Който го открие, ще получи от тази доброта. Но ако някой е алчен и вземе повече, ще му се случат големи не-щастия - има едно заклинание и аз знам, че ще бъде прокълнат.

- Нещо да кажеш от себе си?

- Змията не е зло. Тя е символ на добро. Просто някога са избивали змии; и до днес избиват змии, за да правят лекарства. Всички насекоми и животни са невинни: човекът е най-лошото и най-жестокото животно на Земята. Вече има бомба, която може да зарази всички хора на Земята! Това мога да кажа…

- Вярно ли е, че майката на О. вече иска да се роди?

- Аз смятам, че този дух вече е родéн. Той се е родил и вие го познавате. Момченце между 8 и 10 години… Има и едно момиченце… още съвсем малко бебе… И то ви е роднина...
Искам да кажа още, че всеки добър човек си има ангел-пазител. Лошият си има дявол. Аз съм записала, че моят ангел се казва Емúра. Означава "Победа".

- А моят? (О.)

- Ериóна. Това означава "Красота и Любов".

- А на Н.? (Ностран)

- Неговия… Ммм… Бермúта. Бермита означава "Пазител".

- А нейния? (на майка ú)


Ето ги героите от тази приказка,
 макар и няколко години по-рано...

- На мама… "Амирéна" - Амирéна означава"Щастие".

- На баща ти?

- На тате - Йориéн… Означава "Свобода и вдъхновение" (Баща ú е поет).

- На К.? (сестричката ú).

- На К. е "Корáн, Коран е "Сила".

- На В.? (сина на О.).

- На В. - Ириáн. Означава също "Победа", само че "Победа и Сила".

- Мога ли да бъда защита на един приятел? - пита О.

- Ще помагаш, но няма да можеш докрай. Докрай ще може твоят ангел: ще те съветва, ще ти дава кураж и сила…

- А за къща около Търново? (въпр. на О.).

- Да, но пак сред Природата. но… не около Търново - по-надалече.

- В планина или град? (въпрос на х.). Много важни хора ме съветват да живея в планините.

- Тези хора наистина те напътстват добре. В града вече има нещо, което може да убие човек. Наистина трябва да идеш в планината. Рила!

- По екскурзии - или местожителство?

- Да живееш там! Ще се подмладиш. Аз препоръчвам Рила, понеже е много висока планина; защото има върхове, където можеш да се изкачваш.

- Каза нещо за чужбина…

- Просто, там ще почнат да те опознават по-добре. Ще имаш истински приятели и затова ще почнат да издават книгите ти. В тази страна те смятат за голям поет. Повече не мога да кажа. (Наистина, в Латвия скоро след това почнаха да издават нещата, които в България не са отпечатани и досега. В Рига първо публикуваха “Тържествена меса за Бременната”, написана в сихове от българин направо на руски език, а после разпространиха и стихотворението “Знамя и герб Латвии” – б.х.)

- Да се връщам ли в България?

- Ще бъдеш и тук, и там. Ще ходиш и в други страни, където знаят кой си - тука не знаят.

Така завърши "интервюто" с удивителното момиченце. Сега искам да попитам Елма какво би казал по тия въпроси.

11.ХІ.1322г. - 9,40ч.

Невъзможното за човешкото е възможно за Божественото! Адското не може без града, човешкото не може без селото, а Божественото - без планината. Отделни постройки по планината от градски и селски тип, с градски и селски функции, свързват човека със съответните по-нисши светове.
Наистина, по време на седморка, усамотението е необходимо. Но сега вече физическата седморка изтича. Тази календарна година бе за физическо усамотение на някои, но за живот със сродни души – други години. В сила са и старото, и новото летоброене. За новите хора важи новото летоброене, за старите - старото. Стари са хората, които остаряват; нови - които не остаряват или изглеждат по-млади с 20-30-40 години. Старият живее предимно в града, т.е. в ада; младоликият предпочита селото; а новият живее предимно в планината или се качва там през всичките си свободни часове, дни и месеци. Глупавият не слиза от планината - по това ще го познаете. Новият човек има работа с по-изостаналите, които предпочитат града или селото, затова периодично слиза. Селянинът от адско коляно обаче не се подмладява, тъй като коли животни и сърца. Гражданинът пък яде неговата продукция.
От 8000 години (200 милиона земни – б.х.) повечето хора са прости селяни - обичат да колят, доят и стрижат сърца. Пиячите на мляко са пиячи на души – психически алкохолици. Науките и занаятите на ада пък учат селяните как се предат, омотават, размотават и плетат сърца. Да оплетеш едно сърце, значи да искаш да обича само теб - само тебе да топли. Първо трябва да го затвориш в кошара, после да го пасеш, поиш и навикваш (а понякога - и с тоягата...); трябва да си имаш кучета - попове, роднини и съседи, - които да пазят овцата ти да не отиде пак в гората или да не я грабне друг овчар... Ако не можеш да убиеш сам едно сърце, разчиташ на държавния касапин. Сърцеядството е възможно, само ако лично си убил у някого любовта към всички - или ако вече си си купил от махалата или църквата заклано сърце: то повече не може да се отдава на Божествени чувства (любов към повече от един, към всички). Закланите сърца напоследък са дълбоко замразени; способността им за отклик е нулева. Те се размразяват само при домашни условия.
Мога да ви говоря подробно как реагират в живота различните мъртви сърца, когато сте си ги купили: сърце-чорба, сърце-кайма, филе-сърце, сърце-сърма, мусака-сърце, сърце плакия, кървавица, сърце-колбас, сърце-луканка, варено-сърцешко, сърце-пържола и пр… Когато се наядат, сърцеядците обичат още да стрижат и да доят сърцата ви. Стрижачите постоянно ви критикуват, за да им се усили кръво-смилането; а доячите ви карат на работа. Доячите искат да сте им домашни слугини, а орачите и каруцарите шибат невинните сърца, за да им работят навънка. Това е картинката. Доячи са още и ония се-ляни, които доят аурата ви. Те искат да сте им закачени на безопасната за полата, но тя е най-опасната... Като няма кого да доят, психопийците почват да пият мляко и да ядат млечни произведения. Те искат някой да им е винаги мандра - или денонощно да бият душата ви, ако не обичат да я пият. От биенето на душата се получава душевно масло. Масларите са ония, които изкльопват душата ви с "писенце" и "маценце" - които ви предоставят съвършени битови условия и психофизиологически комфорт, за да могат да ви мажат с мед на филия. Гражданите са, повечето, маслари. Кашкавалените бракове са и кашкавал-туристи: с колите - до полите (на планината)... Яйчарите пък са друг вид психопийци - за тях мога да ви говоря допълнително. Внимавайте да не попаднете на кукувица, защото яйцата, която ще ви снесе в аурата, са направени не от вас, а от някой "куку", който кара мерцедес или мотоциклет. Неговото поколение ще изпояде вашите собствени пиленца или ще ги изхвърли от гнездото и ще отвори гърло колкото котловина!
Сега няма какво да говориме повече. Една пета от пентагралните каси е за екскурзии - тук и по чужбина. Догодина е време за екскурзии! Преброявате парите, теглите жребий, и на който се падне – нагоре! Може и лично да каните някого; веднъж месечно - и повече от двама души; но всеки път - в различен състав. Който иска да си дои, стриже, пие, папка или слага в буркани някого - да си ходи само с него…

А ето какво се падна в момента на О. от тома "Ценната дума" на Учителя. Отново тотално попадение – говори се за видовете сърца...:

"Като прочетете десета глава от Еклесиаст, виждате, че и Соломон е разполагал с много форми на мисълта си. Например, във втория стих на главата е казано: "Сърцето на мъдрия е в десницата му, а сърцето на безумния - в левицата му". - Какво можете да очаквате от сърце, което човек носи в ръката си? Може ли това сърце да действа самò? Сърце, което е излязло от мястото си, нищо не може самò да направи! Който иска да стане господар на сърцето си, нищо не може да постигне. Оставете сърцето си самó да изпълнява функциите си, не му ставайте господари. Никой не може да стане господар на сърцето си! Да бъдеш господар на чувствата си е едно нещо, а да бъдеш господар на сърцето си е друго нещо. Как ще станете господар на един извор? Как ще го местите от едно място на друго? Да отправите водата на извора в една или в друга посока, това е възможно: обаче никой не може и няма право да мести самия извор. Да изучавате законите, чрез които се проявява умът, това е намясто, но да местите ума си, да му заповядвате, да му ставате господари - това е невъзможно. Който се е опитал да стане господар на ума и на сърцето си, той е влязъл в противоречие със себе си. Някои казват, че умът е луд кон. Това не е вярно. Умът върви по определения си път. Обаче, ако човек не се съобразява със законите на своя ум и не ги изпълнява, той е луд кон, а не умът му. За да разберете ума и сърцето си, работете с много способности и чувства, а не само една способност и едно чувство." (Том "Ценната дума” стр. 142; беседа "Естествени прояви на любовта" от 14 април 1935г.)           

*

 Стихове от малката Виктория:

Черната, отмъстителна кръв

 Летеше над безсъния, оловен град -
 с петна от черна кръв отмъстителността,
 полепнала по чистата,
       бяла престилка на живота.
Малките черни петна омърсиха
човешкия живот.
Хората жадуваха за омраза,
смърт и проливането на черна, отмъстителна кръв.
А смъртта ги изсмукваше…

 Твърдите сълзи на къщата

Пронизана в хилядите си сърца,
от стъклените си очи сълза излюпи.
Та падна на земята, а Земята заплака…
Дотегна ú на нея:
Ще види ли тя пак
някога цветята?
А къщата, като видя
мъката на Земята,
пръсна се - и се превърна
в пръстта на мъката и любовта!

9.ХІ.1996г., гр. Дебелец
А ето и стихове из второто издание на “Виновен свят” от баща й – Янислав Янков:

Аз правех всичко по закон неземен.
Смъртта не ме сломи. Дойде смъртта,
На пръста си синджирче завъртя
И каза странно: “Ти не си за мене...”
Защото бях художник. С много сила
обичах и убиеца дори.
Затуй тревожен огън ви гори
И за децата ваши съм закрила.
........................

Достойният не търси храм за упокой,
Защото храмът Божи е самият той
И в този храм търговец никога не влиза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар