понеделник, 26 септември 2011 г.

948.1996.12.27 Празничен подарък

Книга 27


27.ХІІ.132(1996)
Бургас – Изгрев

ПРАЗНИЧЕН ПОДАРЪК…


 На Бъдни вечер, точно когато даваха по телевизията един известен филм за Христос и дойдé сцената с бурите и светкавиците в езерото, навън в Бургас се разрази разкошна снежна буря с гръмове и мълнии. Оказва се, че било над цяла България. Това продължи през цялата коледна нощ, а ние тук бяхме изправени на нокти от мисълта за възможен пореден погром и саморазправа: един кабинет и един апартамент наскоро са били изпотрошени от ярост. Като нищо, това можеше да сполети и трето място.
В коледното утро, натрупало и все още трупащо чист и прекрасен сняг, една жена на двора говореше на друга: "Тази нощ Господ каза, че няма по-силен от Него! Или имате някакви възражения?…"
Дали необикновените съвпади, които предстои да стават сега (Слънце съвпад Нептун, съвпад Юпитер, съвпад Уран) се обаждат още отсега - или наистина Христос искаше да ни каже нещо в Своята вечер? Може ли ударът по отделни Христови сърца да породи такава реакция - или това е общ процес, засягащ цяла България и целия свят?

11,25ч.
- Може да се каже, че първи сняг на Коледа предвещава необикновени събития. Снегът съм Аз като Христос - Губернаторът на Отца, Вседържателят Елма. А мълнии с гръм съм пак Аз, но като Учителят - Управителят на Универсалната Вселена. Дъжд и слънце е "мечка се жéни". Тогава Мировата Душа се съединява с Тот - децата, заченати в такива велики минути, получават едновременно искра от Бога и капка роса от ясновселената. Росинката мигновено се изпарява и се получава пàра - газ, експлозия, дух! Така се раждат обитателите на Духовната Вселена – духовете, ангелите.


Но когато сняг и мълнии се прегръщат, тогава, о, тресú се Земльо и цвилете, бели коньове – Император се жени! Небесни токове се женят за души с кристални монади - и тогава снежинките ще са тъй мощно заредени с електричество и през такава година “сватбите” на Небето и на Земята ще бъдат толкова много, че при вас гробарите няма да им насмогват, а тук обещаните жилища от Отца ни ще се пукат по шевовете!


Сватбата на руския император Николай II с Великата принцеса Александра Фьодоровна на 26.XI.1895 г.
Худ. Laurits Tuxen (1853-1927)

Не разбирате ли? Масовите трагедии са сватби за Небето и ада, защото тогава всеки отива при своите си. От телата ви излизат съвършени, млади момчета и момичета; или - напротив - ужасни гниди и демони. Бели и Черни сватбари ви чакат на прага и годеникът ви бързо ви грабва: единият - за да ви отнесе през облаците в небесата, а другият…
Жътва, жътва е сега, сватбари много; осъдени на адска сватба или освободени завинаги от затвора, чакат с трепет пред вратите на събитията. Почва се!

Кой любил - любил…

Справка от интернет:

“През 1997 г. България е с най-нисък показател по отношение на родени деца от една жена сред европейските страни - 1,09 деца. От 1960 до 1977 г. този показател за България е 2,2 - 2,3 деца на една жена, който е осигурил просто възпроизводство - от двама родители - две деца. След 1977 г. и по този показател се забелязва срив, за да се стигне до 1,09 деца на жена през 1997 г. В Румъния през 1997 г. на една жена се падат по 1, 32 деца, а в Полша - 1,51 деца.
По отношение на общата смъртност, България също е с много лош показател в Европа, който плътно се доближава до показанията за Африка, където е най-високата смъртност. През 1997 г. с най-лош показател в Европа е Украйна - 14,9 промила и непосредствено до нея е България с 14,7 промила. От всичките 196 страни, 110 (55%/) имат обща смъртност под 9 промила, а България е с 14,7 промила.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар