сряда, 17 август 2011 г.

169.1986.02.12 Жаждата за прогноза е плебейство

Книга 8


12.02.122(1986(г.
София-Изгрев

ЖАЖДАТА ЗА ПРОГНОЗА Е ПЛЕБЕЙСТВО
ЖЛО / НН



Ще говоря първо Аз; после конкретните ú въпроси (на Н.).
Идваш от Рулон, от пределите на Халдея, отпреди 3500 години. Хранеше се недобре и тогава. По тази причина, ще поставя проблемите ú с тази основа, като нямам предвид само храната конкретно от природно естество, но храненето на душата.
Аулон е изключително чиста еманация на жаждата за истина и жаждата за любов, с което влиза в конфликт с околната среда. Та необходимо е да се помисли върху претенциозността и начина на изразяване на съжденията. Ти си по-точна от хиляди подобни на теб в оценката на ситуациите, на мотивите на околните, но ти изразяваш не винаги деликатно своите констатации. Това, самò по себе си, е израз - при теб специално - на остър интелект, наблюдателност, усет; т.е. не произтича от плебейство и духовна низост, а от споменатата жажда за истина. Обаче жаждата за истина и правда, сама по себе си, не решава проблемите, поради създаване на конфликтни ситуации.
 Сега накратко: преди да поставиш конкретните проблеми, реши и да отстъпиш - и ще спечелиш. Правото може да е на твоя страна, но ти ще изостриш проблема, ако не помислиш за решаването му с финес. Някога може да ти говоря по тези въпроси и по въпроса за силната ти социалност, за драматичността на твоя сърдечен живот, за това как да намериш най-после същества, които да те оценяват и разбират в твоята прекрасност и дълбочина - понеже само оня, който те познава истински, знае, че ти си изтъкана от жажда за любов; а другото е притурка на характера по наследствена линия.
Ще настъпи рязка промяна с теб до три години, в която ще разберат, че ти си, всъщност, безкрайно добра. Ти самата ще разбереш това, понеже вече започваш за себе си да мислиш лошо. Това сега се казва: в случай, че не храниш тялото и душата си с продукти на висок избор, принизяваш делата си, правейки компромиси с вътрешния глас и избирайки неща не на твоето равнище - от там и спънките.
Трябва да приемаш живота по-спокойно, без да изгаряш като фитил. Давай си повече почивка, понеже не знаеш предел на грижи и мъка.
Най-силната формула (повтаряй я три пъти при назрял проблем): "Всичко е наред, всичко е наред, всичко е наред! Това, което е, е прекрасно! Каквото дòйде, е добре дошло - без страх и без тъмнина!"
Жаждата за прогноза е равна на духовно плебейство!

Няма коментари:

Публикуване на коментар