сряда, 17 август 2011 г.

186.1986.03.28 Отговори на различни въпроси

Книга 8

28.03.122(1986)г.
София-Изгрев

ОТГОВОРИ НА РАЗЛИЧНИ ВЪПРОСИ

Jenny Carrington - TriKaya

...Понеже имам нещо важно да ви кажа, освен за пътника (починалия). Той се поокопити, оправи се, но още “палете свещи” за него - още се молете, не сте редовни.
Токовете на критиката са по-лоши от месоядството и даже от човекоядството. Църквата не случайно установява помените. При вас това може да не става по същия начин, обаче молитвата и споменаване с добро правят светъл пътя на заминалата душа. На 40-те, на заминаването, следва да се пеят и песни; поменете го и на паневритмия и се помолете там за него общо.
Подробно ще ви говоря, ако някога поискате, какво става последователно, та да помагате на “пътниците” по най-добрия начин. Сега например случаят е тежък, повече от нормалните, та не малка част от вашето заболяване се дължи на страданията на Йордан и на сюрията критични бацили, която той внесе в дома ти. Не е зле понякога да палите свещ - не е само църковно това. И сега може по час-два, особено нощем, в неговата стая да палите огънче. Предпочита се свещ, макар че кандилото има сигурно растително гориво, понеже повечето кандила са с икони, а не е разрешено икони на Христос и Божията майка да се продават. Свещи могат да се продават. Опело не е нужно за ученик, който има братя и сестри, познаващи законите на изпращането, обаче това е рядко. Предпочита се църковно опело пред нищо, ако няма кой да направи нужното в една окултна школа. Опелото наистина съдържа елементи на бялата магия, на висшата теургия и сатвично богослужение, поради което създава мощно поле около астралното тяло на заминалия, предпазващо го от нисшите духове. Ако не се направи, с това се помага на елементалите, вампирите, нисшите духове да се нахвърлят веднага на починалия и да търсят своето си. И това е предвидено от Бога, понеже никога адът не яде нещо, което не е гниещо, но това е много мъчително. Ако поповете опяваха без пари, положението щеше да бъде още по-добро. Нито един свещеник не си отива от опело, което е заплатено, без част от лукавите духове, придружаващи заминалия. Не е правилно изтълкувана и приложена мисълта Ми, че свещеникът заслужава своето възнаграждение. Още първите Христови последователи поеха този неверен път, като основаха клира, проповедничеството, без да работят нищо друго.
Пренебрегването на опелото не е фатално заради него (още повече, че вие трябва да се съобразите с неговата вяра - одобрява ли той опелото). Следователно, не правете нищо против волята му, а изпълнете що ви казах!

(Зададен е въпрос и за друга заминала душа преди няколко години - майката на Х.)

Понякога преломът на душата става, когато си замине. На годишнини палете, т.е. ако не всяка година, то поне през три или пет. Не непременно на гроба или в църква, по-добре където е живяла и пребивавала.
По принцип не е нужна (грижа за гроба), но ако заминалият е държал на тия неща и ако роднините държат - грижете се.

(Дали държи майката на Е. за поддържането на гроба й?)

Праведното създание Транантос отдавна няма нужда от такива неща, понеже работи като практик-нуриант на прекрасна далечна звезда. Нуриантите се грижат за теченията на благоуханните мисли в Битието. На нея това ú се даде по неин избор, поради това, че осъзна силата на положителната мисъл. Отначало я поставиха в пáрите и "опашките" на отрицателните оценки, които тя бе давала през живота си. С добрите мисли и молитвите на любими души онзи период премина и сега тя е специалист по благоуханията на положителната, красива мисъл. Ако се концентрираш върху образа ú, но не като стара, а като млада, от най-добрата ú снимка, но и със силата на въображението, и произнесеш космичното ú име, ще усетиш някое приятно, неземно ухание.

Искахте повече практически въпроси, а тези теми са за друг път.

(За Й.?)

Не си практически длъжна, а повече за негова полза, от любов е.

(За бащата на Х.?)

Понеже малцина бащи живеят така неугледно, прости Ми, можеше да направиш повече за него...

(За маслините?)

Маслините са тайнство, но те се ядат по по- малко и не се пазят повече от три месеца след покупка. В зехтин се запазват, разбира се, и в пречистено олио, но обезсоляване - не, понеже се извличат не само полезни вещества, но и висши сили от полето на Мировата Душа. Маслината е пратеник на ясновселената, но пратеник и на Божия Дух. По линия на ясновселената носи мир, носи формата си, а по линия на Духа прокарва Божественото в света до пълна победа. Ако пиете редовно и достатъчно гореща вода, няма нищо страшно от солта на маслините, та можете да ги ядете понякога до 15-20 - в четвъртък. Понеделник, ако са зелени.

(Може ли да не се яде сол?)

Може, обаче нямате това разнообразие от минерални съставки, което ви е нужно, поради бедността на пазара. По вкус солете ястията, определени или готвени по вътрешен импулс, а прекаляване е просто фатално. (Коя е най-добра?) - Ами каменната, разбира се, е най-за предпочитане. Не солете много супите, понеже това е опасно - едва, едва. Ако искате да нямате главоболия и други неприятности, никога не пийте вода - дори и гореща - до два часа след солени яденета, колкото и да ви е парещо. (Защо?) Ами питайте ветеринарите - ако добитък се налиже със сол и пие вода, може да умре за 24 часа.

(За сестрата на Z.?)

Трябва най-после да общува с вас, не я пъди; та кой е майстор на душите, ако не Аз? Непременно ще ú хареса вашата компания. Ако има усложнения, питайте. Но не е добре да я водят за психично болна. (Ами тогава пенсията й?) - Та Промисъл има!

(За житото?)

Покълване - само в много специални случаи, при анемия, загуба на сили, на кръв - значи и след мензис, но не повече от 3 дни последователно. Нека не става правило - само при слабост. При това, да не пускате да расте повече от три милиметра. А за другото отдавна съм говорил. Знаете, че се вари по десет минути, после се запарва, но не под похлупак, а с тензух или  парче сух плат. Трябва да се яде още топло, инак не е толкова силно. То набъбва и омеква, още докато е топло; после пак се втвърдява и вече не омеква тъй добре. После, не препоръчвам електрическите котлони; ако имате огън - най-добре; ако не - газов котлон, понеже етерът е магнетичен. Само в пръстени съдове или термоустойчиво стъкло, ако няма поне гледжосана тенджера. Чист метал, особено алуминий - е страшно вреден. През стоманите и подобни сплави се изпразва напълно енергията на храната. С тези термини настъпи объркване.
Има и безвредна глеч. Специалистите могат да ви кажат. Препоръчвам пръстените, но без глеч; може с безвредна глеч, само при приготвяне на сурови храни без нагряване.
Не прекъсвайте!

(За минералните води?)

Казал съм много да не се коментира при Контакта, а да се задават въпросите просто и ясно.
Не, някои води продължават живота си с месеци, но зависи с какво са пълни астрално и ментално. Ако държите такава вода в стаята на някой светия, в стаята на някой музикант, на човек с чиста мисъл, обаче на разстояние повече от 30 метра от други хора, с такава вода можете да лекувате и прокажени.        (От минералните?) - Само някои минерални води.
Три дни средно издържат водите от Централна баня, Княжево и Горна баня. Това носи здраве, но и за 3 дни може да се заразят, ако стоят до някой болен или човек с лоши мисли и чувства. Предпочитайте прясната.
(За голямата сестра на Z?)

Помощ слиза отгоре, но се пàзи за нужния момент понякога. Ти бъди готова, а като дойде случаят, ще помогнеш.

Само че и Аз съм нещо “закъсал” със Словото Си на тази земя, та помощ и на Мен Ми е нужна; пък вие - както го почувствате...

(Почивка 15 минути - ядохме житото).

Няма коментари:

Публикуване на коментар