сряда, 17 август 2011 г.

196.1986.04.06 Паневритмия, екскурзии и множество контакти не се пропускат

Книга 8

6.04.122(1986)г.
София-Изгрев

ПАНЕВРИТМИЯ, ЕКСКУРЗИИ
И МНОЖЕСТВО КОНТАКТИ
 НЕ СЕ ПРОПУСКАТ!

ЖЛО / ЙИ




Физическото тяло на Йордан се освободи от мъките. Раната на тазовата кост вече не го боли. Робството свърши. Той не се отделя още от тук, понеже се пробуди окончателно и вече се интересува от това, какво смяташ и чертаеш. Стана му много интересно. Оценява високо сериозния научен подход. Просто много съжалява, че не сте се запознали, казва: ”Сега разбирам, че не трябваше да се съмнявам в онова, което ми подсказваше Надка. Ама старостта наистина прави човека подозрителен и неотстъпчив. Пращам много здраве на приятелите от Братството!"
Учи се да прави първите излитания навън от прозореца, понеже не знае, че може да се минава през стените - страхува се да не се удари. Токовете на етерното му тяло вече причиняват растене на "троновата чакра" - онази, която прекъсва връзката между физическия и астралния свят, - обаче остават още 3 дни до окончателното преображение. Ще сложи седем печата на имението и книгите си, с цел да останат за идейните приятели. Тъжно му е все повече и повече, че се откъсва от вас, понеже вижда, че Новата Школа работи с пълна пара - всичко, което го е вълнувало на Земята, сега го вижда ясно, в конкретните му форми, при вас. Той не е от обикновена верига - ученик е и съзнава, че само на Земята има условия за бърз растеж. Затова моли да се роди по-скоро, по-бързо да порасне, и се надява да сте още тук, като порасне достатъчно, за да поеме след вас.
Атмосферата около него се разчисти… Ако правите силно, ритмично дишане сутрин преди изгрев, това помага но заминалите от дома ви да се обновяват, понеже те още имат нужда от салма до 40-ия ден. Троновата престолна чакра - сърдечната - прекъсва обикновено на 40-ия ден съзнанието, но прекалено много обикновени хора остават задълго в обстановката, в която са били. Притежават способността да раняват или смучат близките си, понеже в астралния свят няма кой да ги ограничава да правят онова, което са правили и приживе, но прикрито. Семейните, родовите, често приятелските и професионалните отношения, са - уви - поле за смучене на чужда енергия и нараняване на чужда душа. Отстъпките са единственото нещо, което решава проблема.
 Борбата с другия не престава и след заминаване отвъд, но там тя е вече съвсем откровена, сляпо егоистична, тиранична. Плачът на близките за заминалия измъчва само по-светлите покойници, а тиранът и вампирът не само че очакват скръбта, сълзите на близките си с наслада, но и им внушават трагично състояние, понеже основа на изтичането на енергия е мъката. Следователно, запазвайте пълно спокойствие в такива случаи - пейте, молете се, но работете интензивно във всички полета. Не се оставяйте на скръбта да ви овладее, ако съпругът или родителят ви е, напротив, светло същество – скръбта само го задържа към Земята.
Сега казвам: няма такова нещо като плачевните ви родове и семейства из цялата небесна безкрайност! Плаче се не за заминаването на някого, а при неговото откъсване от общността, наречена “Братство”. Приятно е Словото Божие на такива човечества: сатвичното съзнание блокира опасността от появяване на сърдечни гангрени, наречени от вас "лично притежание на някого". Съществата от Янтарното Силово Поле на Мъдростта сломяват съпротивата на личното съзнание не с насилие, а оставяне на човека в условията на неговата илюзия. Остарявайки, пропадайки, оглупявайки, той постепенно се учи да обича все повече и повече същества - преражданията са за това. Има специално число души, с които трябва да си свързан на трите полета, за да прекъснеш веригата на принудителните прераждания. Така стоят нещата.
А на Моя ученик от Етрополе, сега мога да кажа какво става на планетата, когато се произнася името на града му.
 (Много често Йордан си спомняше следното: Веднъж, когато запитал Учителя какво значи "Етрополе", в отговор Учителят само произнесъл три пъти "Етрополе", описвайки с ръката си кръг три пъти, за което Йордан често се питаше какво ли значи това, тъй като Учителят нищо повече не обяснил.)
Словото има не само пряко географско значение, но и усилва тройно прановото напрежение на свързаните с него. Произнасяйки тогава това име, Аз му отворих път към праната, само че той не я използвá според практическите правила на Школата. Паневритмия не се пропуска! Планински екскурзии не се пропускат; множествеността на връзките не се пренебрегва!
Така, сега прощавам на лобното място, прощавам на утрешното противене срещу необходимостта да си поеме пътя нагоре, прощавам малките и последни отклонения на брата ви Й., с което му отварям вратите на Школата. Той ще се успокои, ще тръгне с бодра стъпка и ще се сеща понякога за вас, ще помага.
Пращам го пак на Земята само след 5 месеца. Борис Н. ще помогне. Пращам Йордан на приятно място в Русия, където има шанс да се срещнем много скоро. Нали си от Моето стадо - Моите Си скоро там ще събера пак!
 Приятно кормуване над последните световни бури! Победата скоро настъпва!

Няма коментари:

Публикуване на коментар