сряда, 17 август 2011 г.

197.1986.04.06 Отговори на различни въпроси

Книга 8

6.04.122(1986)г.
София

ОТГОВОРИ НА РАЗЛИЧНИ ВЪПРОСИ
20,30ч.
Сестра ти работи с растенията. Тя сега решава правилно трудната си задача. Та приеми я по-топло, щом дойде.Творчество ú трябва на нея - и книги! Обаче екскурзиите са най-важни. Растения препоръчвам на Новото Човечество. Само товае работа, останалото не се зачита - физическа работа имам предвид в случая.

- За бр. Й.?

- Цялото му богатство е непокътнато. Брат му има повече материални претенции, но за книгите ще пита тебе.

- А за флейтата му?

Силите на тази флейта не са подходящи за тебе (за Е).
Трябва да творим повече, а по-малко да се безпокоим за светските неща. От вас зависи това, което е ваше. Оставете светът да прави каквото ще; а не прави ли това, което е чисто, нека търпи последствията. Светските проблеми да ви засягат само дотолкова, доколкото вашите лични неща да са наред. И само когато ви молят да нещо, помогнете, а не се стремете вие да променяте неща, където има замесени интереси. Ученикът никога не си губи времето, нито се тормози с въпросите за придобиване на жилище, превозно средство, вила, земя, покъщнина, та дори и на книги, понеже всичко това ще му се придаде даром, ако е работил за Словото и Делото. Това е пътят! Друг път няма.
Ако се организира съобщаването на паневритмията, тогава по-добре е да заминеш, понеже инак брат му ще се огорчи; но за съобщаването на паневритмията трябва да имаш уверение от някой най-близък, че на 9 април ще се помолят за него в гората.
(Тук подробно се обяснява на "Х" как да постъпи, за да смени работата си, в интерес на здравето.)

В София е вече страшно опасно, търсете работа в околностите ú, само и само да се подобри състоянието ви.

Въпрос от Н.: "Защо обичам толкова музика, индийска?" На този въпрос Елма ù отговаря доста по-нататък в това осияние.
Отново Източникът обяснява на "Х" защо трябва да смени работата си колкото се може по-скоро.

Ако не бяхме в личен контакт, ако не беше от новите Мои ученици, нямаше да поставиш на първо място Словото, учението, Делото, и така щеше да си останеш към ония, които съм оставил на самотек. Сега, с който се заема от послушните, непременно ще го водя по съкратени пътища, с конкретни указания - и ще видите, че всичко се променя коренно. Сърцето ти няма да сбърка лесно вече, не се страхувай!

За Ф. - за раждане на дете:

Ф. трябва да се откаже от тая работа. Това ще създаде тежка карма с рода на съпруга ú, с който нещата не стоят добре. Съветвам я, по-скоро, да вземе чуждо дете, понеже раждане означава страшно кармично обвързване, в нейния случай. Има чудесни деца, повече или по-малко станали жертва също на родова карма, но при всички случаи ще е по-слаба от кармата на рода на архитекта. Не се касае за биологическата наследственост, а за първите дни, месеци и години, прекарани в тази къща. Не се наемам да коментирам нещата, понеже са такива, които биха накарали всеки окултист да си замине незабавно оттам. Ф. е чудесна душа, с големи заложби, обаче не се е освободила от мотива за материално подсигуряване. Ако помага някому, защо трябва да се обвързва с мисълта, че се подсигурява? Това понякога е благородно, практично, понеже създава условия на някои бедни хора да си починат от бурите и да приспят силите на тежката външна съдба. Ако архитектът има силно желание, тогава нека прати Ф. някъде сред природата - в своя вила или под наем, без значение; може и при познати, та детето да не поеме с първите 3 години вражеските сили, с които е пълен този дом. Тя се е насадила на змийски яйца.
 "Утрáм, сат, котроúн" - с тази формула тя ще очисти себе си и детето, ако се реши да роди или да вземе от кармата на архитектурата, която е по-тежка от всичко останало, та дори от военната. Понеже никой не Ме е питал трябва ли да се проектират големи сгради, селища, къщи и пр. Архитект, който е получил пари, награди, дипломи и пр. за урбанизация, слага душата си в катрана за много векове!
Всеки, който проектира жилище, отнемащо земя, слънце, въздух и притежаващо повече от един етаж, се осъжда на мъчения стотици години след смъртта си! Това, че не знаят, не е пречка да узнаят, след като си заминат...
Всеки квадрат, всеки прав ъгъл, всеки сантиметър застроена земя по вина на архитект, инженер, техник или строител се води на строг отчет и виновните се поставят при най-тежки условия след смъртта им, за да разберат с какво убиват човечеството! Та сега и на миньорското племе казвам: същото, па и по-лошо ви чака там, отвъд! Ако слушате Моите съвети, никога повече няма да правите такива компромиси!
Божественото у Ф. се проявява с най-голяма сила, само когато разчита единствено на ръцете си и ума си. Нека се замисли с какво се натоварва, ако води война срещу роднините и приятелите на мъжа си.
Разкажи ú го със свои думи - като съвет на някакъв “медиум” или “ясновидец”, без крайностите на обясненията за архитектурата. Ако силите на ума и духа ú стигнат, за да проумее всичко това, би трябвало да напусне тази къща. С това ще помогне и на мъжа си, понеже тя стана причина и неговата карма да се изостри до максимум. Абсолютно категорично слагам запрет на посещенията на тази къща от Мои хора!

Валидно е за всички!

А за Б.?

- Не, тук не става дума за непосещаване на домове на строители, а специално за тази къща.
Питали ли са Ме, в какъв радиус е позволено да се строи дом. Ако погледнете небето, слънцата, та и планетите, на какви разстояния са? А вие? Това го няма никъде, даже и в пъкъла! Това съм го допуснал обаче, с цел по-скоро да се израждат и прераждат поколенията - няма по-ефективен начин, - та да платят за по-страшното престъпление - месоядството. Ако си живеехте на прилични разстояния в едноетажни домове всред природата, щяхте да живеете много по-дълго, да сте много по-здрави. А това, при вашия егоизъм и вампиризъм, щеше да продължи кармичното последствие с хиляди години. Така че, от немай-къде търпя палачите, наречени градостроители.

Отново за Йордан:

Физическото тяло на брата няма повече никаква връзка с етерното, освен с остатъчни токове - те ще се отрежат скоро.

(Зададен въпрос за съдовете)

Съд не препоръчвам въобще никакъв, ако се касае за съвършеното здраве - дори и глинен. Но щом не можете без готвене, препоръчвам глината, пръстените съдове; после иде порцеланът, после нечупливото стъкло, но пластмасите изхвърлете. Бакърът е по-опасен от алуминия.
Злато, сребро, платина - това препоръчвам само от металите. Прибори - най-вече дървени, разбира се, и пред среброто, ако то е добито с човешка пот и жертви. Прибори, столове, маси, печки - всичко това липсва в ангелския свят. С тези проблеми повече не Ме занимавайте, понеже причинявате големи смехове в невидимия свят...

За Н.:

Ти не си само от Египет, но и Пенджабия. Пенджабия беше предишната родина на Н., от където носи всичко най-хубаво, но и пълното пренебрежение към външните неща. "Ноко", "Ноко", "Ноко" - с това име те назоваваха приятелите, понеже беше момче, а не живя дълго, преследван от комари, треска и миязмите на индийското суеверие. Обаче Учителят те забеляза още когато беше малък, понеже следваше по петите трупите и певците, а също и всеки факир или йога, посещаващ селото ти. Понеже си минало величие - не само в Египет, но също на север, - трябваше да ти посмачкам фасона, което продължавам и сега. Още не съм постигнал Своето Си, понеже слабостта ти не скрива ноктите на самолюбието, които все още разпускаш понякога. Сожалявам, че ти го казвам, обаче на братята и сестрите си от света ти все още гледаш отвисоко и се криеш от тях, понеже си носена дълго в носилки със завеса и се кри по пещери и пирамиди. Ако те ценя и обичам повече от мнозина, то е поради чуткостта на сърцето ти, което Ме търси от векове и умее да Ме разпознава. Понеже си винаги първа между милиони, които се стремят към Учителя, полагам балсам в тежките ти рани, пренебрегвам презрението ти към собственото физическо съществуване - и приемам твоята молитва с радост!
Та от там обичаш толкова много индийската музика и … катунарските обичаи...

За Манóхър - един индиец:

Товàри се и той повече, отколкото трябва, с роли, които не му подхождат. Свири на народен инструмент и пее.
Санясú не обичат по-голямата част от народната музика на Индия - така, както вас ви дразни по-посредствената българска народна музика. Съдържанието на песните не винаги буди високи центрове, но живостта и основните им ладове правят вътрешна връзка с най-прекрасни полета във висшите светове. Аз обаче препоръчвам по-рядко слушане на подобна музика, тъй като съществуват такива песни, които отговарят на обърнатите надолу с главата асани. Само велики славянски посветени могат да преценят с кои индийски песни, танци, упражнения, системи и пр. е безопасно да общувате. Разчитайте на вътрешния си глас и следете с кое от техните неща се зареждате и с кое се изпразвате.
В индийската музика - също козерожка като българската и кавказката - може да се постигнат дълбочини неимоверни. Трябва обаче да се разграничават мантрите на Бялата и Черната ложа, както и маниерът на последната да повтаря един мотив до самохипноза. Повтарянето на мотив с мелодия само до терца, кварта или на квинта срива високите храмове на молитвата и служенето, създавайки тóков свърдел с опустошително дълбоко проникване в мозъка. Горните светове се отличават с музика с голям тонов диапазон, с голямо разнообразие на темите, а народната традиция в козерожките страни е от тъмната власт на тези, които си стремят да внушават стереотипи. Целта им е да ви накарат да си повтаряте продължително тема с малък тóнов диапазон, със свределно въздействие над психиката ви.
Това обаче е сложна тема - само за музиканти-окултисти, с която ще ви занимая по-подробно, при желание.
Специално обръщам внимание на индийското женско пеене във високите октави. Това е подарък от Мировата Душа, която поддържа с този маниер на пеене токовете на Абсолютната Женственост. Велико е предназначението на този вид женско пеене! В него се заслушва Сам Бог, тъй като цялото Битие се гради само върху нежността, слабостта, Абсолютната Женственост. Спадне ли един женски глас в ниските октави, с редки изключения, това е белег за погубване на душата и на природното тайнство "любов-слабост". Такива започват да се борят като мъжете с вятърни мелници, а Индия няма този западен порок.
Лека вечер!

Съвременната индийска певица Махоганя


Няма коментари:

Публикуване на коментар