сряда, 17 август 2011 г.

231.1986.10.10 Превърни се в пламък на Делото!

Книга 9

10.X.122(1986)г.
София

ПРЕВЪРНИ СЕ В ПЛАМЪК НА ДЕЛОТО!
ЖЛО / Тойонус, НИ




- Абсолютно незасечено място - другите могат много бързо да се открият. Пък слушай, най-после, на прост език ти говоря! Няма начин да пратят там предатели. Може да поставя срок на сестрите за машина и материали до довечера. Липсващите осияния - до една седмица.

За парите?
- Н. няма защо да се коси. Щом простотията на майка ти надделява, с радост посрещнете каквото и да е. Искам да не се безпокоите повече по този въпрос. М-в да се оправя. Старанията на Н. се зачитат, но не и престараването. Дайте абсолютна преднина на духовната работа - нека не ви тревожи вече нищо друго! Ако Н. може да се свърже с П-о, нека му даде парите за С-о, но постарайте се да бъдат всички, не част от тях.
Приемете задачата послушно - наложиха се промени, но няма как.
Щастието няма да избяга.

Т., превърнú се в пламък на Делото - не върши нищо друго! Иди при Извора и не се бой, че ще останеш жаден.

Н. да се обажда на всички - престанú ти да вършиш друго, освен Работата! Аз те моля. Крепко повярвай, че няма нищо по-важно от нея.
Н., не му тревожете сърцето повече с никакви проблеми, с никакви! Нека последния ден при тебе прекара резултатно.
Филмите - дай ги на Др. На Р. - ако може да направи нещо след това. Сожалявам, че не можеш да се съсредоточиш изцяло върху Работата. Не се безпокой, моля те, за нищо! Няма причини да проваляш плана Ми точно сега.

Може и друг вариант: вземи само ръкописите за довършване и ги довърши. Нека останалите те чакат там, където, като свършиш, ще има и машина, и всичко останало. Предпочитам втория вариант. По преценка и възможност на приятелите, може да потърсят незасечено убежище. Може и ние да пратим Т. някъде, ако няма резултат от вашите усилия. Рударци не става, понеже мисълта на Р. може да те достигне и там, тъй като му казахте някога за такъв вариант. Не че е предател, но не искам остри, проблемни токове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар