сряда, 17 август 2011 г.

237.1986.10.28 Познай силата Ми!

Книга 9

28.Х.122(1986)г.
София

ПОЗНАЙ СИЛАТА МИ!
ЖЛО / Тойонус


                           
                                  Велико Търново с река Янтра

Сутринта

Трябва да се оправи колкото може къщата - това е за нея задачата. Размяната разрешавам незабавно. Реши сам да идеш с нея или не. Преднината е за постъпването на работа. Бог иска точно сега да се назначиш, а после ще видим. Сега натисни педала за учител. Янтра - но пак те оставям свободен. Ти сам ще разбереш какво искам да ти кажа. Токовете се сгъстяват така, че трябва незабавно да се започне щатна работа. Реката Янтра не забравяй! Познай силата Ми, не се съмнявай – действай! Покоят непременно ще настъпи от там. Най-правилно ще потекат нещата по този начин. Не се съмнявай! - Ама не се ли подиграва някой дух с тебе?... - Остани тука - и ще видиш подиграва ли се или не... Незабавно заминаваш! Не се бави нито минута повече. Заминавай, заминавай, заминавай! Приказка ще бъде! Отивай, отивай, отивай! Янтра - по-скоро, хайде!
 (Може закуска).
 Храни се, храни се и претопи съмнението. Няма време. Заминавай!
 После отворих един том с беседи и се падна:
"Чрез любовта идат Божиите блага! Трябва да имате пряко общение с Бога. Има една беседа "Общение с Бога".

Коментар: Това е едно от най-проблемните осияния от Елма, което за пореден път става причина за генерално объркване на приемащия, недоверие към Диктуващия и желание да се прекъсне този контакт завинаги поради подозрението, че го разиграват духовете. На този етап въобще не съм разбрал защо се е паднала точно тази мисъл от беседите – та тя е било доказателство за предстояща среща с Любовта и за прякото общение с Бога в този момент, а не с “духовете”!..
И все пак, случаят "Янтра" е крайно комплициран и до днес. Може би в далечно бъдеще, когато проникнем в акаша и всичко ни се обясни нагледно и още по-подробно, ще се уверим напълно в целесъобразността на това изпращане за "зелен хайвер"...
Все пак, само два дни след "злополучното" въртене по река Янтра в областта на Търново и връщането през Горна Оряховица, Елма дава обяснение на приемащия каква е била истинската Му цел и защо си е позволил да изисква действия, които няма да се осъществят точно в този вид. Защо ли е поискал назначаването ми като учител на “щатна работа”? Не е ли могло да се мине без това, да го каже директно? Или е “изчислил”, че само ако се повъртя из училищата с тази цел, макар и фиктивна, ще попадна в точния миг на точното място, за да срещна Съществото? (виж осиянието "Среща на серафими" от 30.10.122). Има само две възможности да се оправдае такава “дезинформация” и такова “фалшиво внушение” (изпращане за “зелен хайвер” – назначаване на щат): 1.Учителите имат право да използват “булото на Майя” (дори да ни звучи като лъжа), за да пробият “нивото на шума” (формалната ни логика) и да постигнат, в крайна сметка, нужния  резултат; 2 Ако ми бе казано, че ме праща да срещна сродна женска душа, аз съм щял да бъда развълнуван и напрегнат до пръсване и нямало да бъда в състояние да не припадна в мига на срещата на гара Горна Оряховица, която наистина се състоя. Елма твърди, че и момичето е било впечатлено.



Снимка от гара Горна Оряховица. И това ли момиче е
зашеметено след подобна среща с някого?...

Няма коментари:

Публикуване на коментар