сряда, 17 август 2011 г.

239.1986.10.30 Съвети за приятели

Книга 9

30.10.122 (1986)г.
София

СЪВЕТИ ЗА ПРИЯТЕЛИ
ЖЛО / ДИ, ЕЦ, РМЧ, ВП


А пречистването на Д. ще стане не по-рано от седмица, ако се научи да пие преварена изворна вода. Трябва нещо да му говоря по същество, но след това. Мнозина се надяват на него, понеже отговаря за 800 милиона сродни души в Битието. Останалото сами подразбирайте; а с капризното същество няма да преживее до края на живота си.
Сега на Е. казвам: с Р. славно е ходенето ти по звездите и по мъките… Мост към нови, неоткрити простори. Той ще сее златни семена на земята. Поздравявам те, че позна силата на духа му и нежността на сърцето му. Отдай се истински, но пази свободата си - това си научила.
А на М. казвам: чакай голям напредък - освен в професията, и в утвърдяването ти като роден за Новото, понеже не си никак малък в очите на Отца Ми!
Новият човек обича и пази свободата на ближния. Малко са такива като теб, въпреки трудностите. Но бащинското си пристрастие не бива да пресилва, понеже най-много обичат онзи, който най-много дава свобода.

***
Промяна на работата на П. - дядото. Този път на по-широк и общополезен фронт. Трябва да форсира.
В. обаче не бива да криви същността си, макар и да се налага в момента. Не трябваше да почва веднага работа. Нейсе, нека поработи, но при първа възможност да напусне, да отпочине няколко месеца и - нагоре! Аз не казвам непременно да не работи, но да намери по-лека работа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар