сряда, 17 август 2011 г.

244.1986.11.17 Методи за подмладяване

Книга 9

17.ХІ.122(1986)г.

МЕТОДИ ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ

ЖЛО / ННС




- Какво да се прави за повишаване на енергията?

- Методите са, общо взето, известни. За всеки този въпрос е индивидуален. Причината е отравяне с постоянното преливане с едни и същи аури в един и същ дом. Основната причина за остаряването на повечето хора е близостта на аурите с възрастни хора, които преминават през стените и извличат младостта на младите - причиняват им ускорено спадане на енергията и, следователно, стареене на тъканите и нервите. Рискът да промените от време на време - поне два пъти седмично - мястото на преспиване носи сериозна опасност да лишите досегашните консуматори на вашата младост от източник на захранване и така те да изпитат остър енергиен глад и да се разболеят по-тежко. Обаче, с този риск пък, вие самите можете да се подмладите и да продължите живота си.
Наблюдаван е следният закономерен процес - при излизане на източник на такава младоносна енергия от къщи, възрастните от тази къща неизбежно тръгват по роднини или наемат квартиранти. По-често те се женят отново, но самота не допускат в никакъв случай. Това обяснява мъчителните дрязги, тежките конфликти и укори, с които старите държат младите в обсега на дома и семейството. Това за старите е въпрос на живот и смърт. Обаче те не си дават сметка, че по този начин обричат съществата, на които са дали живот, на сигурно катастрофиране.
Следователно, освен екскурзиите, слънцето, чистият въздух, чистата храна, необходима е и периодична или постоянна обмяна с аурите на млади и по-здрави хора, от които се повишава вашата енергийна зареденост. По начало любовта, бракът, семейството, особено раждането на децата, решават този проблем, но, при липса на всичко това, провалът не може да се предотврати. Професионалната близост не решава този проблем, тъй като това не са контакти по линия на родови или емоционални симпатии. Тук също става преливане на аури, но само при проява на емоционална връзка.
И, подчертавам, не е възможно този проблем да се решава денем. Нужно е преспиване на друго място. Понеже окайваща е нощната картина на пипалата от астрално естество, които се протягат между така наречените “близки” и “роднини" в един дом. Не препоръчвам в никакъв случай абсолютно лишаване на скъпите ви родители от "хляба насъщен", но оставяйки постоянно нощем с тях в един дом, вредите и на тях, понеже не им давате никаква възможност да изпитат аурен глад и да го разрешат и с други хора. Не е достъпно на съвременното човечество тайното учение на космическите цивилизации и тяхната практика да променят периодично обкръжението си, за да се зареждат с прана и нови аурни енергии.
Страхът обаче колкото пази, толкова и разрушава. Просто, пропуква се нервната система и изтича прана при всяко свиване на сърцето, особено когато се контролирате да не би това да се отрази на израза на лицето. Страхът и едновременната подтисната емоция, съпроводена от самоконтрола на интелекта, за да се запази привидно спокойствие, създават късо съединение, което, разбира се, означава изтичане на токове. Така повече не може да се продължава, понеже рисковият фактор се повишава над всякакви граници. Необходим е отдушник, необходим е повече от всякога!
 Приеми опасността от неконтролируемо протичане на последствието, пред опасността от сриване на контрола по печален начин. Ако говорехте наскоро за английската психология, знайте, че истериите, епилепсията, букетът от разнообразни припадъци, както и тиковете, мигрените, "физиономиите" и прочие, се дължат на британската гордост, самомнение, самочувствие и нежелание да си издават чувствата. При това, следствието в Англия най-често е обикновената мигрена, но с тази разлика, че психогенната мигрена понякога води до епилепсия. Плондерът не може да не експлодира най-после, ако го надуваш безкрайно и не го отпускаш от време на време.
Представете си сега, макар и примерът да е груб, нещо като вътрешен плондер в гърдите, в мозъка, в сърцето и душата на англичанина по дух, който се надува неизбежно по законите на чувствата, но нервната система, по човешките калпави закони на измисления морал, свива обратно този плондер (разбирайте кръвоносната система). Какво се получава, в края на краищата? - Или кръвоносната система ще се свие наполовина и повече, поради което човекът ще усети напредващ студ, или пък нервите, в края на краищата, ще гръмнат. Приказката за момата с лице, бяло като платно, се отнася именно за този втори фактор, с който се понижава и понякога напълно ликвидира праната в човешкия организъм.

Когато се казва да бъдете чисти, морални, съвестни, това се разбира по отношение на природата, най-вече на космоса, а не по отношение на попски и родови принуди, съсипващи младостта, здравето и смисъла на живота.
Няма причини да се оплаквате от липса на слънце нито в духовната атмосфера около вас, нито в социалната. Не слънцето е виновно, а вие, които се снабдявате с чадъри от резерви и предразсъдъци. Затворете болното си подсъзнание, проявете мъжественост на духа и приемете истината на онова, което спонтанно се блъска в затвора ви. Не го ограждайте с все нови и нови бетонни стени, освободете го - и тогава реки, океани, вселени от сила и радост ще ви облеят отвсякъде! Няма да се удавите, понеже децата на Истината и Любовта се раждат плувци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар