сряда, 17 август 2011 г.

356.1988.09.24 Пази топлината на сърцето си! (Указания за надписи на Рила)

Книга 11

24.ІХ.124(1988)г.
София - Изгрев

ПАЗИ
ТОПЛИНАТА НА СЪРЦЕТО СИ !
(УКАЗАНИЯ ЗА НАДПИСИ И ФИГУРИ НА РИЛА)




11,15ч.
          Ако до два дни, считано от днес, другите двама откажат, считайте задачата за изпълнима според вашата свободна воля и свободно желание за състав на участниците – само тия, които ще правят не­щата съвършено, понеже е необходимо пълно съсредоточаване, без никакви разговори, освен по същество.
          От всички основни букви за надписите по Рила трябва да се направят шаблони на прозрачна хартия, та да не се различава по нищо шрифтът. Уместно е последната формула да бъде с нежно-розов цвят, а предишните да се повторят със светлосин. Направо да се напи­шат с розова боя, а после, буква по буква, да се дъл­баят - и готовите да се повтарят с боята Така че, независимо от това, доколкото сте напреднали с длетото, надписът да фигурира. И да не го довър­шите отведнъж, повтаряйте с боята, та никога да не избледнява.
С тази работа – свещените изрече­ния по най-древните скали на Рила и планетата – може да се заемат ония, които се вдъхновят. А Аз ще определям кои велики мисли и формули от Словото да се увековечават на много скрити места. Тъй за­почвайте винаги: първо си подбирайте шрифт, после го нанасяйте с боя, а най-накрая, буква по буква, дъл­байте, когато отивате. Никога не се обвързвайте да стане изведнъж, освен при по-дълги отпуски. Ще правим и някои фигури. Сега давам модел на предва­рителното изписване с боя, понеже то трябва да е малко по-сложно – двутоново. То трябва да имитира релефа, който ще се получи при издълбаване.
          Допуска се оцветяване с всякакви други двуто­нови багри – по-светла и по-тъмна, от един и същи цвят.
          Изобретете меки пластинки от гума или от друг много здрав материал с надеждно закрепващо устройство към секача, за да не се чува удрянето с чука. Инак много лесно ще ви разкрият.

Няма коментари:

Публикуване на коментар