петък, 19 август 2011 г.

465.1990.09.07 Психологическа математика

Книга 14

7.VІІІ.126(1990)г.
София-Изгрев

ПСИХОЛОГИЧЕСКА МАТЕМАТИКА


6,38-7-25ч.
          Ор, Ор, Ор! Он, Ор Орùмни! От глъбините на Оримни сега ви изпращаме поздрав. Предстоящите бедствия няма да пожалят и избрани чада на Исти­ната, понеже всички наедно трябва да поемем още веднъж кръста на последствията.
          Истината не прави компромиси никога, Мъд­ростта прави разумни компромиси, а Любовта – само “безумни”. На първото вие сте се наситили, второто е познато на мнозина, ала третото е неорана, девс­твена джунгла на планетата Икло и на полето на всичките плоски галактики.
          Що е "безумен компромис"? – От Ор, Слънчевия Отец на Красотата и Любовта – се получава след­ният отговор: “Ум, който пречи на Любовта, не е ум; и разум, който премазва обичта, не е никакъв разум”. На езика на Ор, който присъства навсякъде, компро­мис от божествен произход е всеки акт на Любовта и творчеството, който пренебрегва ума и разума на духовете и хората. Ако искате да бъдете творци, ако искате да бъдете Орови ученици и посветени, никога няма да пъдите от сърцата си някой несрет­ник поради пламенната ви обич към другиго. Опреде­лено е колко пъти в годината и колко дни или часа на месец може да посветите на обекта на вашата обич. Ако се отдръпнете от обекта напълно, вие се отд­ръпвате и от Бога, понеже обектът е ¼ от Лю­бовта. Ала ако обектът заеме повече от ¼ от ва­шето сърце, дори и при най-великата съвместимост, привличане и нежна любов, покоите на ясновселе­ната се поклащат и яростта на тотвселената няма да закъснее. По тази причина, вашите предпочита­ния са свещени най-много до ¼ от вашето време и внимание, но не по-долу от 1/24. Този закон важи нав­сякъде. Ако си с най-висока съвместимост някъде, може да прекараш най-много 6 часа в денонощието с онзи, когото обичаш особено много; ала, ако сърдеч­ната лакомия надделее, Небето предприема реши­телни мерки. Започват пропуквания отвън и от­вътре, навсякъде. Ако вашата гордост пък дръпне юздите и каже: “Не, никога повече!” и по тоя начин вие лишите себе си, любимия и самото мироздание от полагащата ви се порция интимно време – най-малко 1 час в денонощието, тогава Бог ви начислява тия отсъствия и ви ги трупа на гърба като ста­рост, нерви, тревоги, нещастия. Това е психологи­ческа математика, с която отдавна съм искал да ви запозная.
 Всички вие, които сте жадни за сладкото от векове, понеже черните династии са ви забранявали сладкото във всички форми извън каноничната и на­силствената, не сте виновни ни най-малко. Не Аз съм оня, който има желание да ви обвинява. Жаждата за период или вечност на пълно сливане със сродната душа или оня, който най-много привлича сърцето ви, е обяснима жажда и тя произхожда от вашето прину­дително постене през изминалите 8000 години (200 милиона земни – б.п.). Затова и нямате нищо общо с културните същества на Царството Божие, когато някой ви гледа отвътре или отгоре от Космоса. В областта на личните чувства вие сте, простете Ме, като динозаври, които се нахвърлят върху пляч­ката, не я пускат и не искат да я делят с никого. Просто отвратителни са гледките, които се разиг­рават във всеки дом, във всяка клетка на вашия аст­рален зверилник, където двама по двама или чети­рима по четирима, вие се ядете един друг и оставяте милиони гладни да умират на улицата или направо пред вратите ви! Астралните и не само астралните побоища и схватки пред "обителите" на ония, които са се "уредили", са нещо отчайващо и старият свят няма шанс да бъде отминат от пълното му сриване, пълната ликвидация.
          С това не искам да ви плаша, но на седмо число, наистина, не мога да говоря по друг начин. Предпри­етият опит за комуна, за братско общежитие, беше божествен, но до момента, в който не се посегна върху "закона от 1/24 до ¼". От този момент ната­тък свикването по двойки под един покрив, в една стая, в едно легло, извън божествения закон, няма да се толерира повече от Абсолютния!
          След като въртенето по квартири и свещени места в планините, по списък или по жребий, ви си вижда "неморално", Аз затварям опита за Братство и Школа и ви оставям да правите своите предишни експерименти.

Коментар от 2009 г.: По своя воля или не, един приятел от вярващите в Елма предложи тук да се включат два случая от живота за илюстрация на хората с монада и хората без монада. Такива примери - безброй. Хората с душа при всички случаи искат на другите да им е добре и да ги освобождават, включително от себе си; да дават живот, да остават неизвестни. А хората и всички останали същества без душа искат точно обратното: да притесняват другите и да им натрапват  личната си воля и разбирания, да налагат присъствието си и да изискват присъствие с всякакви средства, дори понякога да им отнемат живота. Между другото, месоядците спадат към втората категория и се казва, че са по-виновни от самите касапи. Това не значи, че всички вампири, месоядци, ревнивци, критикари и пр. са без душа (има осияние за седемте месоядства) – съществуват и такива със замъждяло пламъче и те имат шанс да се осъзнаят.
            Ето два пресни случая от интернет. Нека вторият да не озадачава крайно тези, които с право искат да сме слепи за ада и ужасите му, но от друга страна Бог ни съветва да не се затваряме напълно за изучаване на злото, за да можем да познаваме мотивите и прийомите му и да се предпазваме от него. Даже в едно от посвещенията ученикът слиза в ада, за да го изследва подробно и да се научи да издържа като архат на всичко. Едно от назначенията на учениците, минали през това най-високо посвещение, е сътрудничеството на Господарите на Кармата. На тях им се налага да бъдат следователи, прокурори, съдии и съдебни изпълнители и работата им е много по-тежка от тази на земните им колеги – те виждат и това, което тук остава неразкрито. Така че няма вариант някой да избегне наказанието, т.е. последствията от егоизма и себизма си.


Словенец откупва живота на омари

12.08.2009 17:06

По молба на дъщеря си, срещу 1300 евро летовникът спасил живота на животинките, които трябвало да бъдат сготвени.

 

Словенски турист  похарчил 1300 евро, за да спаси живота на 30 омара от ресторант в хърватски курорт, според информация на в. "Ютарни лист".
            По молба на дъщеря си, летовникът направил жеста към животинките, които  трябвало да бъдат сготвени.          Първоначално тя извадила джобните си пари и поискала да купи един омар от ресторант "Нико" в Задар, за да попречи той да бъде сварен.
            Ние имахме 60-70 килограма омари в аквариума този ден и пуснахме всички, които не бяха запазени от гостите, разказва собственикът Ерик Павин.
            Словенецът и неговата компания от четирима възрастни и четири деца, с помощта на персонала на заведението, пуснала един по един омарите във водата.
            Мъжът не обърнал внимание на забележките на някои присъстващи, че е можел да похарчи парите за благотворителност в полза на хора.
            Той си тръгнал от заведението без да назове името си.

 

Във Франция задържаха българка, опитала да убие внука си

25.08.2009 23:10

70-годишната жена намушкала момчето в гърба, защото синът й и снаха й искали да я върнат в родината



Възрастна българка е била арестувана във Франция за опит за убийството на 13-годишния си внук, предаде АФП.
70-годишната жена била задържана на 23 август във Фург, в департамента Дубс, близо до границата с Швейцария.
Вече са й предявени обвинения в опит за убийство и тя е била отведена в предварителния арест.
Момчето се обадило в пожарната, за да съобщи, че баба му току-що го е намушкала с нож. Когато пристигнали на място, те намерили тийнейджъра с дълбока рана в гърба и две по-повърхностни рани по ръцете. Момчето е било транспортирано в болница с прободен бял дроб, но животът му е извън опасност.
Жандармеристи открили бабата близо до семейната къща. Жената стояла по средата на пътя със скръстени ръце, като казала на следователите, че чакала камион, за да се самоубие, като се хвърли под гумите му.
Престъплението било извършено в контекст на семейни проблеми. Бабата, която е пенсионерка и бивша собственичка на бутик за лекарства и оптика в България, пристигнала във Франция през 2007 г., за да живее при сина си и съпругата му.
Отношенията на жената със снаха й обаче се влошили бързо. Двамата съпрузи поискали от бабата да се върне в България и дори й купили самолетен билет.
Възрастната жена не могла да понесе това. Тя признала през следователите, че от една година планирала да убие своя внук, ако нейният син и снаха й решат да я върнат в България.
В понеделник сутринта тя се възползвала от отсъствието на двамата съпрузи и помолила своя внук да й помогне да си приготви багажа. Тогава тя му нанесла няколко удара с нож, преди момчето да успее да избяга.
При това жената била приготвила два ножа, за да има резервен вариант, в случай че единият се счупи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар