петък, 2 септември 2011 г.

809.1995.09.04 Фронт и тил

Книга 23


4.ІХ.131(1995)
Дрезден, Хеллерау

ФРОНТ И ТИЛ
10,59ч.
Асовете са сами, но за да бъдат асове, трябва да са с тил. Тилът осигурява победата - това знаем Ние! Щита си не пренебрегвайте - той ви пази откъм гърба, той покрива и лицето ви. Тилът - това са сродните, близките ви души, от които зависи вашият напредък. Ако тилът ви предава на врага, той е първият ви враг, а не вторият. Там, където тилът спи, врагът настъпва. Там, където тилът е буден, врагът отстъпва.
Авангардът обаче не мисли за тила: той се жертва. Той мисли за тила, но само като негов защитник. Фронтът е най-добрият учител на тила: тилът загива, ако не снабдява фронта. Така е и с главата на човека: няма ли тил - и челото трудно се развива. Като нямаш близки, сродни души, които да изпълняват желанията ти, тогава си създай сам фронт: твоите желания да зависят само от теб. Това се постига само от светии и Учители - не е за всеки.
Хранете сърцето си с мощни желания, но ги впрягайте и разпрягайте сами. Ако се оставяте друг да върши това, понеже подсигурявал зоба и триците - с поводите на вашите желания той и ще ви кара на­където си иска. Турга днеска много и богато – теглите му каруцата; утре няма зоб за вас или не дава - стисвате устни, намръщвате вежди…
Аз на западния човек се възхищавам, понеже си гледа сам коня, не позволява на който и да е да го пипа. Така изглежда на пръв поглед и е вярно, що се касае до проекцията на духа - личната воля. Затова им са големи брадите, особено на арийците. А на "втор поглед", по-дълбок, съвсем ясно се вижда, че и на тях им е намерил цаката Специалният Отдел: пеят, само когато им плащат. Безплатно няма у тях - всичко могат да си купят, всичко продават. Не че няма благотворителност и Библии без пари, но това са изключенията, не правилото. Приятелството за тях е да те нахранят и да ти дадат постеля - не повече. За десятък не ги търси, а за половинък и дума не може да става. Ако се случи цялък - той непременно е оповестен и влиза в книгата на Гинес... Затова сте тъй смешни вие, от другата страна, когато отива-те с големи кошници на запад: най-много да се раздрискате от тяхната щедрост; най-много да спите през цялото време в хубавите пухени завивки... Но и в тоя случай скоро ще ви кажат: "Хайде, ела да си из­караш прехраната!"
 Тук, на Запад, също има Посветени, също има авоари на Бялото Братство, предназначени за верните. Но "верен" значи три неща. Кои са - не казвам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар