събота, 10 септември 2011 г.

869.1995.12.31 Господ е с нас!

Книга 25


31.ХІІ.131(1995)
Сините камъни - Карандила

“ГОСПОД Е С НАС!”


Колаж с оригинална снимка на залеза откъм Карандила
на 31 декември 1995 г. и с Георги Христов, който ще пее след няколко часа за нова година “Господ е с нас!”

3ч.00м.00с.

Ранна утрин. "Сводът небесен" - обсипан със звезди. Балканът пее, но не хайдушка песен, а заедно с душите ни, невероятно красивата песен с гласа на Георги Христов "Господ е с нас". Щастието, бликащо отвътре, има свой конкретен повод: изпълнението на поредния знак от Небето, който ни бе даден преди 4 дни и се повтори най-малко 5-6 пъти до снощи. Това бе повтарянето на числото 4 при най-различни ситуации: номер на кола 4444, цифри на билети, номера на хотелски стаи (104 и 405), дори марката на една възглавница… Всичко това забеляза П. Още в самото начало предположихме, че ни казват (сам Господ Елма ни казва): "Ще стоите на планината 4 дни." Знакът може да има и друго прогностично значение, за което зорко следим (например, че ще посрещнем нова година 4 човека, а сме трима и не очакваме никой), но засега Той отговаря на въпроса ни от самото начало: колко време да стоим тук. Задавахме си го довчера: страхотна снежна фъртуна, зафучала още при първата мисъл да поискаме осияния. Навън натрупа, хората не могат да си слязат, чакаха снегорин. Едва вчера след обед поутихна, изчистиха пътя, рейсовете и колите тръгнаха, но все още валеше и бе облачно. Помислихме дали да не слезем със служебен рейс или даже пеш, защото духа и лифтът от утре може да не работи. Но "сипещите" се четворки настояваха: "Не, 4 дни"! Още вечерта небето се изясни след един фантастичен залез с цепка на хоризонта - дано да е станала снимката!


Снимката на залеза  през прозореца откъм Карандила е автентична – точно от същата вечер.

Събуждане - точно в 4 ч. преди посрещане на изгрева, ако времето се задържи така. "Приятно е человеку" да съзнава, че Господ е с нас, когато до тебе има някой, който импулсира изгрева на Словото, дава всичко, за да тече изворът за Майките и да не спира избликът на Красотата. Някой, който не е с друг, а е именно с теб, защото е направил своя избор - не на теория, но еднозначно и на практика. По тази причина и Школата не спира (т.е. тя не спира никога, но ние имаме шанса да сме будни за нея). Някой, който приема и реализира и единствения изход на човечеството - Пентагралната Каса. Така се обединиха и петте направления в основите на образците, дадени от Елма и в "перата" на Пентагралната Каса, която в Б. вече работи и дава своите резултати. Поради нея, междувпрочем, имаше в джоба две касети с интервюто и Тържествената Меса за Бременната, които са били предназначени за едно много одухотворено и красиво момиче, пътуващо в купето на идване с нас. Над главата му свети звезда, за разлика от повечето хора.
Благодарим Ти, Господи, че не спира да звучи песента с гласа на Георги Христов и с гласа на щастието - "Господ е с нас"!

3ч.44м. – започна си самичко точно в и 44, не е нагодено...

- Българският Карузо наистина е въплътен ангел в България, както предполагахте. Четворката, която ви дадох, е символ и на това, че певец от неговия ранг може да намери композитор, певица и хор, с който да изпълнят "Тържествена Меса за Бременната" - именно в духа на съвременното английско изпълнение и на българската Божествена музика. Направете Месата в стихове на български.
                                                                     Й.

Тук не е изяснено защо този път Дикуващият се е представил с “Й”.

Въпроси към приятелите, във връзка с това осияние:

1.Кой би могъл да направи връзка с Георги Христов и да му подари това осияние + І и ІІ касета "Извор" и І и ІІ касети "Изгрев" (класическата поредица фундаментални осияния?)

2.Означават ли думите "певец от неговия ранг", че само той може да изпълни поръчението на Елма - или може и някой друг?

3.Ако е вярно второто, би ли се съгласила Боримира да бъде композиторът и да препоръча и организира изпълнители, с които да обиколи цял свят (Месата трябва да се преведе поетически и на английски. Сондиране на Весела Несторова чрез І и ІІ касета "Извор"). Месата ще има най-голяма сила, ако се изпълнява от солистки, хор и оркестър от бременни и кърмещи - всички много одухотворени и красиви. Разбира се - и мъже и деца.

4.Има ли у нас руски музиканти за тази цел?

5.Да се опита почвата при Амýнда (Весела Несторова), ако не се спъне пак в името Елма като синоним на Христос и Учителя: би ли се вдъхновила да импровизира Месата с пеене и пиано, както само тя може? Би ли направила това на основата на български и английски варианти, написани от самата нея? После композитори могат да разработят нейното изпълнение за солисти, хор и оркестър. С това тя би била третата ученичка на Учителя от "Старата гвардия", разпознала Словото Му и днес (освен Мирин и Елвелюри (Викор Йорданов), авторът на поемата в стихове "Що е Бог?")

6.Да се сондира за мнение и първата жена с "трилионолистник". За мнение и съдействие да се пита и Генка.

7. Към това осияние да се приложи изцяло лекцията на Учителя "Четирите полета" от том “Божият глас”, която прочетохме снощи (пак синхрон, осъзнахме че има числото 4 в заглавието и основната тема едва по-късно).

Освен всичко, и този ръкопис излезе 4 стр. - без натъкмяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар