вторник, 13 септември 2011 г.

897.1996.05.10 Школата напролет

Книга 26


10.V.132(1996)
Бургас - Изгрев

ШКОЛАТА НАПРОЛЕТ

8,34ч.

1. Добро ли е мястото в Родопите, където в момента се намира К.? 2. Важи ли още за него ранното лягане?

8,36ч.
- Средна планина - средни резултати и постижения... През годините, различни са планините, които ви благоприятстват. Това важи общо, но и за всеки поотделно има само по едно, строго определено място за всяко време. Тази година Родопа не е благоприятна, защото тя е под Луната, а сега действа Сатурн. Софиянци през пролетта трябва да са повече на Витоша, а през лятото - на Рила. Свободните, пенсионерите и пр. могат да прекарват повечето време на планината. Другите ще принасят и от-насят. Но това не значи, че само горе трябва да сте.


Тази пролет на Витоша стават срещи от цялата Слънчева система, за да обсъдят предстоящите промени на Земята. Казах някому да бъде на Витоша, но той още се бави. Специални познания и дарове са определени за послушните и изпълнителните. И да пълзите, и да спите върху снега - това на Витоша скоро няма да се случи. И за половин час да излезете - пак е добре. Посещаващите Витоша през този сезон се отбелязват в специални списъци. Те започват да светят по-особено и при катаклизмите ще бъдат забелязани.
Свободата, която е дадена на побратима да спи когато и колкото иска, си остава. Щом не желае да е жизнен и напълно здрав, може да ляга и след полунощ. И това е служба - в ада също трябват работници. Но в Юлма това е много по-трудно. После, зависи и кой ви посещава в планините. Като се качват различни приятели и остават за малко при вас, обмяната става правилно.
Редно е първата седмица от новолунието да прекарвате сами, възможно най-нависоко. Който се труди в града, поне да излиза всеки ден докъдето може. Може да спиш в планината; може да излезеш много рано от къщи. Който присъства на пролетните събори, лекции и упражнения, ще го познаете по това, че пролетно време úли веднага след работа си ляга, úли веднага тръгва нагоре и спи нависоко. Не само Витоша - всяка планина, всяко най-малко хълмче даже до дадено селище е център на Школата през пролетта. Ако не можете, понякога спете по покривите на високите здания.
 9,12ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар