събота, 15 октомври 2011 г.

1092.1999.07.25 Край на стария порядък

Книга 32


25.VII.135(1999)
Велико Търново

КРАЙ НА СТАРИЯ ПОРЯДЪК

Продължение на ЖЛО ”Вертикални посвещения”
от 23.VIII.133(1987), Пловдив


Днес Eлма продължава осияние отпреди две години, ко­ето е прекъснал по някакви причини на половин изречение. Има случаи, при които Той прекъсва мисълта Си и я продължава след месеци или години, без да имаме първия текст и без да го помним – абсурдно е да се познават всички осияния, те са вече стотици или хиляди. В случая обаче имаме предишното и го прочитаме, за да посрещнем новото Слово съзнателно. Ето прекъснатия му край:

...Щом един илухим се предаде в ръцете на врага и отиде сам в ада с пълна готовност (…), тогава именно идва най-великият момент в неговото раз­витие, когато за пръв път може да му дойде ми­сълта, че Господ може да не е глупав и може да е…
         
(Продължение на текста днес, 25.VII.1999г., около 15,20ч.):
               
…предвидил подаряването на собствената мо­нада и обвивките ù, като последен акт на невинност и любов към Бога, за да се върне човек в Абсолюта, натежал от отсъствие на мисъл за себе си.
Под "мисъл за себе си", ние подразбираме из­местването на предаността към Бога, за да се от­крие същината на някоя Негова уникална проекция. В това няма нищо лошо. Напротив – Бог, в една уни­кална точка, се самопроявява като отделен индивид, съвършено различен от всички останали. Падението почва от момента, когато индивидът се посвети на самоизтъкване и потискане на другите индивиди с яркостта на своя пламък. Мракът тогава включва закона на свиването, смаляването, до пълно изчез­ване на монадата и загасване на пламъка. Щом и пос­ледната следа от пламтене и тлеене изчезне и се превърне в спомен, бившата монада, полиада и даже холадата понякога, се разтваря равномерно в Абсо­люта и се слива с Него. Споменът обаче остава.
 В Абсолюта се носят странно спомени за пламтене, обърнати с изпъкналостта си навътре. Всичко това обаче не е спомен от миналото, а ню­анси на тръпния покой, освежаващи Абсолютното с невъзмутимост.
Продължението на личното ти осияние след две години ще бъде за теб царска трапеза. Това тук е само предисловие - малко по-рано, за да си подгот­вен. Твоето смирение, вяра и потъване надълбоко, за кратко време стъмниха и опрозрачниха блясъка на нишките откъм северната страна на твоята пле­теница. Душата ти се осъзна в тях като безмълвен наблюдател – пътник към Замъка на Мъдреците.
Тишината приема ясновселенски потоци, а Бо­жествената тъмнина се пълни с татванност.
Говоря на език, понятен на духа ти. Рано или късно, всяка буква и образ от този текст и предиш­ния ще се превърнат в теб и извън теб в последова­телни събития и състояния, водещи до пълно изга­ряне на стария човек. Но сега, при изтичането на двугодишнината от нашата първа среща с теб на брега на Словото, приеми вертикалния лъч, който ще пуснем над теб и през тебе, понеже позна името Ми!


Поканù една снежнобяла душа на този свой празник, която носи хоризонталната вълнà – и отп­разнувайте празника в глъбините на мирозданието!
Край на стария порядък!
Завръщането е окончателно. Не се обръщайте назад, а се понесете на вълните на Новия Свят.
Обречената на теб с хоризонтална искра ще те помоли да я въведеш в Храма. На 23-ти влезте в Светилището. Синьото ще ви обгърне отвсякъде, а розовото ще влезе във вас.
Нивото на призваните се отлива в стълб на из­брани, само при Отклик След Разпознаване.
Отклик насън е половината път. Който извърви другата половина в предстоящите тръбни дни, ще почне да ходи по звездите. Отделни приятели и не­познати ще ви разкажат какво ще преживеят, но други ще ви вземат и вече няма да се върнете, освен по собствено желание.
Ониксът у теб порасна и пусна корени. Все по-могъщ ствол от оникс се издига над нùвата ти! Про­раствай корените му от отдих и пламък, при срещи с ония, които чуват.


Дълбок е тътенът на сърцето, който почна да бие в твоето ониксово дърво! По клоните му почват да кацат прелетни птичета. Целта на духа ти е да помага, а красотата и мъдростта са крилата му.

Серия невинни ноаи и олтарни илухими ще сля­зат и възлязат чрез ръката ти в нови творения! Идеални образи на Новия Човек ще напълнят въздуха около тебе! В минути на мълчание, околните ще почнат да ги виждат и чуват.


Портрет на Учителя, нарисуван от човека, комуто Елма е
 посветил това Живоструйно Лично Осияние. Дори в оригиналната фотография носът Му натежава, което е едно рядко изключение. Вероятно в този момент Учителят е дал превес на Овена в себе си, за да изпълни сложна мисия при сложни обстоятелства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар