петък, 21 октомври 2011 г.

1155.2001.08.28 Òтговори на различни въпроси

Книга 33


28.VIII.137(2001)
Рила,
Мащерков оазис
ОТГОВОРИ НА РАЗЛИЧНИ ВЪПРОСИ
Кристализацията на Аза или появата на мюонeн кълн е възможна само при минимум 70 на сто съсредоточение в едно нещо в продължение на 7 години. После се гонят 14 години, после 28, после 56. Естествено, това "едно нещо" трябва да е Божествено, а не духовно или физическо. И при тях има кристализации със своите плодове и постижения, но те не изграждат Христòв характер, Христòво лице и Христòв нос.

С придобиването къща на село се изправих пред ред проблеми. Моля Този, Който всичко знае и на Който съм безкрайно благодарна за всичко, с конкретни съвети или както Той прецени за добре, да ми помогне да не "сгазя лука".
1. На изток, на улицата до къщата има грамадно дърво, което почти плътно закрива прозорците. От южната страна, в градината, има грамадна джанка, която закрива и южния прозорец, а на мен ми трябва светлина…
- Сега е вече късно, но за такива неща се мисли, когато се избира къща. Абсолютният християнин - ученикът от горните класове на Школата - не може да откъсне и едно листо, и една билка, даже и когато аз съм казал, че ученикът трябва да има лична билкова аптека. Когато аз съм разрешил, карма няма, но този ученик просто не може да откъсне билка, защото чува как тя пищи с всичка сила; а даже и да не чува, пак не може. Така че, ако сте такива ученици, нямате изход. Не можете да режете дървета и клони. Ето, сам аз съм ви давал указания кога и как най-добре се подрязва лозата, за да даде изобилно плод, но такива ученици са свободни да оставят лозето си да загине. Един от вас, който отряза големият клон на дъба пред прозореца си, веднага след това пострада и отиде на операция – извадиха му част от хрущял в коляното. Тук ние говорим за ученици. За обикновените хора последствията идат по-късно и са на малки порции.
Но и при това положение, ако не искате да продадете по-нататък къщата си и да намерите нова, пак има спасение. Как са осветявали вътре Египетските пирамиди? - Чрез системи от огледала и огледални повърхности вътре. А и чрез съвременните стъкловлакна вие можете да вкарате толкова много светлина, даже и в подземия, че да стане като навън. Нали имахте една задача за пещерите?...
          При все това, молете се на Господа за повече светлина през прозорците си – и ако Той реши, ще си вземе горе душите на дърветата, които пречат, в случай че вие, человеците, сваляте повече космическа светлина и топлина от тях. Но не трябва да го искате това - кой християнин иска смъртта на ближния си? (След няколко дни майсторите, които правели покрива отдолу, без да питат собственичката, сами орязали голяма част от клоните на въпросните дървета. Тя им се скарала - не разбрала, че така била изпълнена молбата ù да има повече светлина, а Бог сам поема инициативата и отговорността за това.)
Отде да знаеш? Може това пък да е едно благословение. Който му е тъмно в стаята, ще престане да бъде изменник – домашар - и ще се връща там само за да спи, когато тъмнината е благословена.
При здрави къщи, някои хора решават тези въпроси с надстрояване. Обикновените хора казват: "Няма пари", а необикновените знаят, че ще дойдат приятели.
2. Долният етаж е приземен – две трети в земята и една над земята. Прозорците са на нивото на земята – три помещения, едното от които е много обширно, изградени с дебели каменни стени. Използвали са ги за избени помещения. Тъй като лятно време там е хладно, а зимно време топло, би ли било добре да се направят обитаеми? По-точно казано: дали няма някои излъчвания, които биха действали негативно; и евентуално начин да се справим с тях.
- От гледна точка на Небето, всяка копка в Земята е убийство. Колкото копки – толкова ножа в сърцето на Майка ни! Затова мазетата са извор на всичките ви нещастия, колкото и да са удобни. Бъдещите домове няма да имат мазета, нито първи етажи – те ще висят във въздуха или ще бъдат на тънки и здрави опори, а тревите и цветята ще се веят под тях. Даже сянката им ще бъде премахната, защото който прави сянка, освен със собственото си тяло, плаща тежка карма. И за телесната си сянка сегашният човек плаща, понеже е плод на грехопадението.
Това обаче не означава, че след като вече имате удобни мазета, не трябва да ги използвате. Могат да се използват за много полезни работи. Само че помнете, че всякаква зимнина, буркани и пр. храни, под нивото на земята, в изкопани помещения, с изключение на подземните растения, с които се храните, завъждат вампири и създават прости селяни и граждани, с всичките им болести и недоразумения.
3. Беше ни казано да слагаме в буркани жито и да го зариваме в земята. По липса на земя не съм го правила, а мисля, че и приятелите също не са. Въпросът ми е, същата работа може ли да върши мазето – там да слагаме затворените с жито буркани?
- Когато казвам да заравяте жито и други храни с определена цел, Аз нямам предвид копане. Ще търсите естествените цепнатини и ще ги заривате с пясък или пръст от места, където няма растения и не трябва да се копае. Има естествени и неестествени процеси. Естествено е една котка да изрови ямка, да направи нещо в нея и да го зарие. И на хората се позволява това, вместо да рият дълбоки ями и клозети и да правят канализации, но то не трябва да е за сметка на живи растения. Засега това е невъзможно, но бъдещото човечество ще реши този въпрос правилно. Неговите остатъци няма да бъдат както на хищниците и на кравите, но ще са както на овцете, защото ще се храни разделно и без огън. Тогава няма да има нужда от заравяне, защото тези остатъци ще бъдат благоуханни. Ще дойде ден, когато и те ще изчезнат. Дотогава – и скоро ще бъде – човечеството ще изобрети електрически уред, който ще прави на пепел всичко, което излиза от човека, за част от секундата, където и да е. И това не е най-доброто, но ще се мине през това.
Във вашите мазета, по-добре, направете добре осветени работилници, лаборатории и пр., а също и складове, в зависимост от това, какво ще обработвате и складирате, без да оставате повече от два-три часа (ще се сменяте, ако трябва). От нивото на вашите изби ще тръгнат спасителни токове към всички изби по света; оттам към човешкото подсъзнание. И Агарта поддържа бази под земята. А още по-надолу има един цял уреден свят, който е свързан с инфравселената и нашето инфрасъзнание. Така че всичко е за добро и може да се използва за добро. Но Великите Посветени не рият като къртици под земята, за да вършат тази работа, а използват пещери, морета, океани и земи под морското равнище.
4. Има масивни помещения, които са били ползвани за кошара, за гледане на свине и т.н. Достатъчно ли е да се изкопае и изхвърли горният слой на земята за да се премахнат негативните излъчвания - или трябва и нещо още да се направи, тъй като искам и тях да ги направя обитаеми помещения за разни дейности?
-         Ще смесите торта с горния пласт на земята (до 15 см), ще я разбъркате добре и ще я продадете. По добре е да я подарите на някой добър земеделец – да дойде и да си я извади. Когато подарявате нещо, обиколете цялото село, целия град; ако трябва – много селища - и го подарете на най-бедния и най-добър човек. Ако сте в крайна нужда, може да го продадете, но по-добре е да го замените за нещо вам потребно или за труд. В първия случай (ако се подари – б.п.) ще се подмладите или излекувате или ще попаднете в рая, ако постоянно правите така. А във втория случай пак е добре – с ум и находчивост, по-бързо ще уредите база за новия живот.
5. В приземните и допълнителните помещения би трябвало да се постави настилка на пода. Дъските са скъпи и недостъпни. Какъв материал да се използва, който да пропуска енергиите и да няма негативно излъчване?
- На първо време, изчистете всичко до пръст и го отъпчете, а по-нататък, при възможност, ще направим с вас чудни мозайки.
6. Къщата ще се ремонтира. Всички ме съветват, че трябвало с вар да се боядиса, защото дезинфекцирала ù била природен продукт. Аз имам голямо съпротивление към варта – може би заради трудното ù почистване и необходимостта всяка година да се пребоядисва, което е далече от моите физически възможности. Аз харесвам латекса, тъй като дава прекрасна белота и може да се почиства чрез миене. Ако може да се каже нещо за него или препоръки в това отношение.
- Варосването на стените в народните къщи е велик принцип и носи много добродетели. Калцият и въглеродът във варта придават характер на обитателите и стремеж към чистота и святост, прогонват мързела и много духове-обсебители, поради необходимостта да се варосва всяка година. В съвременните бои и тапети има толкова много микроби и елементали, вампири, не само защото са неекологични, но и понеже не се подменят с години. Което е лесно, не е честно. Има и минуси на варта: когато няма подходящо спойващо вещество и се налага да се дишат частици, летящи из въздуха. И на теб препоръчвам вар, но за спойката и заздравяването ù попитайте вашия Велик Гладиатор, който освободи толкова много роби.
7. Има градина, различни насаждения. Зная, че когато някое растение не е необходимо, не трябва да се унищожава, а да се пресади на друго място. Обаче на това друго място вече са поникнали толкова много растения, че за да насадя едното, трябва да унищожа много други
- Само лудият работи с две саксии. Малко по-умният отива и сади и пресажда новите растения край реката и на други свободни места сред природата. Някои знаят, че в късна есен такива неща не са насилие.
8. Непрекъснато ми се набива в очите безочието на едни растения спрямо други. Едри, силни растения бързо израстват и безцеремонно покриват, задушават и изсушават нежни плододайни растения. Други пък, от "обич", така се увиват около тях и да ги стягат, че не могат да гъкнат. Трети пък са се впили в тях със своите пипала и самодоволно им отнемат силата и соковете, също както при хората…
Червеи разни властват над плодовете. Още напролет, с узряване на черешите, нямаме друг избор, освен да ги ядем с червеите и изпражненията им; или без червеите, само с изпражненията им; или въобще да не ядем череши. Ябълките, крушите, сливите сега също са обладани от червеи – малко може да се отбере за ядене. Дори в стаите, когато няма нищо хранително, те се завират по книгите или лазят по таваните и падат отгоре.
Листните въшки нападат най-нежните листа и средата на растенията и смучат соковете им, докато ги изсушат. А от плоските въшки, които се впиват навсякъде – и в листата, и в клоните, и в стъблата, - сякаш няма спасение.
Със всичките тези неща хората засега се справят донякъде чрез пръскане с разни отрови, копаене, плевене и т.н. Обаче тези отрови явно и нас не ни подминават, макар и да не усещаме. Особено е трагична борбата с колорадския бръмбар, който всичко изяжда, въпреки многократното пръскане с отрови, от които сякаш му няма нищ; но картофите, които ядем после, не знаем какво ни носят.
Моля за някакъв друг начин, чрез който бихме могли да опазим растенията.
- Поначало, градинарството е Евина работа – на падналата Ева. "Джунгларството" е работа на Тарзан, на новия Адам. Градинарството, адското земеделие, винаги убива едно за сметка на друго. Вече много сме ви говорили за това. Па не садете, не яжте неща, заради които трябва да минете през трупове! Всеки бурен, всяка тревичка е един труп. Хората вземат модел от градините, за да минат през трупове и към любимия си.
Знаем, рано е за вас още да минете без големи сочни ягоди, домати, краставици и пр. - затова и още не ви интересуват толкова много Божествените, малките, свободните, ароматичните неща. Някои посветени не ядат градинска продукция дълго време, за да проникнат над умствения свят. Други поддържат растения в естествени природни условия, но за това трябва наука. Няма да ви дадем тази наука, докато сте още пъдари, плашилари, копачи, орачи, връзвачи, резачи, торачи и пр. в интимните си отношения и отношенията към околните, които искат да хапнат от вашата градина. И дърветата в гората, подредени като войници, не само се измъчват, но и пращат убийствени сигнали по цялата Земя, докато не се разбъркат естествено. В бъдеще залесяването и градинарството няма да са на редички. Като престанете да ги правите на редички и да скубете приятелите им около тях, Поливачът ще дойде от небето. Ако не дойде, значи не си давате десятъка или кътате нещо, някого за себе си.
Не се отчайвайте. На вас ще се дадат и някои облекчителни методи при завареното положение, а Високите Посветени да привикват с орехи, диво жито и всички останали плодове на природата, които си растат с Божии грижи. И останалите можете да ги върнете към живата природа, ако не ламтите за много и за голямо.
Има адска, има и райска природа. Адската природа отразява точно това, което вършат хората. Единственият изход е в едно населено място да заживеят повече добри и чисти хора. Тогава "лошите" растения ще отслабнат и "добрите" – плододайните – ще се засилят. Ще дойдат птичките, почти напълно ще изчезнат червеите, въшките и гъсениците. И като отдалечите от тях и прозаичните приказки, яденето и пиенето, адската музика, мислите за пари и грижите за имоти и за утрешния ден, тревогите за щяло и не щяло, постепенно райската природа ще се върне. Дотогава ще ядете червеи или - още по-лошо – химикали.
9. В двора има животинска тор. Съветват ме да я откарам на градината. Беше казано, че не се препоръчва животинска тор. Как би трябвало да се подхранват плодоносните растения?
-      Хората не знаят, че почти във всички случаи естествените торове са по-опасни от изкуствените. Тор от животни, които са насилвани, измъчвани, работят продължително време, живеят в тъмни помещения с отровен въздух и ги хокат с най-долни думи, дават не само смъртоносно месо и вторични животински продукти, но и торта им е смъртоносна. Може да надуе и увеличи продукцията, да стане по-хранителна в едно отношение, но в друго отношение ще пръсне навсякъде страшни физически и астрални зарази, ще доведе до отчаяние, самоубийства, идиотизъм, наркомании, пиянства и пр.
- Затова естественият оборот на целулозата и другите хранителни вещества в свободната природа и естественото ù наторяване от свободните животни е единственият начин, благословен засега. И той не е идеален, защото и дивата природа на Земята е измислена от един двойкаджия, избягал от Школата, но той е много талантлив; и всичко хубаво, което виждате и което ядете, се дължи пак на него. Или – по-точно - на Божественото в него.
Едновремешните хора, когато Господ ходеше по Земята, когато всички живееха в мир и сговор и нищо не се купуваше и продаваше, нямаха тия проблеми като сегашните. И така, най-хубавата ви поговорка си остава: "Дето обич и любов, там и Господ е готов". Обич – по високия идеал, към Божите хора на Земята и любов към всички, раздаване на всички, решава всички душевни и икономически и стопански въпроси.
Но ние пак ще приложим някои тънки методи чрез музика, пеене, молитви, четене на Слово Божие и живот според волята Божия, сред растенията, за да видите как адските видове ще отстъпят и райските ще върнат първородството си.
10. Да, но трябва да можеш да пееш. Тук проблемът остава мой. Още от далечните години, когато учителката ми каза, че не мога да пея, аз блокирах - и досега още не мога да се отблокирам. А много бих искала да мога да пея… Затова е и много важна концентрацията, с която все не мога да се похваля…
          - Относно пеенето ти, Небето още тази сутрин, при изгрев слънце, взе решение да започне братски уроци по пеене. Но и във твоя случай няма да се мине без изучаване на инструмент, преди да развиеш вокалния си център. Само че пианото не е твоя инструмент, защото не е пеещ, а ýдарен. За теб се иска духов инструмент. При теб е без значение какъв. Искаш ли да послушаш най-хубавите концерти на различни духови инструменти и сама да почувстваш кой е за теб? Това не изключва пианото като облигат, но ако почнеш с него, по-трудно ще напреднеш. Има един чудесен вариант, който обединява и двете: орган, хармониум.
Наистина, концентрацията е твоят основен проблем. Това означава да приключиш със системата "от всичко по малко" и да си поставиш генерална цел, до края на този живот да овладееш нещо в съвършенство и да му отдаваш сили и време в 70% от всички твои останали интереси и занимания. А не като видиш нещо, веднага да кажеш: "Искам и това да имам, искам и това да знам!". И това може, защото без разнообразие ще умреш - но само 30% отсега нататък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар