понеделник, 28 ноември 2011 г.

1274.2011.05.22 Пак опит със сурово жито

Книга 38


22.V.147(2011)
София - Изгрев

ПАК ОПИТ СЪС СУРОВО ЖИТО

08:19:49 ч.

            Поради шанса да прочетем още едно указание на Учителя за житния режим, пубикувано във Фейсбука, двама души решаваме да почнем опита от днес.
            Ето текста, предоставен от Богдана Георгиева:

            "Добре е от време на време да ядете само сурово жито. През това време не трябва да се употребява никаква друга храна, нито хляб, освен да дъвчат сурово жито, добре изчистено и измито. Този опит да приложат само онези, които са нервни и неразположени и които искат да се лекуват. Ако ви се вижда много един месец, направете опита за една седмица. Ще накиснете от вечерта 100 г. чисто жито с вода, ще го разделите на три равни части: ще дъвчете сутрин, обед и вечер; ако ви се пие вода през деня, можете да пиете колкото искате. Ако бяхте се поставили на този режим от по-рано, щяхте да имате по-здрави зъби и нервната ви система щеше да бъде по-добре регулирана. Почувствате ли нещо дисхармонично от опита - спрете го."

ПЪРВИ ДЕН: 22.V.147(2011)

Първи път:
            Първа хапка от десетина зърна, дъвкана 99 пъти, но явно още не се стига до дъвка. Ползваме пшеница за покълване от ЕТ "ТИТ Теньо Тенев", гр.Камено, Айтоско. В най-скоро време трябва да намерим лимец.
            Втора хапка, дъвкана 120 пъти – също;
            Трета хапка, дъвкана 240 пъти – също.
             Четвърта хапка вече без броене. Дъвкането започва в 6,20ч., все още слънчев астрологически час. След много дълго дъвчене става на дъвка. В момента е 8,36 (вече 2 чàса и 16 минути – житената дъвка още не се е разпаднала. Това сме изпробвали неведнъж и е стигало до три чàса и повече Явно ядрените сили в пшеницата са тъй мощни, че не се предават лесно...
            При това положение, ако човек реши да дъвче само 10 сурови зърна докато станат на дъвка и накрая дъвката се разпадне, количеството 33 грама на прием се оказва огромно излишество... Най-благоприятни за дълго дъвчене са двата астрологически часа един след друг – Слънчев и Венерин, но явно и те не са достатъчни, за да се разпадне дъвката, и затова опитът ни днес продължава и в Меркуриев час. Знаем, че с това ядрените сили от житото минават в организма – първо в главата, където почват да чистят и устройват всичко по матрицата на първозданния човешки мозък. Оттам би трябвало да стегнат и тялото, да излекуват болестите.
            При предишен опит, на третия ден се стигна до невероятна лекота и пъргавост на тялото, видимо отслабване, но съхранена и увеличаваща се сила и бодрост; очилата от 3 диоптъра станаха излишни – четяха се даже най-дребните букви в лекарствените указания, които, впрочем, станаха излишни. Престанаха болките в жлъчката, сърбежите по тялото, простатните проблеми, зачервяването около ноздрите и в средата на гърдите, болките в оперираното коляно при ходене и пр. Само за 3 дни след житния режим 10 дни миналата година, макар и облекчен (с орехи, мед, лимон, ябълки и канела), започна да расте коса!
            8,55ч. – дъвката още не се предава... Намалява, но още не бива да се гълта, ако искаме да извлечем и последния ù ядрен запас.
            Дъвката от жито е упорита, но човешкана воля се предава и затова в интервала от 22 до 31 май продължиха плебейските навици да се яде готвено, сладичко, соленичко – вкусно...

1.VI.2011 Отново твърда решимост да се мине на режима със 100 грама сурова пшеница. Днес ще бъде със споменатото по-горе жито, но междувременно дойде информация от Силвинка за истинския лимец, която ще поместя тук – може да е единственото ни спасение засега в България:

            Лимецът, който сега предлагаме, е органичен и вече с почти 100% кълняемост. Зародишът му е жив, зърното не е наранено изобщо при лющенето. Просто, след като се накисне вечерта в студена водичка, на сутринта вече се подава кълнчето. Може да се ползва за салати; като заместител на хляба; за брашно; смесен с мед, тахан и ядки; за пречистване на житен пост и пр.; за кълнове. Ето тук има някои рецепти с лимец:


            Когато едно семе покълва, в него всички вещества се преобразуват и активират. Ето тук има повече информация за кълновете:

            Цената му е същата – 17 лв кг. и може да се вземе от мен директно, ако сте в София, или да се изпрати с куриер. Тел ми са 02 872 1607, 0894 340853, 0887 872462 skype silvinakar, e-mail:silvikar27@hotmail.com  Много хора го опитаха по време на житния пост през февруари, някои продължиха да го правят всеки следващ месец и споделят колко добре, леки и жизнени се чувстват, както никога досега. Житото е най-ценната и пълноценна храна, дадена на Новото Човечество.. Много се говори за суперхраните, но за нас лимецът е в челната редица. Когато човек се храни съзнателно с такава храна, но и изобщо когато се храни правилно, това може да се използва както за освобождаване - било то от килограми или пороци, недостатъци (в този случай се прави пост след пълнолуние), - така и за изграждане на добродетели, на качества, за което можем да медитираме в дните на поста, за подсилване на организма. Нарастването на луната – 2-3 дни след новолуние - е подходящия период за такъв тип пост.
            Ето и най-новия филм на БНТ Пловдив за лимеца – "Слънчевият плод от Сириус": http://eko.bntplovdiv.com/slancheviat-plod-ot-sirius. Изпращам и още малко информация, която събрахме за тази 1 година работа с това уникално растение:
            Лùмец или лимèц? Има объркване между лùмец (Triticum monococcum) и лимèц (Triticum spelta). В действителност, те са много различни. Спелтата, както ще посоча по-долу, се състои от няколко подбрани сорта. С лùмец вие със сигурност ще ядете автентична зърнена храна, идваща директно от Твореца, без никаква генетична намеса през вековете.
            На пазара в магазините за здравословни храни се продават много от сортовете древни пшеници, някои от които са наречени и "лимец". Човек сам може да сравни двете култури - българския и чуждия – по форма, вкус, мекота са твърде различни. И, съответно, по цени. Затова е наложително да внесем яснота, като изясним разликите между стабилния еднозърнест лùмец (Triticum monococcum) и останалите видове: спелта (Triticum spelta L.), двузърнестия лимèц (Triticum dicoccum.), камут (Triticum polonicum), динкел и др.
            Еднозърнестият лùмец (Triticum monococcum L.) е най-древният вид от групата на покритите или несъщински пшеници, произлизащ от дивото растение (Тriticum baeoticum Boiss.), и не е променил своята генетична структура спрямо своя див предшественик. Има данни за произхода му отпреди 17000 години..
            Защо се смята, че еднозърнестият лимец превъзхожда по качества и генетична стабилност останалите видове? - Той е дошъл оттам, откъдето са дошли първите хора, и е останал непроменим и неизличим диплоид с първичен хромозомен набор от седем хромозомни двойки (2n=14)! И толкова. Нищо друго, нищо по-различно! Каквото е в овъглените земни пластове от неолита, в египетските пирамиди и край стените на древна Троя, същото е в тракийските могили и в нивите днес. Спелтата обаче е хибрид, произлязъл от фермерските ниви. Култивирана е след хибридизацията на emmer- или durum-пшеница с див вид диплоидно житно растение (Aegilops cylindrica). Няма де се спирам на и без това добрите ù качества, но не мога да не изтъкна, че еднозърнестия лùмец (Triticum monococcum L.) я превъзхожда.
            Той е жилав диплоид, расте върху бедни почви в груб климат и не изисква торове, иска малко вода и не приема никакви пестициди. Отнема 11 месеца, за да порасте - засят през септември, се събира през август. Производителността е ниска, тъй като не е имало изкуствена селекция (100 до 150 кг. на декар). Зърното е с трудноотделяща се покривна люспа, отделянето ù представлява сериозно предизивикателство за обикновения фермер. Теглото на люспата е съизмеримо с теглото на самото зърно. От 100 кг се получават 45 кг. изчистен лùмец.
            Хранителна стойност: Богат на въглехидрати, белтъчини, мазнини, той е с висока хранителна стойност зърнена култура. 100 гр. лимец осигуряват достатъчно протеини за един ден. Той съдържа два пъти повече ненаситени мазнини от пшеницата, и благодарение на влакната си е много смилаем. Той съдържа много малко глутен. Съществуват сведения, че при поне 70% от хората с глутенова непоносимост не предизвиква алергични реакции, поради това има едно неправилно схващане, че лимеца не притежава никакъв глутен. Той е много богат на минерали - 4 пъти повече магнезий, в сравнение с кафявия ориз, 5 пъти повече фосфор, отколкото соята. Неговите протеини съдържат 8 вида аминокиселини, включително и лизин, което рядко се среща в зърнени култури. Лизинът е есенциална аминокиселина, забавя стареенето на костите /остеопороза/, спомага за добрата концентрация, оказва профилактично и задържащо действие срещу вируси. Според последни проучвания, лùмецът е добра храна при диабет. Съдържащите се в него разтворими въглехидрати-полизахариди притежават способността да укрепват имунната система.
            Анализ за 100 грама: енергийна стойност - 1580 KJ;. За 1 кг.: калий - 3960 мг., натрий - 110 мг., мазнини - 2,88%, магнезий – 1320 мг., протеини - 11,80%, калций 220 мг., въглехидрати - 74,94%, фосфор - 4200 мг., фибри - 7,65%, желязо - 26 мг., витамин В1 - 0,37 мг., цинк - 0,34 мг., витамин В5 - 0,80 мг. витамин PP - 5,20 мг.
             Разбира се, не смятам, че с това изчерпвам информацията около този древен сорт. Целта беше да го разгранича от останалите видове, защото той наистина заслужава това със своето постоянство, запазено през хилядолетията – качество, много ценно сега, във века на генно-модифицираните храни.

1.VI.147(2011) – Наистина, 2 часа дъвчене на една хапка от 20-ина зърна, макар и смекчени от накисването и покълнали, не са достатъчни житото-дъвка да се разпадне. Затова стои въпросът как да се изпълни режимът 3 пъти дневно, след като не само Юпитеровият час, но и даже последователните Слънчев и Венерин не са достатъчни за тази цел. Един приятел казва, че не продължава, а гълта хапката, макар и да е още във вид на дъвка – не е извлечена цялата ù ядрена сила. Помислих си, че все пак е извлечено огромно количество сила и елементи, в сравнение с всяка друга храна и вид хранене, а че остатъчната немалка сила в "дъвката" може да се използва за лекуване. Така, сложих я върху една раничка на ходилото, за да видя ще има ли по-бърз лечебен ефект. Мисля, че се получи – сега ходя вече.

2.VI.147(2011) - Втори ден на режима по 100 гр. сурово жито, три пъти дневно, в Слънчев, Венерин и Юпитеров час. Решавам и аз да гълтам цялото количество от по 33 грама добре сдъвкана пшеница, преди да е станала на дъвка или да се е разпаднала дъвката. Така упражнението, дадено от Учителя, ще може да се изпълни както е казал: три пъти на ден, именно такова количество. Ако "инатът" продължи, има шанс да се постигне целта: отслабване, излекуване на всички болести, духовни преживявания. Инат е имало досега при такива опити – на два пъти пълен пост по 40 дни, само на гореща вода. Така си спасих жлъчката от хирургическо премахване и имаше други положителни ефекти.
            Само два дни – и енергичността и веселието видимо се проявяват. Това прави впечатление и на околните. Работоспособността – по 14 часа дневно – не е спаднала, даже се усилва. Бузите хлътват, скулите се очертават красиво, очите блестят, ръцете и пръстите и краката долу добиват аристократичен вид, не са надути както обикновено. Спомням си какво каза Венно преди години, когато правих дългите постения: "Това е твоят истински образ!". Гореща вода пия в двата лунни часа, но може би трябва повече от 2 големи чаши - и да се изпълни пиенето с "дъвчене" на водата и по-късно преглъщане.

 Вечерта преди заспиване – първият психологически ефект: виждам ясно в будно състояние жена с прелестна жълта рокля с невероятно красив стил, полусветеща, като че ли в друго измерение.

3.VI.147(2011) До обедния Слънчев и Венерин час включително режимът за днес е изпълнен. Понеже е петък, задавам си въпроса, дали не трябваше от вчера на обед до днес на обед да спазя класичесдкия пост, определен от Учителя, въпреки че приемам само сурово жито. Късно се сетих. В други случаи това трябва да се опита. Напълно е възможно в петък да се започне в Юпитеровия час преди пладне, и третия път да се завърши в Юпитеровия час преди залез слънце. Знаем, че Великите Посветени от ранга на Кутхуми въобще не са се хранели от обед нататък; а за нас, по-обикновените, Учителят е дал това упражнение поне за четвъртък. Важно е, понеже ако се яде четвъртък след залеза, се попада в Лунен и Уранов (Сатурнов) час, а това е крайно неблагоприятно за целта на Нептуновата вечер - не може да се излети в Божествения свят. Всяка вечер, при заспиване преди 10, се попада в различни светове, но в Божествения това става само в четвъртък. Ако ученикът не е спазил поста този ден, връщат го. Това ни го обясни още Катя Зяпкова през 60-те години.
            Следобед, при почивка със затворени очи, виждам ясно множество червейчета, като че ли обхванати от паника. Обяснява се, че това са микрочервеите, които живеят във всеки човек с килограми, но сега при мен са ужасени, понеже трябва да си отидат...
            Тази година житния режим не го спазих докрая, но за сметка на това почнах да се храня само в неделя и вторник. Четвъртък ям само един плод сутринта, а петък – един следобед Това правя вече трети месец. Имам сила, отслабвам, нищо не ме боли; бистър ум; дух, който постига лесно всичко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар