сряда, 17 август 2011 г.

052.1984.08.26 Познанието на злото

Книга 4

26.VІІІ.120(1984)г.
София-Изгрев

ПОЗНАНИЕТО НА ЗЛОТО
ЖЛО / ЕБ-1

Приеми, носителко на нечовешка мъка, Моите поздрави! Приеми опората Ми, приеми я! Нека пред уплашеното ти сърце лошите влияния побягнат и избягат завинаги. Никога не мисли, че си изоставена от любимия - няма такова нещо, повярвай Ми. Оре се, просто, дълбока оран в прекрасното поле на душата ти. Познанието на злото не е дял на всеки, но ти си избрана от векове.

                             Царица Шабаад - Месопотамия

Ти подписа таен папирус още в Месопотамия - много, много отдавна - и прие оракулски сан на първопосветена. Носителка си на славни скрижали; обикната бе от маги, жреци и фараони, осияна бе от звездата Нокрам, откъдето ти спуснах още тогава тайната на балсама за пътувания из горното царство на Пта. Но ти не издържа и употреби този балсам не само за непосредствено изучаване на това царство, но и за проникване в домовете на ония, които още не искаха да ти се поклонят. Не ти стигна половината царство на Месопотамия, Ренското царство, Протонската земя и Расонските предели, ами поиска да притежаваш и Халдея!
Забрàви за приказните пътувания из Палéх и Ура, разкъса Пламтящия Договор за Мир и Приятелство и се впусна да подчиняваш "неверници"! Лоша стана, неправедна - ходилата ти познаха още много безсрамни пътища и много човешки души почерни.
Жохр бе обаче врага ти, който ти се опълчи открито. Презрял женските ти омайности, той вдигна цяла стена от диви племена срещу тебе и ти бе разбита от тях безнадеждно.
Последваха години на страшни мъчения и унижения. Ти бе отдавана на поругание на всеки срещнат! От теб не остана нищо човешко в душата ти - озвери се срещу целия свят и реши да му отмъстиш. Обаче мъките ти не останаха и без добра следа: храната ти вече не ти се нравеше и питието ти вече не бе човешка кръв.
Приеми тази истина без да се потрисаш - всички тогава бяхте такива. Ядяхте децата на враговете си, правехте си оргии след кръвопролитие. Сега сте малко по-горе от онзи позор, но пред очите на Справедливия кръвта на животното не е по-малко ценна от кръвта на човека.


Да беше от земно черво родена, не би Ме било еня за тебе. Но ти се роди на далечно слънце, където можеше да бъдеш сама с всички. Падението ти след това трябваше да се изкупи - и сега текат последните минути. Пред тебе е вече голямата свобода и опрощението на Халдея. Когато тя завърза със златна верига сърцето ти, прокле те: "Нека прогниеш от мъка и скръб по едного и се косиш от плач за него; и нека той винаги те напуска, понеже живот, скован от любовни вериги е по-красив от кървавите чаши на Месопотамия!" Магите на Халдея платиха за твоята душа и я откупиха от чародеите на Месопотамия. Халдея знаеше за твоята родина в небето и пое дълговете ти, но не можеше да не остави и малка част на тебе. Тази част ти я изплащаш и досега.
Моля те, вслушай се в съвета Ми сега. Ще бъда много кратък. Ти ще се освободиш окончателно от магията, ако отхвърлиш кървавите ястия и животинските продукти, изключая сиренето и киселото мляко; ако се оставиш в ръцете на Посветени, които знаят как да работят с тебе; ако отдаваш време и сили за победата на Новото Небе и Новата Земя. А ти можеш всичко това!        

Няма коментари:

Публикуване на коментар