сряда, 17 август 2011 г.

083.1985.01.30 Да го търсите със свещ!

Книга 5 


30.І.121(1985)г.
София – Изгрев

ДА ГО ТЪРСИТЕ СЪС СВЕЩ!
ЖЛО/Д. - приятел на Луниела

“Затова вие трябва наистина да търсите със свещ, може би още години наред, онзи приятел и любим, с когото си допадате на всички полета.”

          Носи освежаване, но и проблеми. Оправù се с него, но не изведнъж, а на етапи. Общо казано, е положителна, светла душа, но за мост към Новото Човечество не става. Можеше да си бъдете полезни в един план, но ти си остро чувствителна за неща, които са твърди при тебе. Ако можеше да приемеш кристално ясен сценарий на интимни отношения, без разрастване на връзката и без никакви психологични претенции и от двете страни; ако и двамата можехте да се възприемете само като радващи телата си, най-свободни щяхте да бъдете. Но за всички други претенции и усложнения не отговарям, понеже, по принцип, интимната връзка е най-сложният проблем и тя може да се реши или с пълно единение на всички полета, или с кристално ясен регламент на единение сàмо на определени полета. Вторият случай не е постижим за търсещите единство на съзнанието - те искат или всичко, или нищо. Затова са остро чувствителни към недостатъците на партньора и на взаимоотношенията - имат идеален модел. Но по-артистичните личности могат да организират връзката чрез приемане на роля - нещо, което не е лъжа или самозалъгване, а просто психологичен експеримент. За тази цел обаче и двамата партньори трябва да са съгласни да експериментират. Ако единият е ангажиран с повече чувства, планове, страхове, претенции и пр., немислим е такъв модел: при такъв злощастен опит винаги ще има нещастен и потърпевш. Много често, уви, и интимната връзка е поле за доказване на психическа власт, на надмощие. Не обмяната на радости, а борбата за "права и задължения", за "истини" и "неистини", става тяхната доминанта. Това обикновено се извършва на съзнателно ниво. Но когато аурите на партньорите са несъвместими или малко съвместими, спречкванията и напреженията са само следствие от това - тяхната логика и психология не е последователна и нищо не може да ги обясни разумно. Затова вие трябва наистина да търсите със свещ, може би още години наред, онзи приятел и любим, с когото си допадате на всички полета. В останалите случаи, при некармична връзка, необходимо е, по възможност, най-точно регламентиране на принципите, целите и формите на вашите взаимоотношения. При пълно съгласие и от двете страни, такава една “работна” емоционална връзка е по-добра от разкъсващата и съсипваща самота.
При кармична връзка обаче имате само един изход – търпението. При теб връзката е некармична в случая – имам предвид минала карма – и се е оплела дотолкова, доколкото отскоро сте тръгнали по неизяснен път.
Живей за високия път, за великото бъдеще на общото ви дело и допускай близо до себе си само онези, които са ти побратими или които не биха ти пречили да си вярна на себе си.
 Може да зададеш конкретни въпроси.
          Питай го, на карти или на кафе, дали е решил проблема си с жена, с фамилия, започваща с “Н”. Ако е от вида на хората, които са си разрешили проблема с приятелки с такава фамилия, той тогава тъй ще го разреши и във връзката с теб. Но трябва да бъдеш естествена и деликатна.
           Още нещо. Работете с този нелесен дух, понеже той има големи данни. Докато търси връзка и помощ, не му я отказвайте. Приемай го такъв, какъвто е, не му прави забележки абсолютно за нищо; мъката му е голяма - затова е такъв. Пръстенът се затваря. Ще анализирате случая отново, защото той не е за опериране. Има за разрешаване проблем, който го мъчи от Нова година. Понеже той е много стар и опитен дух, който има развити, изключителни дарби и качества, него го ползват представители и на двете ложи. Никой не знае, че неговата душа е арена на страхотна драма, което не се случва при изцяло определените към злото. Ще ти обясня някои неща следващия път, понеже вече съм определил, че с него трябва да стане важна промяна. Тази промяна ще го накара да си сложи на карта живота, но да се самоопредели. В противен случай, пиянството ще стане още по-страшно и неудържимо. Тъй като си спомням подвизите му в защита на Мои ангели на Земята, Аз в най-скоро време ще му дам шанс да преживее интензивни промени, след което ще се разгледа отново въпроса за неговото спасение. Не го изоставяй, ако чувстваш, че има нужда от теб. Но по-добре не с категоричност и рязкост, а с демонстриране на това, че ти прилошава, да разбере, че преминава всякакви граници. При всички случаи пътищата ви се преплитат, понеже, претърпявайки уроците му, вие изграждате качества, а той има шанс да не пропадне окончателно. От сега нататък поемам под лично и непрекъснато наблюдение Д., с което се ускорява кармата и дихармата му. Пряко замесените в неговото вербуване на страната на вашите врагове, ще бъдат подложени на строга ревизия, което той ще почувства, понеже има граници в произвола на користните марионетки на злото. Тъй като има да се развиват екстрени събития - не само около него, но и въобще, - питонът около врата му ще се разхлаби и той ще се промени. Но онази, която не можа да го приеме такъв, не е виновна, тъй като Аз реших да я предам в ръцете на по-добри шансове. Сега тежката задача се пада на теб. Те мислят, че ви държат в ръцете си, но не знаят, че Аз държа тях в Моите ръце… Най-трагичният герой в тази драма не е някой друг, а именно той. Правя последен опит да го възвърна към светлата му мисия на тази планета. Приеми го наистина такъв, какъвто е в момента. Опитай се да го облееш с любов и грижа, направо бъди сляпа за крайностите му, угаждай му във всичко, без изключение. Повярвай, това е единственият път! Нека да те завлече “надолу” – ако потрябва и пийте заедно понякога - това няма да продължи дълго. Ти не си нито монахиня, нито член на въздържателно дружество... Не обичаш това, но в случая се касае за два месеца сàмо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар