сряда, 17 август 2011 г.

151.1985.11.30 Аз искам прелестни ученици на всички полета!

Книга 7

30.ХІ.121(1985)г.
София-Изгрев

АЗ ИСКАМ ПРЕЛЕСТНИ УЧЕНИЦИ
НА ВСИЧКИ ПОЛЕТА!
ЖЛО / НИ


          Цялото небе разчита само на вас - напълно лишените от всичко на тази нещастна земя! Премазването ви е такова, каквото не е било никога! Оправянето на нещата ви не е това, към което трябва да се стремите, понеже Моите хора сега трябва да страдат нечовешки, поемайки последните напъни на родилните усилия, които прави Новата Раса. Приемете мъката и чувството, че умирате, като закон, правило, позиция на съзнателното си усилие да бъдете съработници на Бога. Предстои ви необозримо поле за работа, обаче сега нощта е най-гъста, пъкълът - най-страшно разярен, тъй като го изривам от земята окончателно. Неговата особеност е, че обича само сладкото, не може да понася страдания ни най-малко, понеже сáмо може да причинява страдания, а сам за себе си търси лекото.
          Приеми сега и ти, абсолютно смирено Мое съкровище на тази земя!
          Проверих и изпитах човеците, но измежду тях сте малцина толкова чисти, че да оставят напълно себе си в името на ближния. Понеже не изпълнихте онова, което бях казал - поотделно и заедно, - поразих неочаквано, в самото сърце, всекиго от вас. Проумейте и не падайте повече: насъщното като хляб Слово Божие не понася неизпълнение; не отива пред вас да оправя пътищата ви, ако вие не Го слушате. Понеже беше ви казано да си помогнете взаимно, а вие не го изпълнихте, развалих всекиму надеждите, но затворих и пътя към по-нататъшен кредит. Преминават времената на кредита, той се използва навреме - когато е казано!
          Онова, което Аз съм разрешил и определил, е свято и премъдро. Но вие изпадате в човешки колебания и съмнения, поради което се отдръпвате. На Моите милиарди човечества в Трите Вселени не се налага да остаряват и умират, понеже имат следното правило: домът им никога, никога, никога да не остава без гостенин! Ала именно гостенин - не “постоянно присъствие”... Постоянното присъствие има точно толкова катастрофален ефект, както и постоянното отсъствие. Постоянно съжителство има, но това се нарича “божествено съпружество”, а то е толкова рядко, колкото е и сливането на сродните души.
          Носителите на Новото живеят на постоянно изменящи състава си групи - така си помагат; но за Новото Човечество именно това ще бъде моралът. С това не искам да кажа, че Новото Човечество ще прави поголовни полови връзки - нени най-малко! Но Новото Човечество няма и да спира този импулс, когато някой има силно усещане, че на някого е необходим. Не е грях самата връзка, а грях е обсебването, ревността, недопускането на други в общото божествено семейство на приятелите, които се хранят заедно, посрещат житейските трудности заедно и плуват към спасителния бряг заедно.
 Намерú, намерú, намерú и постоянно намирай такива закъсали души или побратими с висша мисия, на които да ставаш приятелка, сестра или майка! Не инстинктът, не животинското, а тъкмо високо духовното във вас стене и вие от мъка, понеже не живеете братски. Поставете братския живот на първо място - свещен щит срещу бури и несгоди, смисъл и съдържание на нещата. Не е необходимо да се взимат непременно чужди деца от сиропиталища - това е за някои, които нямат друг изход. По-важното е непременно да приемете някой, който работи и мисли за другите - той ще отвори полето на инстинкта; същевременно, не оставяйте никого повече от определен срок, според предварителна уговорка, понеже пак ще си навлечете беля на главата.
          Нямайте съмнение, че Аз ви говоря - ако изпълните, ще съдите по резултатите. Аз имам работници, които няма къде глава да подслонят, които са Синове Божии! Не искате ли да им бъдете съработници? Помагайте на такива; същевременно, работете някъде в света, но стабилно; а в свободното време се отдайте на най-силната си потребност. Ако за тебе това е Словото Божие - дерзай.
          По-важно за тебе сега от незабавното постъпване на работа няма. Наистина, няма нищо по-прекрасно и благородно от детска градина или нещо като ясли, и особено грижа за сираци. Там ще настъпят особени и приятни, бързи промени в настроението и здравето ти, самочувствието и облика.
          Ти си родена за обич! И трябва да раздаваш обич, щом като си я спряла от толкова години. Не само близките са ония, на които трябва да се раздаваме; напротив - разлей обичта си нашироко! Обаче, да превърнеш това в професия, няма нищо по-хубаво. Да видиш как ще се възроди сърцето ти! Нямаш ни най-малка представа! Но - без кухнята. Там не е за тебе. Приеми всичко друго, което има пряка връзка с грижите за децата - ако не може детска учителка, то “леличка”. Най-противното за някои студени жени е пряката грижа за много деца, особено в яслите и тези в предучилищна възраст, но най-вече изоставените деца. За теб ще бъде най-големият стимул миенето им, храненето, преобличането, приказките, милването, прегръдките, целувките - та те са така много лишени от всичко това! Не се бави нито миг, работа ще намериш навсякъде. А що се отнася до по-братима, който можеш да приемеш в дома си с уговорка за няколко месеца или една година, то това не е този, който сам мечтаеше да поживеете и поработите заедно; неговият път сега е друг и няма вече връщане от там. Ако бяхте послушали няколко месеца да поживеете заедно, нямаше сега да стигнете до тези катастрофални състояния.
          Не препоръчвам “бомбеното” гладуване, направо го отпишете като метод в тези усилни времена, когато сте на фронта - войник на фронта трябва да яде, това зная Аз! Тактиката на суровите режими е за пенсионери и отпускари, а на вас е достатъчно вегетарианството, но пак без крайности – суровоядството. Ако нямате от всички видове ядкови плодове изобилно, има опасност да прегорите нервната си система с въглехидрати и да рухнете. Нахранвайте се хубаво - по всички правила - и нека това ви е защитата срещу всички нещастия и болести, и напрежения. Не че не препоръчвам режими, но по-рядко и по-краткотрайни, с оглед на момента - при по-малки натоварвания. По никой начин, абсолютно по никой, вече не оставайте без професионална стабилност - в името на нищо! Понеже сега това е мерилото, методът и условието. Ако се стабилизирате професионално; ако не предпочитате някои центрове в себе си за сметка на други и ако работите със Словото и Братството, нямам думи какъв хубав живот ви очаква!
          Професионалното поставете на първо място, няма друг начин!
          Въглехидратите са антрацит, той гори с буен пламък и изгаря стените на клетките, както и съединителната тъкан. В други случаи се натрупват като масти и тлъстеете.
          Приемете, ако не някои ястия с картофи, леща и прочие, то поне достатъчно черен хляб и понякога кисело мляко, сирене, понякога може и яйца, но от селянка. Съвършено неправилно е само плодовото хранене; не че не може, но съм казал още тогава:всякакви плодове т.е. и банани, и други, с високо съдържание на белтъчини. Като разстроите с едностранчиви режими равновесието на жлезите и центровете, може ли да очаквате сили, настроение и здраве? Приемете, че пълноценното хранене е 1/3 от цялостния живот - ни повече, ни по-малко. А вие не копаете в тази област, не признавате нещата от кръста надолу, въобще не се развивате правилно в земното си преднаначение. Който иска да е Мой ученик и възлюбен, трябва да приеме Трите Вселени, а не само две или една, а това ще рече напълно осияни центрове - от горе до долу.     
          Окото Ми констатира, че наистина майчинските чувства трябва да се раздвижат у теб най-интензивно, ако не могат интензивно да се раздвижат половите, а това значи следване на пътя, който очертах. От липсата на майчинство страдат гърдите у жената, а от липса на съпружество - половите органи. Сега това не значи, че всички трябва да раждат или да преминат през половия живот, понеже мнозина са призвани да превърнат физическото майчинство в духовно майчинство, а половият живот - в братски отношения.
          Но какво значи това? - Непрекъсната грижа за страдащите, а не само за близките - това значи майчинство! Пребродите ли всички нещастни и закъсали, всички ваши братя и сестри, помóгнете ли им в бедите, Небето създава такъв силен огън у вас, че няма опасност от развитие на никакъв рак и тумори в гърдите и гениталиите на жената. Половият живот не е задължителен, колкото и необходим да е той на полето, на което се намират повечето мъже, например; но той е неизбежен, ако не се живее братски за едно велико Дело, тъй като само братският живот и единствено братският живот предизвиква огнище на възбуда и вдъхновение, равносилно на половото. Така че манастирите някога и сега са един опит в това отношение, обаче неуспешен, тъй като Аз не познавам напълно здрави калугери, напълно лишени от психически отклонения. Ако манастирите бяха мъжко-женски, намирам че можеше някои от участниците да се превърнат в целомъдрени и на физически план, но на останалите не би трябвало да се пречи да живеят полово. Целомъдрието не е нещо физическо, Праматерията, например, няма такова понятие “целомъдрие” като вас.
           Сега ти не се плаши, но сериозно помисли по всички тези пунктове. А Аз искам прелестни ученици на всички полета! Обличайте се съвършено, носете се съвършено, предайте този импулс, съвършенството, навсякъде - не се изоставяйте, понеже сега е моментът да Ме послушате и да се подмладите. С вас е Бог! Само тогава, когато не търсите нищо от никого, ала дарявате всичко на всеки, то търсещите, нуждаещите се, бедните са толкова много, че работа няма да липсва никога.
          И без прекалено съжаляване на нещастните! Приемеш ли това в професионален план, както говорихме, то е предостатъчно - останалото време отдай за Словото - с тази уговорка, че ще се стремиш да работиш съвършено. Ти можеш! И ако, при всичко това, пак остане някаква болка, някаква мъка, проблем или болест, смирено благодари, че си удостоена с честта да не те “отмине тая чаша” - понеже друг път за побратимство на Христа Аз засега не зная. Някои ги разстрелват и бесят, други ги изтезават по затворите, трети се мъчат страшно от наследствени и придобити недъзи и т.н., и т.н., и т.н. С вашите мъки се постига нещо непостижимо по друг начин - свалянето на Царството Божие на Земята! Ако много Ме молят, нищо не Ми коства да освободя някого, но тогава някой сектор на планетата ви няма да бъде божествено устроен, когато настъпи времето. Това не значи да не се лекувате, но, преди всичко, значи да вдигнете глава най-после и да поемете пътя на победители. Стига вече мекошавост! От вас се иска геройствоежедневно геройство!

           - За М.?
           
            - Ако не се изпълняват предишните инструкции, проваляш себе си и нея, а не помагаш по този начин. Не по този начин се помага, като човек съсипва напълно себе си. Това е изпит само за сатани и пълни егоисти - да провалят себе си напълно заради други. А ти не си индивид още. Напълно оформеният индивид може да се жертва дори и изцяло, понеже "неговото" не се губи, т.е. "неговото" е безсмъртно. Обаче, докато още се оформяте като индивиди, никога не отдавайте всичко от себе си - Бог не позволява! То е все едно бременната майка да прекъсне изграждането на детето, с цел да помогне на някой възрастен с кръвта си. Това е престъпление, убийство не само на плода, но и на онзи, другия, понеже кръвта на бременна може да бъде катастрофална за някои хора.
          Така и всички вие, които се изграждате в утробата на Найанда, пазете се от навлеци и вампири, но помагайте на близки и непознати - само понякога, когато можете; но не по тяхната гайда, а по ваше благоволение. Това съм ти го казвал толкова пъти, че ти го казвам за последен път. Не измениш ли нещата решително, и то завинаги, повече няма да се намесвам със съвети. Просто пречиш на сестра ти по този начин, разбери! Реакцията не се извършва, понеже някой “милостив” химик не дава на пламъка да стигне до ретортата, от страх че може да стане нещо непоправимо... А сега да не би да е поправимо? – Поправимо е все още, но текат последните месеци. Ако до пет месеца отсега нататък продължиш да поддържаш сестра си с “изкуствено дишане”, а после и да смениш тактиката, няма никакви шансове за нея. Така че, не те моля да съжалиш себе си, а съжали сестра си! От милост погубване знаеш ли какво значи?
          Приеми, разсъди и побързай!

Няма коментари:

Публикуване на коментар