сряда, 17 август 2011 г.

335.1988.07.13 Отговор за астмата

Книга 11


13.VІІ.124(1988)г.
София-Изгрев


ОТГОВОР ЗА АСТМАТА
ЖЛО / Лорàлна



Световно движение “Безплатни прегръдки”
(между непознати хора)
19,10ч.

            “Су, Су, Су” – това е духовната формула, която трябва да произнася, ако (Л.) иска да се съпротиви на етерните плазмодии, предизвикващи асмоидното й страдание. Планински екскурзии над 2000 метра – поне веднъж е седмицата, ако иска да се излекува.
Но гръдните заболявания до едно са белег на открито серафимно тяло, а серафимното тяло обикновено боледува и жадува за преизобилна любов, каквато вие на Земята не обменяте по най-различни религиозни и светски причини. Туй нещо, астмата, представлява присъствие на етерни духове–мъчители, така наречените “вадидушници”, пращащи хората на бедната ви планета в гробищата, поради невъзможността за полигрална обмяна.

- Що е “полигрална” обмяна?

 - Обмените биват полиграмни, полигрални и полистeлни. Ще ви дам подробни разяснения, когато стигнете до въпроса за значението на аспектите.
Нуждата, която трябва да имате в Новия Път по отношение на етерните енергии, се нарича “нужда от разнообразие при обуването с най-различни сродни души и тела”. Това не е пропаганда на разврата, а основно правило на божествената обмяна, според което свободните граждани на Вселената не живеят постоянно с едни и същи хора в една и съща къща, а има дни, в които периодично гостуват на различни места – не само денем, но и през нощта. Трябва да има обмяна на аурните течения с най-различни хора, а туй е невъзможно при сегашния ви морал. Също, от огромно значение е начинът на хранене. Тук не само вегетарианство се иска, но и пълно суро-воядство. Особено са полезни плодовите сокове, с връх лимо-новия сок.
        Абсолютно задължително при астматичните и астмоидните заболявания е тичането за здраве – но не по градските улици и паркове, а нагоре и надолу по планината, особено сред борови гори. Трябва обаче да се наблегне върху идеотерапията, профилактиката и катарзиса.
 Словото на Бога слиза не само като поток от сведения, а като пречистваща сила, променяща понятията и представите във вашето мислене.
Побързайте да направите опит да й дадете от новите и класическите беседи, които преизобилно съм давал и давам. Това ще изиграе огромна роля за оздравяването на Лорална, но и ще я подмлади изумително. Ще разшири сърцето й и ще я направи още по-одухотворена и силна в живота.

21.5.2009 г. 17:52:39

Толстой, Достоевски, Чехов и още много писатели, психолози и лекари през всички векове правят директна връзка между белодробните заболявания и липсата на любов. Става дума за “изобилна и пълна любов” и “изобилен и пълен живот”. Така наречените любими и близки не могат да ни доставят това. То всички болести, престъпления, самоубийства и нещастия се дължат общо взето на това, обаче белите дробове реагират най-чувствително.
 Вероятно самият Шилер и самият Бетовен не са си представяли как ще изглежда на практика най-великото им произведение “Ода за Радостта”, с поантата ù “Прегърнете се, милиони!”
Тук става дума да се прегръщат  непознати, драги приятели! Теорията за “непознатостта” и зомбирането ни да обичаме само близки и познати е най-главното оръжие на интервентите – така те завземат за хиляди години нещастните планети като нашата и генерират гробищата по вселената. От многовековен опит всички знаем, че досегашните опити на човечеството за прегръдки хич не са били щастливи и безплатни – особено “законните”...
Всички си спомняме прекрасния филм на Ричард Къртис “Винаги любов” (Love actually, 2003г.) -  апотеоз на нуждата от любов. Тя е по-голяма, отколкото нуждата от въздуха. И наистина, без любов човек първо престава да диша нормално и тръгва към гробищата, а с любов е точно обратното. Помним колко гениално режисьорът и операторът увенчават тази идея във финала на филма: документални епизоди със скрита камера с обичащи се хора, които се прегръщат – особено при посрещане по гарите и летищата. Първо целият екран се разделя на два сектора, после на 4, 8, 16, 32 – до безброй... Просто трогващо до сълзи! С тази разлика, че дори и в този филм все пак става дума за любов към предпочетени, близки, познати, а във Вечния Свят и Новата Вселена нещата не стоят само така. Безсмъртието и вечната младост и щастие имат много помощни източници.
Именно в този дух, днес се случи още едно интересно "съвпадение", както биха го нарекли скептиците. За нас обаче “съвпаденията” са стотици и хиляди и те не спират нито за ден. Случката преди малко е поредният акт на Вечното и Будно Присъствие. Тия неща са редовни, особено при работа със Словото. В случая, минути преди отварянето на настящото осияние за астмата, по интернет изпращат едно документално филмче със заглавие “Безплатни прегръдки”. Вижда се стройно и хубаво момче, което носи вдигнат плакат с този надпис. Минувачите го гледат с усмивка и почват да ходят назад от удивление, а някои непознати направо идват и му се хвърлят на врата – естествено, повече момичета.Той не отблъсква никого. Носи резервни плакати със същия надпис и веднага ги раздава на желаещите. Така по улиците на един голям западен град тръгват и други пионери на божествената любов – и хората щастливо им се откликват. Жаждата на човешката душа за неограничена и спонтанна обич няма да изчезне никога!  Може да видите това в:


Ако човек влезе в интернет и напише на английски “free hugs” (безплатни прегръдки), търсейки изображения, към днешна дата - 21 Май 2009 г. – за 1/10 от секундата ще излязят над 7 милиона снимки! Оказва се, че заради хрумването на едно момче, това се е взривило като ядрена експлозия по цял свят и в момента хората в много страни са луди от щастие. Прави силно впечатление, че момичетата са преобладаващи! Това ли е «слабосилната» душа на жената, която била много по-долу от мъжа по еволюция и нямала никакви шансове да се издигне до висините на Духа, понеже не била създадена от Бога? (Твърдение на един съвременен руски проповедник)...
Ето един програмен плакат на въпросното ново световно движение, над който пише: “Подари някому една безплатна прегръдка!”


                    Отдолу се изяснява целта на това  движение:
    “За световно обединение и изцеление”

В резултат на тази новина, на нас ни се прииска да запитаме Елма какво ще каже за това ново движение. Той отговори, но каза да не се записва. Смисълът беше, че това е най-страшният удар върху Черната ложа в историята на земното човечество и че то става причина горе да вземат решение планетата ни да не се унищожава...
По всичко личи, че вече се е родило новото поколение от безсмъртни и възвишени същества, предимно момичета и млади жени, за което Словото пророкува още от началото на 20 век. Това са въплътени богове, богини и ангели, както и напреднали човешки същества, отдавна завършили своята земна еволюция. Те са дошли да ни спасят. Всичко останало, което не може да прегръща без замисляне, отпада като скраб и остава за претопяване или възпитаване при много по-трудни условия в Старата вселена. Разбира се, замисляне е нужно, обаче пред човекободобните без монада, а не пред хората с искра Божия.
В осиянието има три термина, известни само на познаващите “Канон на математическата аспектология”. Елма обещава да ги тълкува във връзка с видовете любов: “Обмените биват полиграмни, полигрални и полистeлни”. Това е голяма тема, която рядко се изучава на земята – повече се разглежда в Школата нощем на Небето. Тук може да се каже, че аспектите (централните ъгли), произтичащи от правилните многоъгълници, имат отношение към така наречената “илухимна” любов – любовта към сродната душа и семейството, към собствената йерархия. Производните от централните ъгли на тъповърхите преплетени многоъгълници се свързват с алохимната любов (любовта към всички и обмяната с всички), а тези от островърхите преплетени многоъгълници или звезди са израз на елохимите - богоравните божества и хора, които могат и едното, и другото, без това да е противоречие за тях. В публикувания вариант на КМА в Русия през 1995г., два от термините са разменени (-гралите и -стелите), което в бъдеще трябва да се поправи.


Страници от статията “Канон математической аспектологии”

Няма коментари:

Публикуване на коментар