сряда, 17 август 2011 г.

373.1989.01.13 Най-високото Посвещение

Книга 12

13.01.125(1989)г.

НАЙ-ВИСОКОТО ПОСВЕЩЕНИЕ
ЖЛО / Св. от Пазарджик


9.15-10.10ч.
- Ханаан – това е благословената земя. Благословена земя на Божествен език означава не определено място, а отношение между пробудени души. Ханаан може да има навсякъде, където две или повече пробудени души са направили правилно своя избор и Христос благославя пътя им.
Трагедията на съвременната жена, на жената по принцип, е че принизява Божественото си усещане и прави компромиси. Св. не е изключение от този типичен женски проблем, а всъщност заслужава нещо прекрасно. Ако Бог не й дава дете, това е защото нейното дете трябва да бъде съвсем различно от другите.
Ти, благородно създание, имаш удивителната способност да създаваш райски условия за същества от космичен произход – било като майка на малко дете, било като майка на благословено същество, дошло от далечен свят. Ти имаш всички качества да постелеш път от рози пред нозете им. Твоята абсолютна женственост е способна на всичко! Ако си решила да ставаш майка на обикновено дете, това няма да ти се даде. Корекцията на вкуса, на избора, предвижда много тежки страдания, скърби, лишения, докато сърцето се научи да не прави компромиси и да трепти само при среща с равни и по-висши, а не с морално нестабилни, обикновени хора.
Този, когото харесваш сега, също не е от обикновено човешко потекло, ала той не може да ти даде това, за което жадува душата ти. Ти трябва да си богиня в очите на избрания! Той трябва да те носи на ръце, да дава всичко за тебе, да няма съмнения, раздвоения, колебания. Ти да си център на неговата вселена, чрез тебе той да осмисля живота си, и ти също чрез него.
На тая Земя вие трябва да бъдете по двойки, ала не по ваш избор, а по избора на разумното ви, добро сърце. Напластените от поколенията животински критерии ви принизяват сърцето и вие падате много ниско, ослепени от илюзиите, готови на всичко, за да постъпите като другите - да имате партньор, семейство, деца без благословение от горе. Ако се обърнете назад, ако погледнете в миналото, ще видите, че осъдените на такова жалко съществование са осеяли Земята с болници, лудници, затвори,  гробища.
Не правù компромис с Божественото в себе си! А когато не можеш да го усетиш ясно, нека друг, който Божественото го е осенило, да те насочи към верния път.
И сега казвам за тебе: наистина, теб те очаква огромно щастие, духовен възход, душевна радост, сърдечно благуване и домашно уреждане на неща, за които не си и мечтала, ако послушаш по-мъдрите от тебе и се махнеш от там, където не те познават. От унижавана, ти ще се превърнеш в царкиня, на която ще се даде всичко!
Божественото е като искра – най-малката искрица. Ти можеш да не се вълнуваш първо от страсти и предпочитания, силни като земетресения, ала тази искрица попада в суха гора и пожарът на любовта се разгаря после. При човешкото е валидно точно обратното: теб те повлича първо пожара, но тоя пожар от сухи листа, без никакви здрави вековни дънери, се възвисява като вихрушка и секва завинаги – и оставаш сама в тъмното, оплаквайки пепелта от сухи листа.
Послушанието – ето единственото спасение за ония, които са още далече от сърдечното ясновидство. Сърдечният ясновидец, ако го сложиш в една компания от двеста души, той ще обикне не маймуните, не ония с големите мускули, нито ония с кинаджийската красота. Той ще тръгне от слабо, но вярно чувство, само когато погледът му попадне на небесна красота, па макар и потулена под грамадите от мъка, тежести, страдания и отчаяния понякога.
Небесните посланици не могат да бъдат силни на тая Земя, не могат да бъдат първи, не могат да бъдат насилници, нито да излъчват самоувереност. Те не могат да вдигат ръка и да ревнуват, а само кротко и търпеливо влачат ярема си и очакват Бог да разреши проблемите им, понеже те самите нямат силата за това.
И ако ти, Св., майчинска ласка на Мировата Душа, се  опиташ да откриеш някой, който ти подхожда - от твоето Божествено коляно, с твоята Божествена природа, - то в началото може да не те потресе с онуй, което [при обикновените хора] после се превръща в побой и вечни пиянски сцени. Но ако му се откликнеш с преданост и майчинска грижа, то от там тъкмо ще лумне пожарът на истинската любов, на вечното тържество – там, където възлюбените не ги унижават, а ги въздигат до небесата.
Ти можеш да имаш не само прекрасен дом, не само сърдечно щастие, но и да обиколиш целия свят, носена на ръце от един такъв достоен побратим, ако съумееш да го разпознаеш измежду другите. А съумееш ли, дадеш ли му това, от което той има нужда, Небето може да реши да имате и деца, въпреки че раждането на физически деца на тази печална Земя не е желателно в момента за партньорките на борци и апостоли.
Впрочем, казаното влиза в сила: София те очаква. Можеш начаса да имаш всичко, ала можеш и да го изгубиш, ако сърцето ти не трепне от искрицата на Божествения избор. Тогава ще приемеш пътя на обикновените жени, тъпкани и онеправдавани от обикновени мъже.
Да си спътница на необикновен мъж е най-високото посвещение! То не изисква никакви жертви, понеже е върховно щастие. Ти си свидетелка на раждането на Новото в момента, когато човечеството е още сляпо за Него, а бъдещето ще го тачи като светиня. При това, силно духовният мъж може да влива и предизвиква флуиди от блаженства, от нежност, от мощни екстази, каквито никакъв прост мъж не е в състояние да ти даде. Още веднъж казвам: “Вода газите, жадни ходите!” Приказката за царкинята-жаба е вярна; приказката за грозното патенце – също.
Един гигант на духа и сърцето обикновено не блести с келнерски фрак и светски победи. Обикновено истинската жена го измъква изпод развалините пребит и окървавен, но в нейните всемогъщи ръце той скоро се превръща в нещо по-силно и по-чаровно и от най-хубавия артист. Вие не знаете каква гигантска мощ има пробудената сестра и жена, когато попадне на такъв пришълец от космоса. Тя го спасява от катастрофата при кацането, намазва му раните с балсам, облъхва го с благоговейна любов и безкрайни ласки – и, в резултат на правия избор, скоро става кралица измежду звездите!

2 коментара: