сряда, 17 август 2011 г.

254.1986.12.07 Сладко, но не крепостно

Книга 9

7.ХІІ.122(1986)г.
София

СЛАДКО, НО НЕ КРЕПОСТНО
ЖЛО / Е, Р.



14,50 ч.
Нямайте тайно виждане от Него (Р.) - нека му е отворено тука винаги. Р. не трябва да преживява ново откъсване от вас (ново недоверие от ваша страна, както и да се държи), понеже няма да издържи, а и пакост може да направи.
Предпочитам тук да останеш (за Т.).
 Отново има условие да косят. Лошите косят, лошите; а добрите нека отново да потърпят. С тихо превиване тревата оцелява, а мощните дъбове в това време падат.
 Учителят

Той няма да я потърси у тях, а ако тук се срещнат, трябва да не се мотае. Нищо - била си в неделя тук и ти е казано, че ако е отворено тук, му е отворена вратата.
Трябва да се помъчиш сладко да общуваш с него, но не крепостно. Той се е пробудил за братството, независимо от всичко - трябва да се подкрепи вярата му на Молитвения връх. Много е важно, наистина, обаче от сега нататък обяви нулево паричие. Усилие последно направù, няма много време вече, но на Рила идете при първа възможност. Удари се очакват, но Р. нека се подготви.
Послушайте малко сега от записа, да видим дали става.

Коментар: Това осияние идва на 7 декември 1986 г., в 14,50 ч.. В него Източникът ясно казва: “Отново има условия да косят” - предрича нови кармични събития. Те се разразяват моментално, още на същия ден. Само след час и половина, а по-точно в 16,17 ч., ново земетресение в Стражица със сила VІ–VІІ степен по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник (5,1 и 5,7 по Рихтер) причинява смъртта на трима души, други осемдесет са ранени, а 80 % от жилищния фонд в община Стражица е негоден за използване. Силно засегната е и община Попово. Дали това са само съвпадения или имат причини и последствия от психическо естество – това могат да кажат само аналите на Природата. Но че има връзка по принцип, Елма потвърждава в осияние само след три дни, изтъквайки важността на темата в подзаглавие: “Поведението на проводник, импулсатор и реализатор –  и събитията на земята и в страната, в която живеят”.  И наистина, напрежението не спада, нови арести и погроми от страна на властта могат да се случат пак всеки миг. Ако има вина в свързаните със Словото, тя е предимно в непослушанието и липсата на нежни отношения понякога. Далече сме от мисълта да превръщаме коментарите към някои осияния в регистър на прогнозите за бедствия и инциденти - Бог не е страшилище, както е представен в Стария Завет. Положителните оценки-пророчества на Източника в осиянията са много повече. Предварвайки врага поне с един ход, на 25 декември Елма вдига двамата основни работници по Словото с целия архив на осиянията и заповядва: “А сега - на конете; и с най-голяма скорост! Животът на Словото е в опасност! Кронозомното не се шегува”.Ако намеренията на злите сили са били да “стрелят”, в случая  те са изпреварени; но дори и мисълта за погром е вече изстрелване. В окултния свят има и рикошети – снарядът се отклонява от защитното поле и се взривява другаде. Там, където е паднал, също има карма за изкупване – Небето никога не позволява случайни неща. Вероятно послушанието и куражът на хората, които са в центъра на Работата, в много случаи премахва или омекотява подобни последствия. В случая те получават и положителна оценка от Баща си: “Проявявайки риск на собствена отговорност да пламтите за Делото с лъвско пламтение, вие сте много по-мили на Господа...”

Няма коментари:

Публикуване на коментар