сряда, 17 август 2011 г.

253.1986.12.06 Христос може да ви говори по 24 часа в денонощието

Книга 9

6.ХІІ.122(1986)г.
София


ХРИСТОС МОЖЕ ДА ВИ ГОВОРИ ПО
 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО!


                  Скулптура на Христос на дъното на морето

22,00 ч.

Словото тече, само чучура понякога жалете. Христос може да ви говори по 24 часа в денонощието, граници няма, обаче кой може да издържи?
Сега казвам: чучурът Ми се отличава по това, че с такова натоварване се оправя по-лесно от всичко. Когато се занимава с други работи, разнебитвам го тежко. Единственото - поне да се наспива: бъдете бдителни, съобразявайте се. Попитате ли Мене, Аз почвам да говоря...
Та правете каквото искате, но Словото Ми не пренебрегвайте! Това поне е достъпно за вас. По-добре е да не пренебрегвате Словото, а за отдих - по 3-4 часа на ден; по 3 дни в седмицата да правите каквото искате, но Аз и не мога да очаквам такава преданост - слаби сте още.
Та почнете записите още утре сутринта и първо довършете тази работа, а после - текстовете на английски.(Послушанието ни е такова, че подробният преглед и корекция на единствения превод на английски (на “Колоните на Новия Йерусалим”) бяха направени цели 20 години и половина след това. “Браво”! Що се отнася до основните текстове на български – почти 27 години, след като са дошли първите...) Трябва да намерите още стари, употребявани касети; ако се наложи, трябва да се купят нови.
Толкоз засега.
С Р. сега бъдете пределно топли - трябва да се свърши това, което съм започнал чрез него в най-кратък срок. Много си дайте напън - трябва да се запише всичко, с цената на всичко! Трябва да се чете поред. С това изпълнявате спасението на Словото; а писането, същевременно, трябва да продължава. Това се умножава по закона на вибрациите, така че звукозаписът не е само механично, но и окултно средство. Които го прослушат и презаписват, ще спомогнат много за промяната, която настъпва(Това е, може би, още една прогноза на Елма за голямата промяна в света след 3 години – рухването на СССР и системата му в Европа. На други места Той уточнява това предстоящо събитие с точност до месец - б.п.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар