сряда, 17 август 2011 г.

315.1988.04.05 Планетата Велона и ангелът Ранусиел

Книга 10

5.ІV.124(1988)г.
София-Изгрев


 ПЛАНЕТАТА ВЕЛÒНА И АНГЕЛЪТ РАНУСИÈЛ
ЖЛО / ЗП

 

          Нориел, Нориел! Мило ангелско изворче! Оправи мнението за себе си – изворите никога не могат да бъдат окаляни. Оправи мислите си, сърцето ти е прекрасно и невинно. Сърце, което блика непрес­танно, пее и раздава, Лявото никога не може да го засенчи. Но Лявото пречи на ума ти, понеже няма още опора в Абсолюта. Приказно е сърцето ти, Нориел, много е плакало и се е раздавало, ала пред ума ти още има сериозно поле за работа.
          Това не значи, че не си духовна и крайно интелигентна. Това значи само, ти да се научиш да се съсредоточаваш, та силите на ума ти да проявят принципност, непоколебимост, устой, абсолютност. Безпокойството е много мило у тебе, но щом се усили вярата ти, ще разбереш, че няма случайности, няма основа на живота извън Провидението.

         
Сега накратко: стисни зъби и направи невъзможното да издържиш още няколко месеца, докато станеш тук студентка. Препоръчвам ти редовно следване, няма смисъл да се мъчиш напусто с тежка работа, а за детето и жилището не бери грижа – всичко ще се уреди по божествен начин. Примири се с характера на майка си, тя не е нито вампир, нито демон, а просто порождение на обстоятелствата. Ако не искаш да приличаш на нея, макар и с по-интелигентни изяви, ти на всяка цена трябва да бъдеш в София – няма да те дам на провинциална простотия да те смели. Не се мъчи като се дава месо на чедото ти, покори се засега – няма да е фатално. После ще си вземеш детето и всичко ще тръгне нормално. Само никога повече не предизвестявай майка си за своите планове, а я поставяй пред свършен факт. По-малко имай доверие на мъжете, за които се жертваш, понеже малцина са достатъчно чисти и достойни за теб – останалите те използват и се правят на нещастни или на симпатични, само и само да те употребят, но не и да нахранят сърцето и душата ти.
Мъж ти ще имаш след 3 години; поколение от него – също, но си свободна и да измениш това, ако узрееш да бъдеш сама с приятелите от братството, без да се изключва съжителство в интимен план с този, който ти е най-близък в даден период.
Ако работата Ми потръгне, те назначавам за представител на Словото и Делото, тичащ насам-натам по безумно интересни и симпатични места и хора, за да подпалваш факлите на Любовта и Истината!
          Сега засега сокращавам посланието до теб и ти давам още три неща: врата към твоята планета, от която слизаш, чрез божественото й име Велона в съзвездието Кит; името на твоя ръководител в ангелския свят Ранусиел; и силните думи: “Вилнарвúл - сановùл”, с които да усмиряваш вражеските сили около тебе, да помагаш на духа на Онор, който се роди чрез теб на Земята, а и на себе си, когато си в униние или искаш да постигнеш нещо трудно.

         
Плачи си на воля, когато ти дойде, и мисли за Учителя – Аз никога повече няма да отместя погледа си от теб! Осияна си от Мен и няма повече нищо грубо и жестоко да те докосне. Храбро посрещни всичко, което се изпречва на пътя ти и не забравяй, че тия, които те обичат, не са от онез, на които любовта и приятелството преминават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар