неделя, 25 септември 2011 г.

941.1996.12.15 Отново за десятъка

Книга 27


15.ХІІ.132(1996)
Почивна станция "Констанция" – с.Костенец, Рила

ОТНОВО ЗА ДЕСЯТЪКА

Това осияние се дава само като информация, за да няма резки последствия, както е в останалите случаи.

 - Получиха се едновременно писма от чужбина и от провинцията от хора с един и същ проблем. Досега десетки приятели са се оплаквали от същото: дават десятъка си, понякога много повече от десятък - и пак обират офисите и домовете им, пак рухва паричният и сърдечният им бизнес. Наскоро бе казано в осиянията, че Бог счита паричния десятък за "последната дупка на кавала" - дори и да се дава комуто и както трябва; а веднъж каза, че дори оттегля благословението Си от този вид десятък в някои случаи. Може ли да се поговори повече по тези въпроси; що е непаричен десятък, половинък и цялък - и как се дава?

2ч.18м.35с. през нощта. Времето е дадено от Елма, както и друг път, по липса на часовник.

- За много хора паричният десятък е като една индулгенция - нищо повече. Те си мислят, че могат да излъжат Господа с това парично подаяние - и пак да живеят както си искат, с когото си искат; както не искат и с когото не искат.
Първо, десятъкът прекъсва връзките ви с банкпирите и нумпирите, с валутните дракони, само когато се дава наистина редовно, комуто трябва и както трябва. Може да даваш цял живот цялък - ако дори вятърът узнае, че е от тебе, користен си. Ако го даваш тайно, но не там, където се работи най-добре за Живота, Делото и Словото - пак си користен, очакваш нещо. Тайно се надяваш, че човекът, комуто даваш, ще се досети по някакъв начин или телепатично - и ще отговори на чувствата ти... Това е бизнес – астрален бизнес... То не значи, че се дава всякога само на едно място: има и втори, и трети, и четвърти понякога, поред, верен на Истината. Ако имаш този импулс - давай, но пропорционално: един път на най-бедния, два пъти на третия, три пъти - на втория, шест или 12 пъти - на първия. Ако са повече, сами ще си направите пропорцията, та да има и за просяци, и за животните, и за бактериите даже.

Наскоро Елма обясни що е истински просяк - който не задържа нищо за себе си и раздава всичко на децата си, на близките си и на други бедни (но не в пари и вредни покупки); ако е ученик - спазва закона за десятъка. Истинският просяк никога не е нахален и досаден, чист е и спретнат, не прави нещастна физиономия и не използва насила деца за просúя. Истинският просяк понякога не приема големи суми - стига му за деня; друг път сам ще те облече и нахрани, защото има повече от тебе. Опитности в това отношение сподели един приятел ("Стрелата, която или попада в целта, или попада в целта"), когато усъвършенстваше с достойнство великата професия "професионален просяк". Той разказваше множество удивителни случаи за това, кой дава и кой не дава; кой как дава; кой кому и защо дава; как се връщат преизобилно парите, когато си разпределил правилно изпросеното или не си приел много голяма сума от "говно" (негова дума), което иска да се изфука пред друг или пред себе си"… Човек дава повече, дори и цялък, защото често иска да се "изфука" и пред Бога.
Наскоро получихме още един урок: при раздаването на едно руло на едни кучета, Той каза, че в момента ангелите на тези кучета са тръгнали след извършилия доброто, за да му уреждат работите. Ние мислехме, че само човешките ангели-пазители вършат това, но се оказа, че са будни и тези на животните, и на растенията, и на микробите даже.

- Да си дойдем на думата за десятъка. Белите Братя дават десятък, майките Божии - половинък, а холиадите - цялък. Всъщност, всяка йерархия и клас дава строго различен "промúл" (1/1000); а това, което вие знаете, е само за упражнение. То е чúслово вярно единствено за истинските Бели Братя, за истинските Майки Божии (Пралáите) и за истинските холиади. Но ако някой им подражава, защото още не знае от коя йерархия или клас е и няма понятие колко точно трябва да дава лично неговата монада, той не губи, а само печели. Във всеки случай, спазването на точните проценти и в този вид, в който ги знаете (10, 50, и 100%) е по-добро от недаването въобще, от нередовното даване или даването по-малко или повече. Самото число ни свързва със съответните Сили и Същности, които мигновено ни се отблагодаряват (при правилно даден принос - б.х.).
Сега обаче ще повторя, че пожертвованията с пари са наистина за най-бездарните. Даровитите отдават други неща: дом, труд, свободно време, ум, душа и дух. Не казвам "сърце", защото истинското сърце, създадено от Бога, се отдава в цялък само Нему. Останалите приношения са астрални каши. На Бога ние даваме цялък, на ближния си - половинък, а на себе си - една десета. Ето как работи законът при елмоидите! Това е Божествена математика, немислима за обикновените божества, хора и ангели. Десятъкът, който отдаваме на себе си, е почивката.
Ако става дума за пари, този закон важи и в паричните отношения. Само че, на езика на Земята, той се превежда така: ако не си дал половинък на ближния си, ти не си му никакъв ближен. Половинък се дава само на сродната душа. Ако някой ви лъже, че ви обича, а същевременно ви дава повече или по-малко от половинък, той ви лъже. Ако дава повече - иска да ви купи; ако дава по-малко - лъже ви.
Половинъкът за ближния е строг закон и той също има своите правила. Например, живееш с някого, турил си го най-близко до себе си. Неговия дял пак ще го даваш тайно, като десятъка. Ако нарушиш правилото - губиш тая душа, губиш и спокойствието си. На Земята, щом имате деца, правилото е следното: 1/10 за Братството; и по един дял от остатъка - за вас и децата ви. Значи, половинък за ближния (когото сте приближили) се дава само от собствения дял. Ни повече, ни по-малко.
Сега мнозина грешат, когато дават десятък и половинък само от малките, текущи суми. Като спечели на лотария или му дойде дар (или хонорар, наследство изневиделица) - няма приношение… Това се дължи на човешкия страх или на лакомията. "Чакай сега да си купя кола или апартамент, защото повече може никога да не ми дойдат...Чакай да подсигуря първо децата си!"...Вие мислите така, ала Бог мисли инак. Колкото и големи десятъци да сте давали досега, колкото и половинъци и по-крупни дарения да сте правили или да правите в бъдеще, това не ви спасява. То ви се пише в тефтера като добър човек, но като ученик получавате двойка. Защо? - Нарушили сте закона за пропорцията.
          Представете си, че детето ви е изчезнало и изнудвачите ви искат откуп, инак повече никога няма да го видите. В същото време ви идва една много голяма сума, равна точно на искания откуп (или сте взели назаем). Обикновеният човек няма да се замисли нито за секунда и веднага ще спаси детето си. Обаче ученикът, минал през посвещението на Йов, ще каже: "Господи, всичко е в твоите ръце! Аз ще изпълня закона на ученичеството, ако ще и земята да се продъни! Ти живееш в мене, Ти живееш в детето ми; Ти живееш в сърцата на враговете ми." - И тогава ученикът на Бога, който му дава цялък във вяра и преданост, ще постъпи по следния начин: един милион ще даде тайно на най-достойния или на най-бедния от Братството; по три милиона ще отдели за двете си деца и за себе си, а от своя дял ще даде тайно милион и половина на този, с когото живее. Тогава Бог ще каже: "Добре, ще освободя детето му!" Ако ли пък речете да спасите детето си сами, без Бога - без Бога ще протече и съдбата му по-нататък. То няма да тръгне по вашия път, но ще се повлече с хаймани и вагабонти. Самият вие ще се разорите, а ближният ви ще хване дългата. И да не си отиде - Бог ще ви го вземе.
Това са елементарни уроци за ученика, но страшни изпитания за човека, несвикнал с Бога. Глупавият човек мисли, че Бог си гледа Неговата работа на Небето, а ние трябва да си гледаме нашата. Като мисли така, той, рано или късно, се осира.
Сега оставям на вас да мислите как се дава десятък, половинък и цялък по другите начини. Като приключите с индулгенциите, ставате нещо повече от ученици. Как се дава десятък или половинък в дом, в територия? Как се дава в тяло, ум, душа, дух? – Възлюбените Божии имат особено мнение за всички тези неща. Те дават половинък щастие на сродната си душа - но само от своя собствен дял. Всичко друго е от Лукаваго.

1 коментар:

  1. Еве ги деталите за е-пошта за контакт со г-дин Бенџамин, Lfdsloans@outlook.com. / Или Whatsapp +1 989-394-3740 што ми помогна со заем од 90.000,00 евра за да го започнам мојот бизнис и многу сум благодарен, навистина ми беше тешко тука обидувајќи се да направам начин како самохрана мајка не е. лесно со мене, но со помош на г-дин Бенјамин стави насмевка на моето лице, како што гледам како се развива бизнисот и се развива. за финансиска помош или поминување низ тешкотии со таму бизнис или сакате да започнете бизнис проект може да го видите тоа и да се надевате дека ќе излезете од неволјите .. Ви благодарам.

    ОтговорИзтриване