петък, 21 октомври 2011 г.

1152.2001.08.23 Нови съборни полети

Книга 33 


23.VIII.137(2001)
 Рила
 Райската поляна край х.Гургулица
НОВИ СЪБОРНИ ПОЛЕТИ

Обикновено са прозрачни, но при изгрев слънце се сгъстяват
и понякога могат да се видят...

Намираме се на Райската поляна близо до хижа Гургулица, между Костенец и Белмекен. Няколко души приятели почувствахме, че този път може да не ходим към Седемте езера и си останахме тук за Събора.

На 18 август – Денят на Благостта, - над изгряващото слънце всички видяхме една ясно очертана от облак голяма буква "О". Вляво от нея се виждаше, малко по-малка, буквата "Е". Решихме, че Някой ни се обажда по този начин, изписвайки едно от духовните Си имена. Скоро между двете се появи една малка ръкописна буква "х" и се получи планинския поздрав "Ехо". В едно осияние Елма казва, че това е молитвата на туристите – дори атеистите измежду тях се свързват по този начин с Бога, при това с много силна емоция. Това е също призив към слънцето (Хо). После "Е"–то се превърна в ясна стрелка наляво и ние си помислихме, че Учителят ни подканва да отидем за празниците на Езерата или на Белмекен. През следващите дни някои от приятелите отидоха и прекараха на Белмекен, а една приятелка отиде на Езерата.

През тези дни, прекарани тук изключително приятно и в голяма хармония, на високи нива текат и Посвещенията, различни за всеки ден от Събора. Ние сега искаме да попитаме нашия Учител какво сме преживели във високите светове, защото не всеки помни това, което става във Школата нощем или денем. Специалните класни упражнения, които по време на Всемирния Събор са особено интензивни и интересни, оставят своите следи най-малко за една година, но не всеки помни това..

Според езотеричната астрология и Словото, сегашната година е особено знаменателна, защото е първата от новия век и новото хилядолетие. При това, сега новолунието се падна точно преди първия изгрев на хилядолетието – на 19 август 2001 г. – началото на Божествената година, век, хилядолетие!

От опит ние знаем, че съборните дни се оцветяват различно всяка година, в зависимост от съвпадите на Слънцето и планетите с определени звезди. Знаем, че при определени условия напредналите ученици могат през Слънцето, като трамплин, да попаднат в даден свят - чрез звездата, с която то е в съвпад; или да получат картини, музика, информация оттам.

Така, от 18 до 20 август Слънцето по ректасцензия бе в най-точен съвпад с пулсара 0950+8, с разлика в деклинациите им 4-5°.

Днес, 23 август, Юпитер е в съвпад със Звездата Алхена (с ъглово разстояние по деклинации 6°), но най-точен е слънчевият съвпад със звездата Регулус (Алфа от знака Лъв) – само на 1° 39¢ от нея. Утре Луната е в точен съвпад със звездата Зубенелшамали (Бета от съзвездието Везни).

Дали е възможно да ни бъдат описани преживяванията през съборните дни, във връзка с тези звезди?

13,27 ч.
- Аз, Христос, т.е. Елма, слизам на всички равнища и се издигам до върховете на всички духовни планини! Чистотата ми е неизмерима, милостта ми – без граници; потресенията, които създавам и поднасям – неизчислими!
Някои пулсари имат силата да изкарват в космоса избрани души от вътрешноземните народи.
Тази година, век и хилядолетие, за вас и за нас, които сме във вас на прекрасната Инлàния, ще минат под знака на Хиол, който от Земята се вижда като пулсар. Хиол е велик свят на Мъдростта, от който се пръскат Учители по цялата Вселена. Нищо няма да остане незасегнато от него – още в първите години ще видите това! Великата жътва почна, не мислете, че още не е почнала - само че повечето от вас са на другия край на нивата, където още не е съмнало. Не чувате ли гласовете на жетварите? Не чувате ли песента на сърповете, които не режат, а сипят семена в шепите на Вечността? Хиол се отвори за вас - и при произнасяне на името му, всеки ще може да чуе гласа му. Той е троен, но засега го виждате като двойка. Дава чистота и верижни възкресения. Сега вече няма да възкръсваме поотделно – подпали ли се един, огънят обхваща всички. Затова Хиол е известен като "Пожарът на Вселената". Нищо вече не остава същото, щом Хиол го посети. Той е тук! Аз искам най-вдъхновените от вас да съчинят песен за Хиол. Хиолци са от 38-о измерение, а сега слизат в трето – не с раждане, не със вселяване, но чрез "всоларване" те влизат направо в духа ви. Досега не знаехте, че вселяването е влизане в душата на едно същество и проникване в нейната вселена. При всоларването влизаш в духа на някого по Волята Божия и така ставате Божествен пулсар.
Най-странното: запулсира ли Хиол, можем да скочим на Юпитер откъм спътника му Европа – и то само ако танцуваме балет!...
През това денонощие 14 души на Земята (трима на Рила в момента) са поканени на кратка среща на приятелите от нашата школа на Юпитер, откъдето поемаме към Алхена, с име по Галактическото съглашение "Боах". Там се живее като във вода; или, по-точно, като в уханен спирт. Съществата са дълги, многоцветни нишки, преплетени и вибриращи в цялата омосфера на Боах. Ако искате да опознаете някой там, трябва да влезете в него и да го пропътувате. Такова пътуване е приказно, понеже се пътува през неговите чувства и космични възприятия. Там - днес и тази нощ - ще разберете, че чувствата също имат много измерения и цветове и че насладите на Битието са безброй. Няма две еднакви същества на Алхена, както и на Земята хората са различни. Та е населена с 450 пенталиона шаури – същества от будическия свят. Трябват ви пет вечности от четвърти порядък, за да преминете през всички тях! Така че... правете си сметката...
Вдясно – звездата Алхена (Боах). Вляво - една комета. В средата – една планета около Алхена, също населена със шаури, но с по-плътни тела. Слезли са от Алхена в третото измерение.
За попадане на Регул, който вече познавате като Хотùн, сега са определени само двама души от вашата планета, но те не са на Рила. Има много по-напреднали ученици, а Регул е сложен свят.
β от Лира или Веòл (звездата Зубенелшамали – "Най-ярката от всички"), която се вижда в оригинал в центъра, е една уникална смарагденозелена звезда, която помага за прелитане през много конгломерати от кристали, включително и през ахатовите порти и коридори, когато минаваме през тях в космоса и вътре в нас. Тук сме попаднали само на четири последователни Порти – червена, оранжева, синя и виолетова. Между последните три има малки пещери от съответния вид ахат. В някои случаи обаче Портите са входове към много дълги коридори от умозаключения...
Утре, по двойки (Само че не илюзорни, кармични, а ефективни – б.п.) можете да опитате скок през Луната към Веòл (звездата Зубенелшамали). Който успее да се откъсне от гравитацията на ясновселената, макар и тя утре да е единственият трамплин към Веол, може да ви разкаже какво е преживял. Веол кондензира и сглобява конгломерати от 49–мерни умозаключения. Те изглеждат много красиво за развилите 49-те си сетива, но на вашето ниво вие ще ги видите като разноцветни кристали. Всеки един от тях има безброй тунелчета, извити във всички посоки, през които да минава и диша Божественият Абсурд. Тези конгломерати са живи същества и алхимиците на всички векове и пространства се мъчат да ги синтезират в прочутия философски камък. Повечето от тях не подозират, че това става само вътре в човека, в хиперфизата на причинното и принципното му тяло. Всъщност, тя е философският камък във всеки безсмъртен човек - и всеки един от вас я има. Това е самата Веол вътре във вас, но през това денонощие вие може да попаднете на нея пространствено, чрез далечно пътуване. През Луната, даже през Селена, това е най-трудно, но такъв е случаят сега.
 Мечтите и илюзиите за лично щастие по двойки и семейства, по родове и в различни църкви и ангелски йерархии са като опияняващи наркотични пари, със сладки представи и видения. Те смъкват всеки философ в илюзорното поле на ясновселената и лакомо поглъщат всичките му сили. Затова философският камък, особено оригиналът му в хипервселената, който диша абсурд, е трудно постижим за сънуващите. Алкохолици, наркомани са всички богове и ангели от подлунната сфера, бленуващи и сънуващи наяве живот по сродни групи, ако той не е само за определен срок и по волята Божия! Щом някой засънува и въплъти в лунни форми копнеж за живот по двама или повече "вътрешни" същества, не допускайки външните или всички - на Небето или на Земята, - той рано или късно ще си има работа с Интерниста. Ако пък някой се откаже от своите си, от ближните, поради жажда за подвизи и митарства навън и от земно или космическо честолюбие, той скоро ще се срещне с Хирурга си...
Както и да е, открехнах ви замалко завесата за преживявания и светове, създадени от Отците.
Колкото и да се мъчат, сегашни и бъдещи изследователи, дори до безкрая на Вечността, няма да открият точно такива звезди и същества, за каквито ви говорих сега, ако служат на илюзията, че истината е 100% обективна. За да отидете при продълговатите същества във всички цветове на космическата дъга, които живеят на онази звезда, вие първо трябва да минете през тотфизата или звездата на Отеца, който ги е създал. Иначе за вас те ще бъдат невидими.


Приятно прекарване до края на Събора - и до нова среща в началото на школната година!

Няма коментари:

Публикуване на коментар